Niektórzy z was znają mnie i wiedzą że jestem dość młody
 mam dopiero 14 lat...
  mam dopiero 14 lat...Kilka lat temu a dokładnie od 2011r zacząłem ogródkowanie i stałem się szczęśliwym posiadaczem małego skrawka ziemi "podwórkowej" z gruzem dwoma betonami i dwoma orzechami...
Zacząłem więc od iglaków dużo uschło w pierwszą zimę a teraz niedawno wyleciało dość dużo i zostało 7

Moją ostatnią miłością są róże
 właśnie udało mi się zebrać je od tamtego roku 20 różnych odmian od rabatowych przez parkowe ,angielskie i jedną pnącą
  właśnie udało mi się zebrać je od tamtego roku 20 różnych odmian od rabatowych przez parkowe ,angielskie i jedną pnącą   w tym roku mój ogródek stanie się różany z różnymi kolorowymi kwiatami ,cebulowymi i liliami
  w tym roku mój ogródek stanie się różany z różnymi kolorowymi kwiatami ,cebulowymi i liliami  W tym roku jeśli nic się nie zmieni stuknie mi na pewno 35 róż
 W tym roku jeśli nic się nie zmieni stuknie mi na pewno 35 róż   
 Jeśli ktoś czytał mój poprzedni wątek
 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=82962  to wie że już nie ma całkowicie iglakowa a na jego miejscu będzie rabata różana .
 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=63&t=82962  to wie że już nie ma całkowicie iglakowa a na jego miejscu będzie rabata różana .Mam nadzieje że będziecie mnie odwiedzać !
To zdjęcie tydzień po zrobieniu iglakowa czyli rozpoczęcia ogródkowania XI 2011

Jako pierwsze zwiastuny wiosny oznajmiam krokusiki !
 dzisiaj pokazały się w pełnej krasie i rozweselają jeszcze szary,słoneczny świat...
  dzisiaj pokazały się w pełnej krasie i rozweselają jeszcze szary,słoneczny świat... 

Szafirki i hiacynty też nadrabiają !

Planuję wiele zmian w tym roku m.in.:
Rabatę różanąróże przyjadą do ok końca marca więc zakończę ją pod koniec kwietnia .

Rabatkę kwiatową będzie ale jeszcze to nie jest do końca pewne
Kącik spokoju chcę go zrobić przy różach ale będzie trzeba dużo powojników i jakąś ławeczkę

A po za tym przybędzie dużo róż,lilii,cebulowych,powojników

Pozdrowienia

.Będę oczywiście zaglądać i śledzić losy 39 m2 Matiego .Wiosna na całego, bo nawet hiacynty są w pakach
  .Będę oczywiście zaglądać i śledzić losy 39 m2 Matiego .Wiosna na całego, bo nawet hiacynty są w pakach

za ich realizację.
   za ich realizację.

Kupiłam --> morwę w  dwóch odmianach, malinę żółtą i czerwoną i ... pigwowca, oczywiście nie w nasionach
  Kupiłam --> morwę w  dwóch odmianach, malinę żółtą i czerwoną i ... pigwowca, oczywiście nie w nasionach   

Maliny i pigwowca
  Maliny i pigwowca   tak ty i nasiona
  tak ty i nasiona   A za dwa tygodnie wielkie sadzienie !
 A za dwa tygodnie wielkie sadzienie ! 

pamietam
  pamietam