Storczyki Blondysi :)
Witaj Jeanne
Nie chcę zapeszać, ale dotychczasowa uroda tych śliczności to zasługa ogrodników. Kiedy dochowam się własnego potomstwa- to będzie najlepszy dowód, że moim kwiatkom jest u mnie dobrze
Co do imion- jak wcześniej wspominałam- długo ich nie miały ale dzisiaj po głębszej obserwacji same zabłysły w mej świadomości. Najwięcej problemu miałam z Oncidium. Jednak po jakimś czasie, z wiązku z jego nieszczęściem z mszycami, olśniło mnie, że tą jedną łodyżką odrodził się jak Feniks z popiołów. I tak zostanie ;)
Pozdrawiam Cię cieplutko ;)
Przychylam się do prośby Agness - proszę wrzuć fotki swoich kwiatków

Nie chcę zapeszać, ale dotychczasowa uroda tych śliczności to zasługa ogrodników. Kiedy dochowam się własnego potomstwa- to będzie najlepszy dowód, że moim kwiatkom jest u mnie dobrze

Co do imion- jak wcześniej wspominałam- długo ich nie miały ale dzisiaj po głębszej obserwacji same zabłysły w mej świadomości. Najwięcej problemu miałam z Oncidium. Jednak po jakimś czasie, z wiązku z jego nieszczęściem z mszycami, olśniło mnie, że tą jedną łodyżką odrodził się jak Feniks z popiołów. I tak zostanie ;)
Pozdrawiam Cię cieplutko ;)
Przychylam się do prośby Agness - proszę wrzuć fotki swoich kwiatków

życie pełne jest pasji...
i urody:)

Dusiu a ty tez masz przeciez swoje imie ktorym sie do ciebie zwracaja(chyba nikt do ciebie nie mowi "hej TY" a oprocz tego jeszcze imie zdrobniale lub moze jakies przezwisko wiec tak sobie pomysl ze każdy storczyk ma swoja nazwe a my im dodajemy tylko nasz wymyslone przez nas zdrobnienia.swoja droga to kwiaty rowniez pieknie rosna przy ladnej muzyce co czesto stosuje wiec jak nie lubisz z nimi rozmawaiac to im wlacz muze to posluchaja troche 

- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
do mnie się zwracają wszyscy moją ksywką, zdrobnieniem od prawdziwego imienia, czyli Dusia (Dusia nie jest moim prawdziwym imieniem). jak się ma parę storczyków to prędzej można dać imiona, ja przy takiej ilości to po kilku godzinach już bym zapomniała, jak je nazwałam... ale na forum lepiej używać nazwy Phalaenopsis (na Phalaenopsisa), bo nie każdy wie, co to jest np. Seledynek itp. a muzyki nie mam im jak puścić, bo nie mam.marta c pisze:Dusiu a ty tez masz przeciez swoje imie ktorym się do ciebie zwracaja(chyba nikt do ciebie nie mowi "hej TY" a oprocz tego jeszcze imie zdrobniale lub moze jakies przezwisko wiec tak sobie pomysl ze każdy storczyk ma swoja nazwe a my im dodajemy tylko nasz wymyslone przez nas zdrobnienia.swoja droga to kwiaty rowniez pieknie rosna przy ladnej muzyce co czesto stosuje wiec jak nie lubisz z nimi rozmawaiac to im wlacz muze to posluchaja troche
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
w domu to sobie każdy może nazywać jak chce. bo ty wiesz, jak który storczyk ma na imię, a na forum nie każdy wie. nazwa Phalaenopsis jest dość trudna w wymowie i w domu używam skrótów, ale tylko w domu. Vandy nazywam Vandami.Blondysia pisze:Masz rację, że opisywanie imionami na forum może wprowdzić trochę zamętu, ale imiona nadaję im nie tyle dla potrzeb identyfikacji co raczej dla nadania szczególnego klimatu w rozmowie z nimi ;P:P
a co do muzyki, ja nie słucham żadnej

- ljlj100
- 100p
- Od: 1 paź 2008, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilu ludzi tyle charakterów. Jak ktoś lubi rozmawiać z kwiatkami, to niech rozmawia. A może za ileś tam lat okaże się, że rośliny nas słyszą? Nie nadaje imion moim roślinom bo bym ich nie spamiętała - kilkadziesiąt kaktusów, kilkanaście storczyków i 2 tys. bylin na działce. Ale czy to nie fajnie uśmiechnąć się rano do ulubieńca i zapytać: Hej Maniek, jak minęła noc? Pozdrawiam.Bożena.
Bożenko, takie powitanie to naprawdę fajna sprawa
Pierwsze, co widzę po przebudzeniu, to oczka mojego psa - Hektora. Sama jego obecność cudownie nastraja. Gdy zaraz potem wciągnę zapach mojej Cambrii - Jasmin czuję się naprawdę szczęśliwa i lecę do okna żeby się z nimi przywitać:) Dzięki temu nigdy nie wstaję z łóźka lewą nogą:)

życie pełne jest pasji...
i urody:)

- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32