Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiat jest uśmiechem rośliny...Wiosna i lato z Annes 77

Post »

Od rana pogoda nieciekawa,a w nocy miałam przymrozek i jak się obudziłam to miałam nietęgą minę ;:222
Przecież kilka dni temu była piękna,słoneczna pogoda.Poobcinałam wszystkie róże i to solidnie,czemu nie zaczekałam?
Teraz będę się martwić każdego dnia,żeby mi nie zmarzły.Powinnam to zrobić dopiero pod koniec marca albo w kwietniu ;:224
No trudno już czasu nie cofnę ;:14

Sabinko jestem dosyć impulsywną osóbką i jak tylko zaświeciło słoneczko to ja do roboty się wzięłam i tak się rozochociłam,że zatrzymać mnie nie było można.Teraz żałuję,przecież nigdy tak szybko nie cięłam róż.
Jeszcze zdążyłam je opryskać miedzianem...

Ilonko witaj:)

Nawozy kupione,róże przycięte i teraz oczekuję każdego dnia,byleby mrozu nie było.
Ja skusiłam się na kilka bylin...

Aneczko Ty dumałaś nad floksem ,a ja nad orlikiem i hostami.Już miałam capnąć jedną,ale przypomniałam sobie,że ktoś pisał na forum,że z nieznanych źródeł nie kupuje się host,bo mogą być zawirusowane ;:224

Zabeczko witaj u mnie:)

Novalisa ciachałam i wiele innych,a teraz żałuję i biję się w piersi,że postąpiłam nieodpowiedzialnie ;:222
Nie chciałabym ich stracić.Zamiast cieszyć się,że róże pięknie przezimowały z zielonymi pędami to ja je srogo skróciłam ;:185
Wstrzymaj się z cięciem do końca marca...

Asiu mam tylko różowego,a teraz białego dokupiłam ;:108

Soniu miła jesteś,ale po tym co zrobiłam to lanie mi się należy za bezmyślność ;:222

Dorotko witaj u mnie:) Posadzę gipsówkę w pewnej odległości,ona się rozrasta wszerz.

Aguś brakuje mi tych cudnych zapachów,oby wiosna prawdziwa nadeszła już niebawem:)

Jolu witaj:) Posadziłam byliny,żeby w woreczkach się nie męczyły,a że miałam nowy zapas ziemi to szybko zareagowałam:)

Wandziu udało się,już wiem jak zrobić podpis:)

Skrętniki zaczynają kwitnąć

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu może taki przymrozek (wszak nieduży) nie zaszkodzi przyciętym różom..? Może nie martw się na zapas. Ogródki działkowe to jednak dość osłonięta przestrzeń. Może wcale nie będzie źle. Szkoda Twojego zdrowia na umartwianie się. Trudno. Przycięłaś. Stało się. Nic już nie poradzisz. ;:168
Myślałam nad tym floksem ale stwierdziłam, że musiałabym kupić ze dwa, by jako tako już wyglądały. Ostatecznie postanowiłam, że i tak muszę kupić jeszcze kilka innych zaplanowanych, ważniejszych zielenin. :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu chyba lekko spanikowałam :oops: Będę myśleć pozytywnie ;:333
Jakie roślinki masz jeszcze w planie? Pewnie jednoroczne?
you1
50p
50p
Od: 10 sty 2015, o 18:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne masz te różyczki i inne roślinki, a ta malina cud miód ---- gdzie to lato może jak wszyscy wyciągniemy ręce do góry to przegonimy te okropne chmurska pozdrawiam i będę dalej śledzić twój wątek :D
Kasia
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu o jednorocznych to już nawet nie wspominam... ;:131 Mam w planach zakupić coś o limonkowych liściach na moją tulipanowo -hortensjową rabatę. Zastanawiam się na miniaturowymi tawułami albo berberysami. Zobaczę co będzie w moim ogrodniczym.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Aniu :wit , zaczęłaś chyba najpiękniej jak tylko mogłaś. Eden ;:167 . Ona u każdego chyba wygląda jak z obrazka. CUDO.
Lilie i róże masz prześliczne. Niezłą kolekcję już zgromadziłaś.
Aniu, Ty masz ROD? Bo Aneczka pisze że ogródki działkowe osłonięte... wiesz, ja zawsze byłam przekonana że Twoja działeczka duża jest. Tyle róż, oczko, magnolie.. .
Różami się tak bardzo nie martw. Wiesz że to silne bestie. Dadzą radę. Miejmy nadzieję, że takich wielkich przymrozków nie będzie. Ja ciachnęłam dwa tygodnie temu powojniki i też się trzęsłam. A teraz powiedziałam sobie że będzie co ma być. Szkoda roślin, pieniędzy i mojej pracy nad nimi. Ale cóż zrobić? Nic nie poradzę.
Bardzo mi się u Ciebie podoba i oczywiście zostaję tutaj tak długo jak się da :).
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

You witam nowego gościa:) Zapraszam kiedy zechcesz na odwiedziny:)

Przeganiamy zimę i chmurzyska,słońce gdzie jesteś?

