Kiedyś będzie tam ogród...
Re: Kiedyś będzie tam ogród...
Ja nawet nie liczę... Z emem też nie mam co negocjować - już i tak go wczoraj zaskoczyłam paletką z rozsadą stojącą na stole. Spytał czy to kiełki do śniadania... gdyby było już ciepło to bym mogła na dzień na balkon wystawiać.
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Znam ten ból i do tego nie mogę spać, więc buszuję po ogrodach innych , eM obiecał mi ogrodzenie zakątka przy wjezdzie do domu , więc szukam koncepcji w ogrodach zaprzyjaznionych
.

Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
Oj to u mnie nie ma takich rzeczy - mój M zawsze tylko mówi "to jest proste" "to się da zrobić" "żaden problem takie coś zrobić" - no i na tym się kończy 

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Albo cierpliwie czekać...
To moja mała hortensja Hot Red - kupiłam ją już z tym kwiatkiem, ale trzymał się bardzo długo. Mam nadzieje że w tym roku też zakwitnie.

a to Wim's Red - oczywiście nie doczekałam się takich kwiatów jak na obrazkach...

a to clematis Proteus z dziurką
taki wybrakowany urósł bez środka....

To moja mała hortensja Hot Red - kupiłam ją już z tym kwiatkiem, ale trzymał się bardzo długo. Mam nadzieje że w tym roku też zakwitnie.

a to Wim's Red - oczywiście nie doczekałam się takich kwiatów jak na obrazkach...

a to clematis Proteus z dziurką

- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasiu! Z zainteresowaniem prześledziłem Twoje początki. Westchnąłem z nostalgią, bo przecież też przez to kiedyś przechodziłem. A chociaż trochę czasu minęło - w ogrodzie wciąż nie brakuje nowych wyzwań.
Piękne dalie masz! Mam nadzieję, że w tym roku też będą cieszyć Twoje i nasze oczy
Piękne dalie masz! Mam nadzieję, że w tym roku też będą cieszyć Twoje i nasze oczy

Witaj Jacku w moich skromnych progach
Też mam taką nadzieję. Zaglądałam do moich dalii 3 tygodnie temu i wyglądały wzorcowo. 

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
vimen pisze:Ja nawet nie liczę... Z emem też nie mam co negocjować - już i tak go wczoraj zaskoczyłam paletką z rozsadą stojącą na stole. Spytał czy to kiełki do śniadania... gdyby było już ciepło to bym mogła na dzień na balkon wystawiać.
Kasiu, dobrze że zapytał a nie zjadł haha

Ewuś - o to się nie boję - on zielonego nie tyka
Jak chce mu wcisnąć np pierogi ze szpinakiem, to czekam aż się zacznie ściemniać i nie zapalam światła, zeby nie zobaczył, ze w środku zielone. 

- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ahaha, ale się uśmiałam, dobre, dobrevimen pisze:Ewuś - o to się nie boję - on zielonego nie tykaJak chce mu wcisnąć np pierogi ze szpinakiem, to czekam aż się zacznie ściemniać i nie zapalam światła, zeby nie zobaczył, ze w środku zielone.

A jak tam zdrówko Kasiu, bo wiosna za progiem i powoli czas na ogródek

Dzięki Zuza - wydaje mi się, ze już lepiej, ale jeszcze mnie w życiu tak nie ścieło - 2 tygodnie już z domu nie wyłażę, antybiotyk wziełam i jakoś nie widać było, zeby działał. Ale do następnego weekendu nabiorę sił, bo dużo roboty przed nami 
Właśnie kupiłam jeszcze jedną hortensję Fantasia z grupy Forever. A prócz niej serduszkę, dwa liliowce i całą gromadę bylinek na skalniak....

Właśnie kupiłam jeszcze jedną hortensję Fantasia z grupy Forever. A prócz niej serduszkę, dwa liliowce i całą gromadę bylinek na skalniak....

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Ojejku, KASIU - to Ty taka schorowana!
Kuruj się , kochana i szybko wracaj do zdrowia, bo wiosna za progiem.
Trzymam kciuki.
Kuruj się , kochana i szybko wracaj do zdrowia, bo wiosna za progiem.
Trzymam kciuki.

Dzięki Lusiu 

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Fajne zakupy. I zdrówka życzę.
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Kasia i ja zdrówka życzę. Hortensje bardzo ładną kupiłaś. Może znowu spisze się na medal
. Jakie bylinki na skalniak kupiłaś? Ja też ma w skalniaku kilka dziur. Zamówiłam gdzieś tam przy okazji żagwiny dwa i goździka czerwonego. Ale chętnie coś bym jeszcze tam dosadziła. Tylko co ?