Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

O tej porze roku oglądać tak piękne róże to balsam dla oczów. ;:215 Nie wiem coś ostatnio podobają mi się z drobniutkimi kwiatuszkami, śliczne te różowo białe co to za odmiana? Mam w zamiarze zakupić Sweet Haze,być może to są własnie te o których piszę.
Pozdrawiam serdecznie ;:196
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Piękne ujęcia wspaniałych róż ;:138 Już za 2,5 miesiąca będziemy podziwiać je na żywo. ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś wędrowanie po twoim ogrodzie, to prawdziwa uczta dla oczu. ;:196 Chwastów to chyba nie masz wcale. ;:204 Powiedz proszę, czy kleome trzeba uszczykiwać. :?: Napikowałam trochę i chciałabym mieć przynajmniej w połowie tak piękne jak Twoje. ;:215
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dopiero zauważyłam, że masz nowy wątek :roll:
Widząc jak posadziłaś piwonię, to ja jednak posadziłam za głęboko. Ty wierzchołek karpy masz całkowicie na wierzchu. Zawsze mi mówiono, że powinno się go leciutko zakryć ziemią.
Bedzie sadzenie od nowa
Jakoś w Twoim ogrodzie róże mniej mnie pociągają od bylin
Uwielbiam na nie patrzeć.
Czy krwawnicę można podzielić?
Myslałam, że mi się wysieje w zeszłym roku, ale chyba za szybko obcięłam kwiatostan
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,trochę tak jeszcze potrwa do wiosny,bo taki mamy klimat ;:306 od takich skarbów jak obornik to nigdy głowa nie boli,może mogła byś wrzucić go do kompostownika ,albo zrobić sobie taki mały gnojownik i tam będzie wietrzał i zawsze z gnojownika możesz dać na nową rabatę ,albo zrobić w beczce gnojówkę tak jak do tej pory robiłaś ,bo u kur też musisz nowe podścielić i nie możesz tam bez końca trzymać,ja też czasem wrzucam trochę do kompostownika i znowu warstwy odpadków i za jakiś czas znowu obornik i świetna odżywcza ziemia się robi,a że to smierdząca sprawa to trudno,ja wywaliłam troche tego obornika na nowych rabatach przed domem i co córka lub wnuczka wychodzi przed dom to narzekają ,ze strasznie śmierdzi gnojem i rozglądają sie dookoła na pola kto tak smrodzi ,a nic nie widzą ,że mają ten gnój pod nosem ;:306 a ja sie śmieję ,że takie spostrzegawcze ,powiedziałam im ,że teraz śmierdzi ,ale potem będzie pięknie pachniało :heja .dzisiaj siedziałam w domu,w którym milion rzeczy do zrobienia,pozdrawiam i buziaczki na dobranoc ;:196

Iwonko,u mnie cały dzień pada drobniutko,i teraz też ,wiec ziemia będzie dolana,a w domu cały dzień świeci się światło bo taki mrok,pozdrawiam :wit ;:168

Ula,Wolfgang u mnie w półcieniu ,zamawiałam w RĆ ale może ty wcześniej bo może po kolei wysyłają,nic mnie jeszcze nie powiadomili,u mnie cały dzień pada i teraz też,troszkę odpoczęłam od rycia ,bo aż mi ręce w nadgarstkach spuchły ,pozdrawiam ;:168

Maryniu,masz rację pogoda okropna ,przynajmniej u mnie to tak jakoś weselej jak patrzy sie na różyczki i inne kolorowe kwiatuszki miłej nocki ;:196

Jadziu,jest jeszcze trochę czasu na zakupy to na pewno zdążysz kupić coś ładnego i znowu będzie pięknie i inaczej w ogródku,moje obrzeża to takie proste i dla mnie najłatwiejsze,z okrawków z tartaku,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, piękne róże. Na sam początek zanim zapomnę muszę ci pogratulować Jubilee Celebration..Przyznaj się, co jej obiecałaś, że podniosła główki do zdjęcia ;:224 Moja przez cały czas kwiaty kieruje ku przechodzącym w korzeniach mrówkom :lol: Już nawet próbowałam ją podwiązywać żeby coś wskórać, ale na nic moje zabiegi..wszystkie kwiaty środkiem lecą w dół.
Śmiać mi się chce jak czytam o twoich pociechach i ich wrażliwych noskach. Podobnie jest u mnie jak zasilam gnojówką. Tyle, że moja córa już obeznana i zaszczyca mnie jedynie hasełkiem w stylu: znowu zabiłaś kwiaty i zamiast pachnieć to śmierdzą... :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko,ściągaj co Ci się podoba i cieszę sie ,że się podoba,do mnie róże dopiero mają przyjechać,wiec zasuwam z rabatkami i też mnie bolą ręce i plecy bo tak ryję,pozdrawiam :wit

