Tu na razie jest ściernisko...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tu na razie jest ściernisko...

Post »

Sadzonki barwinka ładne, pstre liście rozjaśniają rabatę. Siewki host nie mają za mokro. :?: Ja wyhodowałam jedną ;:306 z wielu nasion.
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu, mam nadzieję, że nie mają, ponoć hosty na początku lubią dużo wilgoci.
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Witajcie! Mam pytanie: co to jest: zielone jest już dzisiaj, rosło na zewnątrz i tak zimowało, wyrasta z cebulek i wygląda tak:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przypomina mi szczypiorek, ale... nie smakuje tak ;:306
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja miałam w zeszłym roku takie żonkile drobne - tez myśleliśmy że to szczypiorek, ale na szczęście jak poszłam naskubać to wypatrzyłam pączki i się powstrzymałam...
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety nie wiem, ale mam podobną roślinę cebulową. Dostałam jako zawciąg, a to prawdopodobnie śniedek. Może ktoś wie jak się go pozbyć. ;:223
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Chyba na żonkile ma za drobne listki (jak patrzyłam na foty w wyszukiwarce), Kasiu :?
Bliżej mu albo do zawciągu albo do śniadka z sugestii Sonii (no i ten biały pasek przez liść...) Soniu, dlaczego chcesz się go pozbyć?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

No kochana - pełen szacunek dla dwoch kobietek co dom buduja i smigają na drabinie przy suficie podwiesznym ;:172 .
400 host to już plantacja ;:138 . też kiedyś probowłam wysiewu host ale nie pamiętam jak się to skonczyło . chyba tylko kilka przezylo bo za szybko na dzialkę wywiozłam i uschły ;:224 . bdę podgląda Wasze poczynania ;:108
Pozdrawiam. Ewa
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=210 zobacz tutaj gdzieś w połowie strony jest taki narcyz miniaturowy, ten mój nie był dokładnie taki, ale to ten typ - tylko tu słabo ten "szczypior" widać.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śniedek z kilku cebulek rozpanoszył się na skarpie, z przerzucaną ziemią przeniósł się na inną rabatę, Są go setki, zagłusza inne wartościowe rośliny. Kwitnie krótko, potem szybko zasychają liście. Ogólnie do niczego, nie chcę go. ;:222
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Jeżeli dobrze rozpoznałem ten "szczypiorek" to późnym latem wykopałem tego taczkę z rabat kwiatowych i mam złudną nadzieję, że wykopałem wszystko. Zagłusza wszystko. W rabatach ciężko walczyć bo nie ma jak pryskać chemią, a przerasta inne rośliny, więc ciężko wybrać ręcznie.
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Witaj Ewo, zapraszam ;:168 Nie wiem ile moich host w ogóle wyjdzie, mam nadzieję na trochę, ale nie liczę, że wszystkie się zameldują :lol:

Kasiu, jak tak stawiasz sprawę (fotę), to mogłabym Ci przyznać rację, że to są żonkile - i chyba to byłoby najfajniejsze :D
ale jeśli Rację ma Sonia albo Adam to już jestem przerażona :shock: Chyba posadzę "to" na kwarantannę w bezpiecznym miejscu i poczekam na kwiaty :D wtedy będę miała pewność ;:333
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Zrób tak - w końcu może być wiele roślin o podobnych liściach. Trzymam kciuki, zeby to było coś ładnego. :D
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ja w tym roku mam zamiar się pobawić w wysiew żurawek :)
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Malvy to raczej żonkile. Wykopałam dziś trzy wiadra ;:202 śniedka, miałam okazję się mu przyjrzeć dokładnie. Kolejne wykopki będą w przyszłym tygodniu. ;:223
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Kasiu, dokładnie tak zrobię, też mam nadzieję, że to coś ładnego :D

Ewo, wysiew żurawek może być super ;:215 , sama chciałam się pokusić, ale nie dorwałam nigdzie nasion ;:174 Będę zatem obserwować Twoje siewy ;:333

Soniu, mam nadzieję, że to są żonkile (tudzież coś innego ładnego :wink: ). Ten śniadek musi być okropnie płodny :shock: Trzy wiadra zakrawa na ilości hurtowe ;:202

Pochwalę się za to, że dziś położyłam spoinę w jednym z najmniejszych "pomieszczeń" - schowku :tan a Mama zaczęła czwartą, a zatem ostatnią ścianę płytek w łazience, tą z lustrem :heja Wannę zamontowałam tydzień temu i nawet moje mistrzowskie podłączenie odpływu nie przecieka ani trochę - czyli: można się kąpać :heja tylko wodę w wiadrze trzeba przynieść z parteru :;230
W ogrodzie widać pierwsze czubki: tulipany, jeden hiacynt (wędrujący po ogrodzie :wink: ) i krokusy, te ostatnie zbierają się, zbierają ale jakoś nie chcą zakwitnąć, wciąż każą na siebie czekać ;:174
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”