Aneczka a nie myślałaś o przewrotniku? Ma limonkowe kwiaty koronkowe i zielone parasolkowate liście ;:333

Madziu witaj u mnie:) Edenka zawsze jest w moim sercu,w końcu to od niej się zaczęło jak ją zobaczyłam w wątku Ewy (gloriadei) ;:224
Tak bardzo się w niej zadurzyłam,że sprowadziłam na działkę 3 egzemplarze,każdy z innego miejsca.
Mój kawałek ziemi mieści się w ROD i ciesze się,że w 2008 roku się zdecydowałam na kupno ;:108
Nie pamiętam dokładnie ile m ma moja działka,ale coś ponad 400...
Mam jeszcze w przyszłości do obsadzenia kawałek ziemi,gdzie stoi huśtawka dla dzieci.Za dwa lub 3 lata pewnie ślizgawkę zlikwiduję,a reszta zostanie.Wtedy obsadzę to miejsce hortensjami,a w środku planuję postawić altankę z drewna podobną do Twojej...tą okrągłą ;:333

Liliowiec

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Nie dziwię się, też myślę o zaproszeniu więcej Edenek. Ale na razie dokupywałam inne odmiany.
Piękne masz plany. Altanka super pomysł. Ja jestem ze swojej bardzo zadowolona. Najbardziej w dni deszczowe. Nieraz wieje i leje a my zasłonimy sobie i siedzimy przy kawusi i ciasteczku. Sami albo z gośćmi. Super sprawa.
Przeglądałam wczoraj Twoje wątki, bo szukałam czy masz nowy. I wpadłam na wątek różany. Zdjęcia są zablokowane. Szkoda. Z chęcią bym przejrzała taki wąteczek. Masz tyle ładnych różyczek.
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Ja też mam tylko jednego, różowego a chcę posadzić jeszcze więcej. Sąsiadka ma ich sporo i każdego lata niesamowicie pachną! Zapach jest piękny i bardzo silny, wyczuwalny z daleka. :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne rozpoczęcie na nowy sezon, zachęca do odwiedzania ;:196 .
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit w głowie mi się kręci od takiej wiosny :D
Wyszły mi już trzy zielone łodygi Kobei pozostałe dziewięć jeszcze pod ziemią :;230
Biała lobelia ma już zielony meszek :;230
Tylko w ogrodzie mam jeszcze zimowe rabaty.... ja za róże wezmę się dopiero po świętach.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, nie martw się na zapas ;:168 . Delikatny przymrozek nie zaszkodzi różom, nawet tym ciętym. A konkretnych przymrozków już raczej nie będzie. Kupiłam dzisiaj Edenkę, nie dało mi, a właściwie to eM ostatecznie popchnął mnie do tego, a nie innego zakupu.. Zapisuję się więc do klubu miłośników tej rajskiej róży ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chłodno za oknem,właśnie pada deszcz i ciemno się zrobiło,na słonko nie ma szans ;:222
Mimo wszystko cieszę się,że rośliny na działce dostaną pić ;:333 W poniedziałek jeśli nic nie wypadnie pojadę zobaczyć,czy kolejne krokusy zakwitły ;:108

Madziu mam wiele marzeń,powolutku mam nadzieję je realizować.Niestety na wszystko trzeba poczekać ;:65
Wiem,że wątek różany ma zablokowane zdjęcia już od dawna.Będą już niedługo nowe fotki,doczekać się nie mogę ;:224
Edenki mam trzy i każda się trzyma jak należy,jeszcze nie było roku,żeby nie zakwitły.Zauważyłam też,że mniej chorób się ich czepia,a szkodniki nie atakują ;:215

Asiu floksa nie wąchałam,ale w tym roku zobaczę jak pachnie ;:108 Mój nowy nazywa się David.

Dorotko zachęcam do odwiedzin:)

Maja mam tylko dwie kobee,inne dwie mi zgniły przy wykluwaniu się z ziemi padły.
Czekam na swoją lobelię niebieską,na razie siedzi cicho.Dopilnuję,by teraz mi wyszła.
Weźmiesz się za róże po świętach? I bardzo dobrze,ja się pospieszyłam,grubo cięłam,teraz trochę żałuję,bo zbyt pochopnie postąpiłam.

Sabinko dzięki za pocieszenie:) Liczę na to,że wielkich przymrozków już nie będzie.U nas dziś w nocy było już na plusie.
To Twoja pierwsza Edenka? Super zakup i brawa dla M ;:215 Na pewno będziesz z niej zadowolona.

Pastella

Obrazek

Maria Theresa

Obrazek

Sweet Juliet

Obrazek

Dr.Jamain

Obrazek

Miłego weekendu życzę :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zamówiłam śliczną Pastellę i Doktorka z pokazanego przez Ciebie towarzystwa. ;:215 Ależ się cieszę! :tan
Maria też urocza. Ostrzyłam sobie na nią zęby ale nie było jej u naszej Ewci. Musi więc poczekać na inne sprzyjające okoliczności. ;:224
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Ania :wit czy ta ostatnia róża była kulkowana :?: kwiaty ciekawie są rozmieszczone :?:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”