Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku ...CD

Post »

Witaj Maryniu,ja też mam wawrzynka i zapomniałam o nim ,jutro muszę go obfocić ,może mnie też zakwitnął,ranniki mam 4 szt to moje pierwsze wiosenne i pierwszy raz u mnie,u Ciebie więcej wiosennych i do tego takie piękne ,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Margo2 Gosiu bardzo wolno przyrastają mi ranniki .Na szczęście pokazały się w różnych miejscach więc ich przetrwanie jest bezpieczne , mam nadzieję. ;:173
plocczanka Lucynko piękny czas nastaje !Powoli wszystko się budzi , robót wiosennych nam nie brakuje.Każdy świeży pączek cieszy!
koziorozec Martusiu ;:196 mojego wawrzynka trudno sfotografować bo ma zaledwie ok.60 cm wysokości i na fotce niewiele go widać bo niknie na rabacie. Ale zakwitł po raz pierwszy dość obficie. :) Cebulowe w słoneczku wystartowały wcześniej a w miejscach cienistych jeszcze kiepsko...

Wczoraj kilka godzin pracowałam na działce ! :heja Kondycja po zimie ?? słabowata a może to pesel ;:7 uwiera.. ;:oj
Wycinanie różnego suszu i po zimowe grabienie rabat , spalenie w ognisku wypełniło czas..Dzisiaj cd ... Druga część tygodnia będzie spokojniejsza bo nadchodzi ochłodzenie .O dziwo, żadnych zakwasów dzisiaj nie odczuwam :heja chociaż wróciłam " padnięta" !

Zima nie zima a moje kilkuletnie hebe ...padło! :( Nie okrywałam bo już wcześniejsze zimy przetrwało nie okrywane... Przed ub.zimą okrywałam agro a teraz tylko kopczyk jak różom zrobiłam...Nie mam zamiaru bawić się w okrywanie roślin na stare lata! Trudno się mówi! ;:131 .Życie należy sobie ułatwiać ... ;:224

Wczorajsza fotorelacja z mojego ogródka...

pierwsza katarzynka
Obrazek
miodunka
Obrazek
stokrotki
Obrazek
mini - wawrzynek
Obrazek

Obrazek

z pewną nieśmiałością spod umarzniętego hebe zagląda pierwszy kwiatuszek przylaszczkowy :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu ja też wczoraj pousuwałam trochę starych liści, badylków. Niby nic wiele,ale jednak mi też dało popalić. Co dopiero będzie jak bym chciała coś poprzesadzać.Pesel nie jest duży a sił coraz mniej. ;:222
Widzisz zimy nie było a mi też parę roślin wypadło. Taka dola ogrodnika.
Co raz więcej wiosennych Ci kwitnie. ;:215 Śliczna stokrotka.
Miłej pracy w ogrodzie.Ja dziś odpoczywam. Może jutro znów coś popracuje. :wit
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Szkoda Twojego hebe, bo piękne ;:145 . Czy nic nie da się uratować?. Moje młode też podeschło nieźle, mimo grubego przykrycia jedliną. Spróbuję je przyciąć, może odrośnie ;:224 . A jak nie, to trudno ;:174 .
Trawy przytnę, albo wyczeszę - zobaczymy, co z tego wyjdzie -dziękuję za wskazówki ;:180 .
;:196 ;:167
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Hebe jest wrażliwe, też kiedyś miałam dwie odmiany i obie wybyły, teraz już mnie nie kręcą ;:222 choć przyznaję są piękne. ;:333
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu przepiękne wiosenne zwiastuny, niesamowicie ich dużo u Ciebie ... no i zdjęcia... jak żyleta, coś pięknego ;:167
Uwielbiam spacerować po Twoim ogrodzie :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O tak, dużo kwitnień i zdjęcia profesjonalne, ślicznie Maryniu ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Muszę się pochwalić - moje pierwsze krokusiki też dzisiaj rozwinęły pączki. ;:138
Także kiedyś miałam Hebe. Zginęła. Żal, ale nie płakałam, tylko obraziłam się i już tej roślinki nie chcę. ;:145
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Moja hebe też kiedyś padła. Nie kupiłam więćej, mimo, że bardzo je lubię
Ranniki i u mnie słabo przyrastają. Nawet nie zauważyłam, żeby się rozsiały, a słyszałam że robią to bardzo chętnie
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny moje miłe Gościnie :) /nowomoda/ bardzo się cieszę , że odwiedzacie mnie i mój wątek a i pochwał nie szczędzicie, za co serdeczności każdej z osobna ślę! ;:196