Helenko,ta różowa z białym środeczkiem to jeden z 7 krasnoludków Degenhard (Mędrek)to niziutka róża ,wszystkie róże krasnoludki są niziutkie ,miło się ogląda róże i inne kwiatuszki jak taka słota na polu,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:168

Asiu,witaj ,jak mamy róże w ogrodach to oglądamy i podziwiamy je na żywo ,a teraz to pozostały nam wspomnienia i dobrze ,że one są,pozdrawiam i zapraszam znowu ;:168

Soniu,chwasty też są ,chociaż staram sie tak sadzić ,żeby nie miały szans,ale to tez zależy od roślin ,jak zasłaniają ziemię,i w niektórych miejscach niestety dają radę ,a w niektórych nie mają szans,cleome nie uszykuję nigdy ,jak już teraz masz siewki to na pewno pięknie Ci urośnie i wczas zakwitnie i rozkrzewi się sama ,możesz sadzić po 2-3 roślinki w niewielkich odległościach(np 15 cm),potem większy odstęp i znowu 2 -3 roślinki w odległości 15cm,czyli takie grupki,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Gosiu,ja wszystkie piwonie tak sadzę,ale może na razie swojej nie ruszaj ,może zakwitnie,a jak nie to przesadzisz ją w sierpniu,krwawnicy raczej nie podzielisz,ona ma takie twarde jak kamień korzenie ,a jak ją ruszysz to nie zakwitnie Ci w tym roku tak pięknie ,ona sie wysieje,tylko w ogóle nie wycinaj kwiatostanu aż do wiosny ,a na wiosnę ściąg ręką nasiona i zasiej gdzieś z boku ,ale musisz pamietać ,żeby ich nie wyplewić,ale ja myślę ,że ona sie już wysiała ,tylko nie znasz siewek i je systematycznie usuwasz,pozdrawiam :wit ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko,ja nawet nie wiedziałam ,że im głowy tak wiszą,naprawdę nic im nie obiecywałam ;:306 ,same dziarsko stoją ,ta róża jest u mnie rok i pierwszy raz kwitła,pewnie chciała zachować fason,ale trzeba przyznać ,że jest piękna,niech mi tylko zwiśnie w tym roku ;:134 ,ja też w ogrodzie często podlewam gnojówką ,ale teraz wszystko dzieje się w przedogródku,czyli zaraz za drzwiami,a tego gnoju wyrzuciłam 5 wielkich worów na małym kawałeczku,no to śmierdzi i trudno,ale dwóch wnuków też przechodzi codziennie koło tych rabat z gnojem i nigdy nie powiedzieli ,że im śmierdzi , tylko dziewczynki zwracają na to uwagę , ;:306 ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Marto ,wiosna piękna u Ciebie ;:333 muszę sprawdzić czy mój dereń otwiera swoje pąki ,ale to już chyba zrobię we wtorek bo dzisiaj brzydka pogoda u mnie no i nie mam zdjęciarki ,a róże masz prześliczne .Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

U mnie szaro również i takie widoki co są u Ciebie rozweselają i to taka dawka witamin dla ciała. :tan :tan
Cudne ciepłe zdjęcia ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Raczej nie wypieliłam, bo u mnie z zielska to mam tylko mlecze na tej rabacie.
Szczególnie uważam, żeby nie wyrzucić tutaj niczego co by mi przypominało krwawnicę
Może za wczesnie usunęłam kwiatostan. W tym roku zostawię na zimę.
Oczywiście, że na razie piwonie zostawiam. Jednak mam nadzieje, że zakwitną :roll:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś dziękuję, ;:196 zostawię kleome w spokoju. Zapachy niepiękne, ale kwiaty w przedogródku będą cieszyć kolorami i cudnymi zapachami.
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś no to załamanie pogodne w sam raz dla odetchnięcia twoich nadgarstków, trzy dni chyba im starczą bo od jutro ponoć tropiki :heja
a co zamawiałaś w RĆ bo ja jeszcze mam w F i R ,
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Martuś, witaj... ;:196
Ogród jak zawsze zachwyca oko i raduje serce...
Piwonie u Ciebie, to oczywiście rarytasy, zawsze je oglądam z nostalgią, mimo, że sporo to nowe odmiany...
Rabaty masz przecudne, zawsze chętnie je oglądam...
Buziaki zostawiam i wszytkiegom dobrego Ci życzę... ;:168
U mnie zimno i deszczowo... :roll: :roll:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Martuś piękne fotki z Twojego ogrodu dla osłody.
Patrząc na fotkę piwonii, wiem, że moje siedzą za głęboko :roll:
I teraz mam dylemat czy je teraz podnieść trochę wyżej czy dopiero w sierpniu?
Buziaki posyłam ;:196 i miłego wieczoru życzę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”