Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

Witajcie kochani ,jejku ile gości u mnie ,jak ja Wam się odwdzięczę ;:167
Wróciłam do pracy,za bardzo nie mam kiedy chodzić na działkę ,jeszcze za krótkie dla mnie popołudnia ,na dodatek jest bardzo zimno,wieje nieprzyjemny wiatr a grypa szaleje,całe szczęście w pracy już wszyscy ją przeszli,
kochani dzisiaj odpowiem ogólnie ,bardzo dziękuję za pochwały mojej przedwiosennej działeczki ;:196 ,czysto to aż tak nie jest na niej ,jeszcze dużo zostało do sprzątania,trawy nie ścięte,a tak apro po traw,mam kostrzewy sine które teraz są bardzo brzydkie ,rosną w jednym miejscu 3 lata,co z nimi zrobić , czy ściąć do cna,czy przesadzić w inne miejsce,co byście proponowali ,co wy robicie ze swoimi :?:
odnośnie trytom ,wasze wypowiedzi utwierdziły mnie w tym że dobrze zrobiłam że je pościnałam

w tym roku będzie clematisowo,zamówiłam ich osiem sztuk,zamówiłam też jedną ketmię syryjską,i różę Westerland,oraz od koleżanki z forum bodziszki,tawułkę,języczkę i fiołki,
za wiele tego nie ma ale i tak będą mnie cieszyć nowe roślinki,pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tak Grażynko, zimno u nas i trzeba uważać na grypę, u mnie w pracy też dużo osób na zwolnieniu.
Jeszcze zdążymy posprzątać i napracować się na naszych ogródkach. ;:306 Ale chce się już, oj chce. ;:108
Niezłe zamówienia i aż osiem clematisów. ;:333
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażka to zaszalałaś z tymi powojnikami Masz już jakie kraty, by je puścić. Czy może masz w planie inne podpory. ? To będziemy je podziwiać jak zakwitną. :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Grażynko ja kostrzewy sine ścinam krótko,ale możesz też wykopać i podzielić żeby odmłodzić kępę
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

witaj Grażynko,kostrzewa lubi odmładzanie ,więc zrób jak pisze Dorota,ogród już przygotowany do wiosny i super wygląda ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Grażynko przy okazji dowiedziałam się co zrobić z moją kostrzewą, bo też nie grzeszy urodą. Pracuj dzielnie,a zdjęcia wkleisz jak będzie cieplej i dzień będzie dłuższy ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko ja nie ścinam kostrzew tylko oczyszczam z tych suchych witek ,a i możesz je oczywiście podzielić i możesz zrobić to teraz .
Mam kostrzewy od wieków i zawsze tak robię i sa ładne :wit
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Grażynko nie mam kostrzewy nie podpowiem ale i tak Cie całuję za wiadomość o beczce , no teraz tylko trzymam kciuki by sie pokazała ;:196
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Jak to dobrze mieć Was drogie doradczynie , z kostrzewą zrobię tak jak radzicie przytnę ją porządnie ,a jak to nie pomoże to powędruje w inne miejsca ,ładnie wygląda na obrzeżach rabat ;:65

Madziu uprzykrzyło się już to zimno,mam nadzieję że już wkrótce będzie świecić cieplutkie słoneczko ;:3 a wtedy hajda do ogrodu :tan

Alu powojniki posadzę przy siatce ogrodzeniowej ,za siatką rośnie szpaler tui sąsiada,będą miały dobrą osłonę od wiatru a z przodu słoneczko ,w nogi posadzę bodziszki ,mam nadzieję ,że będzie im tam dobrze :wit

Dorotko dziękuję za rady ,co ja bym bez Was zrobiła :(

Martuś jak to fajnie jest z Wami ,człowiek ma jakieś wątpliwości a tu proszę jaka szybka reakcja :wit

Marysiu pracuję dzielnie aż mnie łopatki bolą od schylania nad papierami,no cóż pieniązki potrzebne na nowe chciejstwa, działkę obfocę przy najbliższej okazji, na pewno czekają mnie niespodzianki w postaci rozwiniętych kwiatków :tan

Alu chyba wolę je pościnać niż wybierać te suche źdźba ,ale bardzo dziękuję za radę,może jak nie będę już pracowała to będę miała więcej czasu na kosmetykę ogrodu :wit

Monisiu jak nie dostaną tej beczusi dla Ciebie ,to chyba będę zmuszona zrobić ją sama ;:306

Mam też na działce owies wiecznie zielony,jeśli ktoś z Was też go ma to bardzo proszę o
podpowiedź , czy ścięcie go nie zaszkodzi ,bo coś mnie świerzbi żeby go odmłodzić :?:

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Kostrzewę mam od dwóch lat i na razie tak jak Ala usuwam zeschnięte, brzydkie źdźbła.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ja moją trawkę ścinam ja jeżą i pięknie potem odbija. ;:196 Pozdrawiam cieplutko i życzę cudnej pogody na sobotę ;:180
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Grażynko! :wit Super porządki na działeczce, zatem wiosna może już na stale zagościć ;:108 Trytoma tak okazale rozrośnięta, niesamowite . Czy to z własnego siewu, czy z sadzonek? ;:215 Pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

No to i ja zetnę moją kostrzewę ,będzie to eksperyment doświadczalny :?: .Dlatego ,że zawsze mi sie wydawało ,że takie ścinanie kostrzewy będzie wyglądało trochę jeżowato :roll:
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Z owsem nie pomogę, ale porządki muszę pochwalić. ;:138 Ja też ścinam na jeżyka kostrzewę, ładnie się potem odnawia.
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Grażynko ale porządeczek u Ciebie ,Trytomę masz okazałą ja miałam jedną i nie wiem co jej się stało ale już jej nie mam ;:185 o kostrzewę też obcinam .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”