na moim pisze "nawóz do storczyków". ja go rozcieńczałam w wodzie.PESTKA@ pisze:Biohumus produkowany jest z zżdzownic kalifornijskich i z kompostu ktory ye dżdzownice rozkładają .Potem jest to płukane i taka,,gnojowica,, jest w tych butelkach ,oczywiście do rozcieńczenia,ale na opakowaniu pisze ,ze mozna wlewac bezposrednio na kwiaty ginące.Ja wlewalam zakrętke do każdej doniczki bez rozcieńczania,ale....nie zasoczył mnie ten nawóz w ogóle.Sorczyki moze taki nawóz akurat lubią.Moż esie ktoś wypowie na ten temat...
Ćmówki z PESTKĄ@
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wiecie co..jestem okropna...Przymrozilam mojemu cymbidium dooopke w -2 stopniowy mróz.Co prawda nie znarzło ,ale odczuło spadek temperatury na pewno.Dobrze ,ze stalo we wnęce tarasowej,bo to co stalo na ogrodzie zmarzło.Ciekawe czy taki szok pobudzi je do kwtnienia czy tez odwrotnie.Stoi teraz sobie zdala od grzejnikow przy oknie balkonowym.Troche mam wyżutów sumienia...
- Agnieszka_73
- 200p
- Od: 16 paź 2008, o 21:17
Wielkie dzięki Agnieszko.Tez mam nadzieję ,ze sie teraz na mnie nie ,,wypnie,,ta przymrożona doopką.Ide spryskac storczyki rozrobioną miksturą,na grzyby.pleśnie i inne,,pijawki,,.Jedną dawke BIOCHIKOL-u dalam 2 tygodnie temu,czas na powtorke szczepionki.Liepiej zapobiegac niż leczyć hihihi.To ide na rzeź bakterii
hihi

- Agnieszka_73
- 200p
- Storczykowa
to rzeczywiście dziwnie wygląda, jak tak dużo patyków. moje pędy są jeszcze za małe, by je przywiązać do patyczka, ale jak podrosną, to na pewno im dam patyczki. tylko Mini Markowi nie będę podpierać pędów, bo i tak na pewno będą krótkie. ale ja i tak się nie muszę martwić, że ktoś się będzie nabijał z patyczków w storczykach, bo nikt nie ma możliwości zajrzeć przez okno do mojego pokoju, chyba, że umiałby latać :PPESTKA@ pisze:Poprzytwierdzałam nowe pędy kwiatowe do dodatkowych patyków.Sąsiadka spytała mnie dziś dlaczego ja mam same patyki w oknachŻeczywiście śmiesznie to wyglada...taka burza patyków.Jedna doniczka a 5 patyków w niej a na calym parapecie 8 takich doniczek
Czasami tez bym chciała mieszkać w chmurach,ale tylko czasami.Lubie spogladac w moje wlasne okna idąc z miasta,lubie patrzec jak moje storczyki stoją sobie na parapetach obsypane kwiatami...jakoś mi tak milutko sie robi.Storczyki sie śmieją,pies wrzeszczy z radości w kojcu na ogrodzie ,a koty czekają pod drzwiami na ,,pańcie,,hihi
- Agnieszka_73
- 200p
- Storczykowa
ja bym nie chciała mieć okna wychodzącego na ulicę, bo wtedy musiałabym mieć firanki, a tak to nie mam, bo mieszkam na piętrze. moje storczyki są tak piękne, że nie chciałabym ich zasłaniać firankami. a poza tym jak miałam firanki często się o nie zahaczały i spadały na podłogę gdy odsuwałam.PESTKA@ pisze:Czasami tez bym chciała mieszkać w chmurach,ale tylko czasami.Lubie spogladac w moje wlasne okna idąc z miasta,lubie patrzec jak moje storczyki stoją sobie na parapetach obsypane kwiatami...jakoś mi tak milutko się robi.Storczyki się śmieją,pies wrzeszczy z radości w kojcu na ogrodzie ,a koty czekają pod drzwiami na ,,pańcie,,hihi
PESTKO, zaproś sąsiadkę i pozwól pozaglądać w doniczki ...PESTKA@ pisze:Poprzytwierdzałam nowe pędy kwiatowe do dodatkowych patyków.Sąsiadka spytała mnie dziś dlaczego ja mam same patyki w oknachŻeczywiście śmiesznie to wyglada...taka burza patyków. Jedna doniczka a 5 patyków w niej, a na calym parapecie 8 takich doniczek

... zresztą dla mnie to także cudo ...

Pozdrawiam, Baśka
Bobi ..a nie wiem jakoś tak....sie stało.Nie chcę sie chwailic ,ale ja naprawde nie mam problemów z kwitnieniem i nowymi przyrostami,stare sie rozgaleziaja i przybywa nowych i dlatego ciągle mi patykow brak.Dwie sąsiadki juz zaraziłam storczykwami,jedna powolo wdrażam.Bardzo jej sie podobaja moje parapety i dzieci postaniwily zrobic jej prezent.na razie wisi na płocie i krzyczy jak czegoś nie wie,albo biegnie z doniczką do mnie hihihi.Dobrze ,ze ma tylko jedną