Całkiem ładna kolekcja liliowców, Bolero wart swojej nazwy, ciekawe czy powtórzy cechy z nasionek.przekonasz się niedługo.
Powojniki sama wybierzesz,/ wyślę Ci jadłospis/, bo każdy ma swój gust i tworzy własne zestawienia.
korzo_m,stasia_ogrod, masakra0888 witam serdecznie Stasiu czekam na ten twój "jadłospis" w tym roku na powojniki mnie wzięło masakra0888 może w ogrodzie super ale na podjeździe, i trawniku to istne bagno i aż mi się nie chce myśleć jak się za to zabrać. Jak dobrze że na tej działce nikt nie będzie nic już kopał i można się zająć trawnikiem i wjazdem na posesję.
A teraz nie będę wspominać tylko pokaże moją wiosnę w ogrodzie. zdjęcia z niedzielnego spaceru.
Już się nie mogę doczekać jak będzie więcej kwiatów w ogrodzie a teraz muszę się zająć moimi pomidorami i innymi nasionami.
Miłego oglądania
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania Ogród Ani
No popatrz jak te maluchy już pchają się do słonka, moje jeszcze nie takie wyrywne, może po tym ciepłym deszczu, który pięknie wszystko myje, w końcu i one wystartują.Właśnie znika ostatni śnieg a ziemia jeszcze zimna.
Pomidorki już wysiałam a kwiatki wysieję później, żeby mi nie wybiegły.
hanna133,sylwana85 dziękuję za miłe słowa i odwiedzenie mojego ogrodu wiosna już chyba na stałe zagościła w moim ogrodzie i z tego bardzo się ciesze, coraz więcej kwiatów kwitnie. Ciesze się że mam ten ogród i mogę się zrelaksować w nim bo problemy i życie czasami przytłacza i to bardzo. Ostatnio przeczytałam w ciekawym piśmie ogrodniczym "Gardeners' world" że "ogrodnictwo czyni szczęśliwym i że 93 % ogrodników uważa, że praca w ogrodzie poprawia nastrój". Serdecznie polecam tą lekturę
A teraz kilka zdjęć z wiosennego ogrodu i spaceru w święto kobiet.
Miłego oglądania
Witam w tym roku bardzo zaniedbałam swój wątek może przez brak czasu i trochę zawirowań życiowych. Moje ostatnie posty są z początku wiosny mojej ukochanej pory roku choć jestem na forum to jakoś nie miałam weny aby kontynuować swój wątek ale czytam i śledzę inne wątki na forum. W ogrodzie przybyło sporo roślin, powiększyłam także swój "doniczkowy ogród" o dodatkowe okazy, część udało mi się samemu rozmnożyć inne kupiłam w szkółkach Powoli w głowie rodzi mi się już pomysł jak będzie wyglądał mój ogród na nowej działce może już w przyszłym roku zacznę coś tam tworzyć jeśli chodzi o nasadzenia. Mam teraz sporo czasu więc postaram się uzupełnić w zdjęcia mój wątek.
Teraz przesyłam gorące pozdrowienia w ten pochmurny październikowy dzień
Cieszę się Aniu, że wreszcie odtajałaś, aż siedem miesięcy Ci to zajęło, a tu zima na karku, chyba nie zamierzasz tym razem zapaść w sen zimowy.
Cieplutkie pozdrowienia na czasie, bo rozgrzewające, ale gdzie obiecane foteczki, wyciągaj je z zamrażarki i dawaj to pooglądamy.
Stasiu cieszę że mnie odwiedziłaś miałam zamówić u Ciebie powojniki ale muszę się teraz oszczędzać a mąż stwierdził że ręki nie ma do kwiatów powojniki będą musiały poczekać do jesieni następnego roku
Trochę wspomnień z wiosny. Moja nowa "choroba" czyli ciemierniki. Wreszcie zakwitły ciemierniki, które dostałam na zjeździe forumowiczów. Moja kolekcja powiększyła się także o piękne odmiany od pani Eweliny
Aniu witaj nareszcie jesteś
Piękne wspomnienia Ciemierniki cudne
Aniu czy ja dobrze myślę ?? nie tylko nowy ogródek ale i nowe szczęście ???
Serdecznie pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia
Tereniu bardzo dobrze myślisz nasze małe szczęście pojawi się już na wiosnę a jak tam twoja działeczka?? dużo pracy włożyliście w jej urządzanie
Wracając do wiosny w moim ogrodzie, to moja ulubiona pora roku zawsze z niecierpliwością czekam na jej nadejście. Moje ulubione krokusy zakwitają jedne z pierwszych i pięknie wyglądają w promieniach słońca, więc zostawiam trochę zdjęć z wiosny..
Więcej zdjęć wstawię wieczorem jak tylko internet będzie mi dobrze działał...
Aniu kochana, to wspaniała wiadomość ściskam serdecznie i pomyślnego rozwiązania życzę oraz dużo zdrówka.
Z Amelką możecie sobie wzajemnie pogratulować, chyba tatusiowie się zmówili a wiosna to najpiękniejsza pora narodzin.
Jak nabierzesz sił, to w sierpniu możesz się do mnie zgłosić, nie czekaj jesieni.
Stasiu jak tylko się ogarnę to w sierpniu napiszę do Ciebie o te powojniki już pogratulowałam Amelce, moje według terminu to w maju się urodzi a to mój ulubiony miesiąc za życzenia bardzo dziękuję, oszczędzam się jak mogę a program w tv to znam już na pamięć bo muszę dużo leżeć
Tereniu bardzo dziękujemy za gratulację mam nadzieję że teraz będzie już tylko dobrze