Kawałek szczęścia

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kawałek szczęścia

Post »

Asiu nie za późno na obornik, chyba że przekompostowany? Wiesz że nie wszystkie rośliny lubią taki świeży, ja jednego roku zrobiłam ten błąd :wink:
W moich oczach też przerażenie, myślałam że szklarenka załatwi sprawę ;:185 ;:131
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pod niektóre warzywa idzie obornik (pomidory, papryka, kapusta), reszta z kompostu dostanie. Ja w tym roku jeszcze odpuszczam foliak, może na przyszły rok. Trochę się zraziłam, a póki u mnie wieje strasznie, to muszę sprawę dobrze przemyśleć.
Awatar użytkownika
kris11
200p
200p
Od: 28 lut 2012, o 20:17

Post »

Super siewy rosną, a pelargonie padły w zeszłym roku takie malusie? czy po prostu nie chciałaś ich zimować?
byłam na działce i u mnie kwitną krokusiki, pewnie dlatego, że pod ścianą domu to mają cieplej,
no i truskawki zielone, chyba ta zima ich nawet nie zmroziła... ciekawa jestem ich, bo to kupione na naszym forum jakieś nowości...ale oczywiście najmocniej rośnie zielsko.. :wink:
Pozdrawiam- Marzena
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko chciałam przechować, ale chyba źle się do tego zabrałam i były już za bardzo wysuszone. W tym roku jestem trochę mądrzejsza. U mnie krokusy wychodzą z ziemi, ale jeszcze nic nie kwitnie. Szukam właśnie truskawek, bo muszę zmienić swoje poletko.
Awatar użytkownika
kris11
200p
200p
Od: 28 lut 2012, o 20:17

Post »

Truskawki kupowałam u naszej Judy, ale jak się nie spieszysz to może u mnie wąsy wypuszczą?
ja swoje pelargonie zamrozilam, jesienią niechcący.... jedna noc i po ptakach, ale mam koleżankę która super swoje przechowuje i ja je potem mnożę :)
Pozdrawiam- Marzena
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Asiu pytanie może wydać się naiwne. Chciałabym pierwszy raz wysiać COŚ w foliowcu o tej porze marca. Od czego powinnam zacząć?
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Asiu ( moja imienniczko). Nie bardzo wiem, co odpowiedzieć, bo ja foliaka póki co nie mam Na razie z wysiewami czekam, jedynie rozsady robię w domu. Może tutaj zajrzyj i zadaj pytanie, tam na pewno znajdzie się ktoś, kto Ci pomoże:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p5108833
Awatar użytkownika
dorota33
200p
200p
Od: 6 sty 2012, o 17:41

Post »

Joanna Sz pisze:Asiu pytanie może wydać się naiwne. Chciałabym pierwszy raz wysiać COŚ w foliowcu o tej porze marca. Od czego powinnam zacząć?
Wtamtym tygodniu posiałam w foliowcu rzodkiewkę i sałatę ,przykryłam agrowłókniną i cierpliwie czekam
DOROTA
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

O! Muszę koniecznie wysiać rzodkiewkę! :;230 To chyba jedyne warzywo, które o tej porze mogę tam wysiać, bo nawet sałatę mogę wysadzić dopiero z rozsady..
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

I ja wysiałam (w tunelu) rzodkiewkę i sałatkę, ale nie przykryłam włókniną :wink: jak siałam to było bardzo ciepło :lol:
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muszę pomyśleć na przyszły rok o foliaku, co prawda mam taką małą szklarenkę lidlową i tunelik, ale u mnie jest zimno, rano mrozek, więc trzeba byłoby przykrywać. Poczekam jeszcze trochę, może się ociepli.
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wow, to poszalałaś z siewami :) Ja jeszcze czekam chwilę z rozwinięciem skrzydeł, bo się koty zaczęły zanadto interesować, a storczyków im z górnej półki nie zdejmę. My z foliakiem mamy ten sam problem - ten rok zostawiamy sobie na obserwację wiatrów w aktualnym układzie budynków i na kolejny coś podziałamy. Mi w tym roku pelargonie przezimowały po raz pierwszy w życiu - co prawda tylko 6 sztuk, ale dobre i tyle na początek. Tak sobie pomyślałam o Twoim pikowaniu i coś mnie w krzyżu kłuje na samą myśl :wink:
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Dzięki za podpowiedzi. Prognozy pogody na najbliższe dni obiecujące więc pewnie pojadę do H11 i posieję rzodkiewkę.
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu jak pomyślę o kolejnych roślinkach do pikowania to już nie mam tyle zapału, co wcześniej, jednak mobilizująca jest myśl, że później będzie pięknie w ogrodzie i warzywek trochę urośnie.

Asiu po to jest forum, tutaj się uczymy i pytamy.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Asiu! To ja mam właśnie jakąś blokadę... nic nie sieję, nic nie rozsadzam... ;:174
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”