Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Martuś u mnie przenikliwe zimno, uważaj przy pracach w ogrodzie, ;:196 można się pochorować. Też miałam chyba karczownika w ogrodzie. Podjedzone były korzenie jednego świerka na pniu, zaczął się przechylać. Szybko ubiłam ziemię wokół, wbiłam mocny pręt i przywiązałam pień. Ma mniejszą koronę od pozostałych, ale żyje.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

koziorozec pisze:

[
Obrazek

[ur

li]
Marto, a co to za srebrny iglak po lewej? Czy może on ma takie miękkie igły, miłe w dotyku? Bo szukam takiego ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy ;:131

Piękne obrazy ogrodu, tak bym chciała już kwitnące w ogrodzie zobaczyć ;:209
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Soniu,uważam na siebie,czapę mam taką ruską ,że nic mnie nie zawieje ,właśnie wróciłam z ogrodu obornik rozsypany i się wietrzy i bardzo sie cieszę ,już jestem wykąpana po śmierdzących pracach i jadę do przyjaciółki na kawkę :tan ,ja też mam w ogrodzie takiego pochylającego się świerka i dziury pod nim ,muszę go doprowadzić do pionu , też go coś podgryza,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168

Jolu,to jodła kalifornijska odmiana kolumnowa szczepiona i przez to bardzo wolno rosnąca ,ma już 7 lat i taka mała ,ona nadaję sie też do małych ogrodów,bo wolno rośnie i nie rozkłada sie na boki ,igły ma takie mięciutkie jak piszesz ,miłego dnia życzę ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aż muszę sprawdzić co to takiego ten karczownik, ale Martusiu mam nadzieję, że do Ciebie nie dotrze :wit
O matko to taki szczurek ogrodowy ;:oj , lepiej żeby u mnie taki nie mieszkał, bo zaskrońce i tak by go załatwiły ;:108 , a mam ich ogromne ilości ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu nie straszę, ale i nie lubię tych osobników, bo jak ich lubić skoro działają na naszą szkodę. Traciłam drzewa i byliny, a o dziurach już nie wspomnę ;:14 . Goń dziadostwo od siebie! Czytam że dzisiaj też szalejesz w ogrodzie, a ja pasuję, bo zimno jest :oops: Buziaczki i trzymaj się cieplutko ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko,ja też miałam zaskrońce w ogrodzie ,ale teraz nie wiem czy są,a karczowniki też nie wiem czy są i mam nadzieję ,że ich nie ma i nie dotrą ,myszy są na pewno,trzeba chyba się za nich zabrać, ;:168 miłej nocki

Marysiu,ja nie wiem czy mam karczowniki,bo ich nie widziałam ,tylko myszki widziałam,Ty mówisz ,że miałaś to jak ich wygoniłaś?dzisiaj niewiele zrobiłam w ogrodzie ,ale obornik rozrzuciłam i to było najważniejsze,bo czas działa na moją korzyść ,żeby zdążył się wywietrzyć azot, no i się wietrzy,pozdrawiam i moc buziaków dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Martusiu widzę, że działasz w ogródku na całego :D Rozrzucenie obornika to mało??? to najmniej miła, ale bardzo potrzebna praca :D
A wcześniej już tak dużo zrobiłaś. Ja tak na poważnie, to dopiero po weekendzie wezmę się za prace ogrodowe ... już nie mogę się doczekać :D
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś fotki letnie piękne, ale tak już chce mi się wiosny, ze tulipanowe nosy, śnieżyczki i prymulki większą radość sprawiają. Wszystko tak się nieśmiało budzi. Jeszcze prawie nic nie widać, ale jeszcze chwila, tylko tknąć :)
Martuś, ale Ty mnie rozpieszczasz roślinkami-dziękuję ;:196 Nie kłopocz się już jednak azaliami. Ja dziś skończyłam przesadzać to co miałam, popatrzyłam, pomyślałam ile mam siewek na parapetach i dalii w garażu i stwierdziłam, ze już mi brakuje miejsca w ogrodzie :D To zaczyna być straszne ;:306 Brak miejsca oczywiście, nie ilość kwiatów :D

Martuś tak sobie dzisiaj pomyślałam, że skoro trzyma się zwykłą dymkę w popiele drzewnym żeby nie kiełkowała zbyt wcześnie to czy nie można by tak było przetrzymywać też dalii i mieczyków? Jak myślisz? Może wtedy by nie skiełkowały zbyt wcześnie, a jednocześnie popiół drzewny ma chyba jakieś właściwości antygrzybicze? Tak sobie rozmyślam ;:173
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może wrócę do róż,bo taka słota na polu

Obrazek

Eden 85
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pomponella
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Landora
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ingrid Bergman
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mon Petit Chou
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wolfgang von Goethe
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wiosna nie może się zdecydować i znowu musimy wracać do wspomnień :D , ale piękne one
Martusiu nie wiem co się stało z karczownika, bo mój ogród wśród pól więc gdzieś pewnie są i od czasu do czasu coś zbroją ;:14 Ja muszę coś zdecydować co z kurzeńcem, bo na razie zużyłam ten ubiegłoroczny w beczki, a w kurniku nowy zapas ;:215 ... to strasznie śmierdząca sprawa :;230 Dzisiaj siedź w domu, bo nie ma co się narażać na zmarznięcie. Życzę dobrego dnia i buziaczki zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No właśnie, taka pogoda, że wracamy do wspomnień, choć u nas nie najgorzej, ale szyby dziś M rano skrobał ;:185
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Martuś jaką miejscowe ma u ciebie Wolfgang u mnie był w słoneczku i biedaka tak paliło że musiałam z nim uciekać
Ślicznie wkomponowana ujezd róże w rabatki , ja dziś dostałam pierwszą paczkę z serii Różane chciejstwa :D z RĆ
Jeśli tam zamawiałaś to spodziewaj się paczuszki , czytałam że lenisz się w domku ale deszczyk potrzebny wszak mamy róże do sadzenia a i odpoczynek się przyda

Miłego odpoczynku :wit
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Róże są niezawodnymi pocieszycielkami czy to lato,czy zima czy przedwiośnie z przyjemnością się je pokazuje i ogląda! ;:138
A jeszcze w taką pogodę jak dzisiaj to prawdziwa uczta! ;:196
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Martusiu - Ty to dopiero mnie zachwycasz swoimi różami ;:138
Miałam dziś być w Kaliszu , ale zaszły zmiany , więc może po niedzieli skoczymy i jakieś ślicznotki uda mi się kupić do ogródka :heja
Piękna obrzeża rabat , te klocki drewniane ;:108
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

Tak mi tu dobrze. Tak mi tu ciepło. Jak patrzę na te zdjęcia to, aż zapominam o bólu w plecach po sadzeniu róż ;:306
Martusiu pozwól, że ściągnę od Ciebie pomysł na kilka zestawień różyczek z bylinami.
Pozdrawiam. Beata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”