Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

A jak to pikowac wykalaczka?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu ślicznie ustroiłaś dom. ;:138 Lubię ten okres, gdy królują żółte wiosenne kwiaty, palmy, pisanki, jakoś weselej po szarościach zimowych. Wśród kamieni roślinom u Ciebie cieplej, to piękniej kwitną. Szczeniaczki słodkie, szkoda, że albo trzeba oddać, albo szybko wyrosną.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu - I co kupiłaś??

Monia - Jak się mieszka w strefie 6 A o się nie dziwię, moje 6 B jednak zmusiło mnie do kurtki zimowej ;:173 :D

Aniu 11- Dziękuję za rady ;:196 .Posieję do doniczek, bo pewniej. Ileż ja straciłam już posianych roślinek ... ;:131 U Soni ( Cyma) czytałam, że żeniszki same się wysiały. Dzielne kwiatki. :wit

Monia - Masz rację...dusza śpiewa jak świat zmierza ku wiośnie radośnie. Nawet ja wierszem gadam :D

Violka - Mam takie cuda do szaszłyków....ale chyba ta sztuka mi nie wyjdzie. Pikuję zawsze pomidory i papryki, inne idą do gruntu z wylęgarni. :D

Rozana - To już wyższa sztuka, ja Ci nie udzielę instrukcji ;:185

Soniu - Mam jeszcze 3 szczeniaczki i jestem z nimi coraz bardziej zżyta i nie tylko ja. Czekamy na ich właścicieli, bo na razie nie mogą zabrać. Ale jedna, najsłodsza i najładniejsza Calineczka nie ma ustalonego nowego Pańcia. Jakie ona ma rzęsy...i jest najmądrzejsza. Ale nie mogę jej zatrzymać, to jak strzał w kolano. ;:185

Lecę zaraz do ogrodu. Miłej soboty :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu w Twoim domku już wiosna i sieweczki do pikowania pewnie pójdą ,ja też zaraz biegnę do ogrodu ,bo tyle pracy ,że nie wiadomo gdzie ręce włożyć,miłego dnia :wit ;:3
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Ale słodkie psiaki . :lol: Wiosna już praktycznie . :heja
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

To zaprzęgu nie będzie! :wink: Ja (zresztą wiesz) to nie jestem fanką psów, ale przy takich szczeniakach wymiękam!
Narcyze wyłażą więc zaraz będą takie jak Twoje! :tan
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu naparstnice wysiewałam po raz pierwszy. Na opakowaniu jest napisane, że w marcu można siać. Potem je popikuję do małych doniczek i dopiero do gruntu...Tak mi radziły dziewczyny. Zaglądam codziennie, ale jeszcze nie wzeszły.
Natomiast wyszły już siewki szałwii trójbarwnej :tan

Jutro wielkie donicowe sadzenie róż z A :) Czeka mnie pracowita niedziela.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Małgosiu dekoracje super , a niech tam wszyscy dziwnie się patrzą , grunt że Ty dobrze się czujesz.
Wysiewy piękne i w ogóle jaka już wiosenka zagościła w Twoim ogrodzie.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dzisiaj było u mnie cudne słoneczko przez cały dzień. Jestem zmęczona, wszystko mnie boli, ale czuję się szczęśliwa. Kolejny dzień popracowałam sobie w ogrodzie i muszę stwierdzić, że źle nie jest. Jednak pomysł z okorowaniem wielu rabat był dobrym pomysłem. Ogarnęłam również warzywniaczek, nie za dużo, bo siać na razie nie zamierzam, ale poczyniłam wstępne założenia uprawowe. Truskawkom poprawiłam komfort życia, oczyszczając ich okolicę z chwastów. Ogoliłam wierzbę, poprzesadzałam siewki ciemiernika. Jak dobrze pójdzie, wzbogacę się o kolejne siedem ciemierników. Zajrzałam do szparagów i gębusia się śmiała, bo są , dobrze przezimowały i niebawem pójdą do gruntu. Marysiu ;:196 .
Pobrałam mnóstwo patyczków z derenia, krzewuszki, pęcherznic. Będę ukorzeniała...może się uda.
A popołudniu okazało się, że ja przecież mam święto i M zabrał mnie i córkę na pyszny obiad do Tlenia.Przestraszył się biedak, że nie ma co jeść, jak kobieta w polu zarobiona. ;:173