No to witamy w klubie przeciwniczek hebe ! Moje rosło wdzięcznie kilka sezonów i warto było dla nie lada efektu! Wystarczyła odrobina dbałości ,której zabrakło z mojej strony... :oops:

Wczorajszy dzień pracowity jak i u was na działce bo pogoda dopisała...wycięłam wysokie trawy i ciemierniki no i oczywiście palenie suchości i porządków cd... Rannika nawet w kompoście kwitnącego znalazłam i skrzętnie go na rabatę przeniosłam...Coraz więcej oczywiście krokusików kwitnących ale przesadzane jesienią jeszcze mało efektowne...
Przyczaiłam się na fotki kilku obiektów no i klapa...baterie się wyczerpały a drugi komplet zapasowych również był rozładowany... ;:145 ;:145 Nie znoszę tego uczucia zawodu...a przynajmniej raz w sezonie się zdarzy! :?

Dzisiaj kilka pstryków z parapetu i okolic ... :) Obrazek

Obrazek Obrazek

. . . . . . . . . . . . . . . .Obrazek

Obrazek

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Obrazek

Obrazek

Mogłabym jeszcze swoje wysiewy parapetowe pokazać , większość już widoczna a od wysiewu minął niecały tydzień...Nawet lawenda w pojemniku na balkonie już też się pokazała, co mnie szczerze mówiąc zdziwiło nieco. ;:333 Ale w samozachwyt nie wpadam bo jeszcze do otrzymania roślinki daleka droga a bywa,że i wyboista czasami... :)

Pogoda dopisuje więc wnet wyruszam bo od jutra chwilowa zmiana pogody...Trzeba wykorzystać bo eM się bawi zmianą folii w tunelu więc jeździ ochoczo!

Miłego dnia !

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Z irysków wczesnych najbardziej lubię "Kaśki" , piszesz o hebe,nie wiem jaka odmiana Ci padła,ja mam 4 odmiany o czym kiedyś już wspominałam i bez problemu zimują ,ale kilka lat temu zmarzła mi hebe tłustolistna ,przycięłam na krótko i odżyła
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja rosła lat...kilka inne w tzw.międzyczasie wyginęły.Mam zamiar oczywiście przyciąć i asahi na niej wypróbuję bo ponoć w przemrożeniach się też stosuje. Łatwo jej nie odpuszczę! :wink:

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszy dzień działkowy zaliczony , kilka koszy "zgrabków" spalone ... :heja czysto i przejrzyście się zrobiło.
Fotki oczywiście zrobione ale szału jeszcze nie ma na rabatach ale cieszyć się wypada tym co jest.Pogoda się po południu popsuła i wyraźnie się ochłodziło. Kilka dni odpoczynku teraz będzie...zasłużonego! :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wystarczy, bo fotki niczego nowego nie wnoszą...we wszystkich ogrodach i ogródkach w tej chwili takie same obrazki.

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryniu - ciemiernik ładnie ci się rozrósł i jeszcze tak zakwitł ;:oj
U mnie coś im nie służy.
Ja też wypalam wszystkie suszki , ale popiół idzie na grządki :heja
Miłych prac zyczę :wit
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wczoraj po powrocie z ogrodu zrobiłam jeszcze szybkie pranie ręczne i padłam. Obudziły mnie boleści ok. 2 nad ranem. Typowe :;230 Nic nie zrobiłam (wycięłam kilka kęp traw, zbyt długie pędy powojnika Bill MacKenzie-dorasta entuzjastycznie do 5-6 m-trochę pograbiłam, spaliłam suchoty, ogarnęłam z grubsza efekty remontu pokoju)-porządku nie ma i jeszcze długo go nie zobaczę. Tymczasem wegetacja się rozpoczyna :roll: A dziś padało, mocno się ochłodziło i nie zrobiłam nic poza bezsensownym ogarnianiem nieporządku w trakcie remontu. Los mój parchaty i do końca tygodnia taki będzie. Jutro dentysta, w niedzielę planowany koniec szaleństwa remontowego. Podobno pogoda po pogorszeniu ma się poprawić :D
Ot i cała relacja :wink:
Hosty mi wylazły :shock: Kły na wierzchu, a powojniki żal ciąć-takie pękate.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”