Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Sabinko to się cieszę,że Twoja cynobrówka Ci zimuje w ogrodzie. Obserwuj ją nadal.
Jeśli Ci zimuje to nie jest pospolita. Obserwuj ją a do odmiany dojdziemy ;:108 .

Ilonko dziękuję za pochwały cebulowych. Jest z nimi troszkę zachodu,ale jak kwitną to już nie mam ochoty na ich wyrzucenie. Pochwal się jak Ci pozostawiona cynobrówka przezimowała. ;:108

Zosiu każdy przymrozek bez śniegu odbija się na roślinach. Iryskom jednak nie zaszkodzi , bo dziś dalej kwitną. Po innych kwiatach widzę,że są biedne. Chociażby krokusy się rozłożyły.
Coś może jeszcze co nie pokazywałam zakwitnie. Jednak nic nowego mi w tym roku nie przybędzie.
Nic do tej pory nie zamawiałam. Trwam w postanowieniu. Korciło mnie bardzo.W wielu wątkach czytam jak spływają paczki. To takie miłe. Niestety w tym roku dla mnie nierealne.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu jak masz miejsce na sadzenie to forumki poratują, może coś wypatrzysz. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłka nigdy nie widziałam w realu jakoś w moich okolicach mało popularny...a ja mam mieszane uczucia wobec niego...niby mi się podoba ale nie zapałałam uczuciem chciejstwa... ;:7
Krokosmię przytargałam od koleżanki latem kwitnącą 5 lat temu , nie wykopuję i kwitnie ładnie ...dałam sąsiadce za miedzę i nici...Tak to z roślinami jest...ryzyzyk-fizyk... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Ja mam parę kolorów krokosmi ale doświadczenia żadnego w uprawie w tym sezonie zagości u mnie pierwszy raz :)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aluś ,Ty też będziesz miała nowe roślinki ode mnie,wypatruj coś jeszcze, co lubisz,no ja nie mam może jakichś rarytasków,,ale czym chata bogata i co da się podzielić,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

I kolejne cudności sobie pooglądałam :tan
Fioletowy irysek ;:167
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Zosiu miejsca mam,ale nie chodziło mi o to.Po prostu w tym roku nic nie zamawiałam, bo muszę coś zmienić w ogrodzie a nie tylko kupować i sadzić.

Maryniu - marpa ja miłki bardzo lubię i je kolekcjonuję.Jeszcze mi się marzą inne. Niestety odmianowe są bardzo drobie i nie zawsze dostępne. Tak to jest czasami z tym dzieleniem.Zawsze jest ryzyko nieprzyjęcia się rośliny. Jeśli tania to serce mniej boli ;:108 . Jak Ci wypadnie już za 100 zł to przykro już bardziej . Mam wtedy kołatania.

Ewciu napisz do sprzedawcy jaka odmianę zakupiłaś i czy ją należy wykopać. ;:108

Martuś dziękuję. Bardzo chętnie się powymieniam. A nie zamawiam, bo w tym roku dbam o siebie i o to co już mam. Nie mam już tyle sił co dawniej. ;:222 :wit ;:196

Ewuniu7 wczoraj zakwitł kolejny.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Lepieżnik w innej odsłonie.

A teraz idę na zwiady. Słoneczko świeci to może coś zakwitło nowego.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu u Ciebie już prawdziwa wiosna ;:333 .Zdróweczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

U mnie ,na razie tylko 2 główki rannika widać i dosłownie kilka przebiśniegów.
Piękne iryski.Mówisz,że te cebulowe sadzi się jesienią?A widziałam ostatnio w Obi cebulki i zastanawiałam się nad kupnem.Ale przypomniałam sobie,że kiedyś miałam i chyba nie wykopałam.W każdym razie zaginęły mi.Może wymarzły?
Co do krokosmi,to kilka sezonów wykopywałam te cebulki ,a jednak mi nie kwitły.Fakt,że ziemia u mnie raczej uboga i nie zawsze jak coś sadzę-to daję obornik pod spód ;:224
Aaa...widocznie nie wszystkie kwiatki muszą mnie lubić :;230
Piękne te Twoje miłki. ;:63 .Jak mówiłam ,u mnie 2 ranniki z pąkach.Jakoś się nic nie rozrosły :evil:

Alu-przejrzyj swój ogród pod kątem nadwyżek.I wystaw roślinki tu na forum.Z doświadczenia wiem,że niektóre rośliny szybko rosną i by mieć ład-często się wyrzuca na kompost.Te roślinki-u Ciebie 'zwykłe' ;:131 ,a niektóre forumki właśnie ich szukają.
Jeśli nie sprzedasz,to może wymienisz :wink:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie takich rarytasów nie znajdziesz ! Inna kategoria ogrodu! ;:306 Nie mam rośliny o wartości 100zł :roll: ale też mnie boli serce nawet za za 5- 10 zł... ;:oj I nie o 10 zł chodzi , ciężko mi się pozbyć czy wyrzucić każdej rośliny.
Byłam na działce ;:204 i szału nie ma ...nic szczególnego się nie dzieje ... cebulowe w powijakach poza małymi wyjątkami... :?

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Alu ale pięknie kwitną już iryski. A u mnie jeszcze nawet nie wychodzą.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu irysowe słoneczko świetnie sfotografowałaś. ;:138 Krokusy w pąkach urocze. Ja też myślałam, że będę w tym roku porządkować i przesadzać to co mam, ale skapitulowałam.;:145 Trudno trochę rozdam, a rabatki i tak muszę porządkować, po pracach budowlanych.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

U mnie nie ma jeszcze lepiężnika.Ja mam japońskiego może nie spieszno mu na polskie powietrze.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Mam dobrą wiadomość, mój miłek żyje. Dzisiaj po południu zauważyłam coś, wysokości 1 centymetra nad ziemią. Nie można jeszcze określić, czy to liść, czy kwiat. Może jutro będzie większy, to zrobię zdjęcie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p
Od: 18 mar 2011, o 22:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam a u mnie wciąż brak Krokusów w trawniku.Dzisiaj z nosem w trawie szukałem kiełkujących Krokusików i nic :(

-- 7 mar 2015, o 21:19 --
ryszard b pisze:Witam a u mnie wciąż brak Krokusów w trawniku.Dzisiaj z nosem w trawie szukałem kiełkujących Krokusików i nic :(
A u Ciebie Alu tak fajnie się robi w ogródku.... ;:333
Kocham roslinki.Pozdrawiam Ryszard
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”