Martuś - Mamy gorący okres w ogrodzie, korzystam jak mogę z możliwości popracowania. A pogoda sprzyja, oby jak najdłużej. :D

Paweł - Psiaki są słodkie, fakt, ale niedługo nas opuszczą, i to jest ta dobra wiadomość. ;:136

Miłeczko - Szczeniaczki są po raz ostatni w mojej karierze. Za dużo mnie to kosztuje nerwów. Nie mogę się na dłużej ruszyć z domu, muszę sprzątać częściej i ....mam coraz więcej szkód, bo zaczynają ostrzyć ząbki. ;:223 Zaprzęgu na pewno nie będzie. :D

Dorotko - I jak, posadziłaś róże? Piękny dzień zachęcał do prac ogrodowych. Ja miałam zimą na parapecie dwie donice z mini różami. Jak zaczęły przekwitać, przeniosłam do chłodnego pomieszczenia. Dzisiaj postanowiłam je wkopać do gruntu. Jakież było moje zdziwienie, bo w każdej doniczce były wsadzone po cztery małe krzaczuszki. Mam 8 nowych, maleńkich róż w ogrodzie. Ciekawa jestem co nich wyrośnie. :D

Marysiu Wy - Ja byłam u Ciebie, nie wpisałam się, ale widziałam i Twoją śliczną wiosenkę. A gdzie jedziesz na sanatoryjne zabiegi? Zdradzisz?

Ogołocona wierzba. W sezonie cięcie będzie jeszcze dwa razy.

Obrazek

A gałązki z wierzby są bardzo dekoracyjne, niedługo zawisną na nich jajeczka, o ile nie zakoszą ich moje sprytne koleżanki :lol:

Obrazek

I oczywiście pokaz wiosennych kwiatków, jakże raduje mnie ich widok

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

trawnik koniecznie trzeba poddać zabiegowi wertykulacji, mam dużo mchu, jest zbity

Obrazek

i moje lambordżini ogrodowe

Obrazek

do znudzenia leszczyna....no co ja poradzę, że jest urocza

Obrazek

i takie kwiatki też mam w ogrodzie, istne szaleństwo....próbowały mi nawet pomagać, i zdejmowały agrowłókninę

Obrazek

Lula nie ma już gdzie się chować przed szczeniakami, jej godność kocia nie pozwala jej na harce i zabawy, więc postanowiła poudawać figurkę ogrodową i wita gości

Obrazek

a on myśli, że ja go nie widzę....najgorszy brój z nich wszystkich :evil:

Obrazek

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Pewnie myśli-,,Ta moja pani taka w tą różę zapatrzona że mnie nie zauważy"-słusznie piesek myśli ;:306
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

No jakiś pech mam w ostatnim czasie ;:131 ;:185 ale już bliżej końca :D
Ta wierzba to przeszkadza a nie chcesz jej wycinać ?
Bo moją dość mocno ostatnio urosła ale chyba zrobie z niej artystyczną kulę ;:173
A kwiatuszki takie wielkanocne ;:167 no popatrz jak to zleciało :shock:
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ha ha ha! Byłaś u mnie i sama się zastanowiłam, że dawno nic nie pokazywałaś. ;:124 To już wiem czemu... ;:124 Pietnasta strona! O matulu! Lecę wertować od początku. :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Masz kota ozdobnego! :tan Niech już tam siedzi! Ładnie wygląda!!!
A ja moje odrzynki z derenia wyrzuciłąm na chrust!!! Muszę powyciągać, pociąć i niech wiklinę świąteczną udaje!!! ;:223
Zainspirowałaś mnie tą kanką! Nie mam co prawda kanki, ale mam kamienne garnki!
Moja taczka na pewno lżejsza, bo aluminiowa, ale już jest dziurawa, bo się wytarła przy kółku. ;:145
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Gosiu zazdroszczę tej pięknej wiosny. :twisted: i tych prac w ogrodzie, a ja w domu siedzę i po innych ogrodach latam ;:306 .
Nie mam takiej wierzby, co tam w ogóle nie mam wierzby- oprócz tych starych spróchniałych, a pomysł z jajkami bardzo mi się spodobał.
Maluchy w ogrodzie boskie ;:167 , a kociak robiący za figurkę naprawdę mnie rozbroił. ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

A kot rzeczywiście mega ozdobny. :D Pewnie myśli, że nikt się nie skapnie. :wink: A już na pewno nie maluchy. ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”