Taki - sobie ogród cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.4

Post »

dziękuję ;:196
tak zrobię.
Pozdrawiam
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Ja na raniuszki mówię że adhd leci he he Dziś widziałam żurawie parę lat temu urzekły mnie swoim głosem a było ich ok 100.Dziś byłam w ogrodniczym ale naszczęście nic mi nie wpadło w oko tzn nie było tego łał jak ja to mówię chodzi oczywiście o dalie :wink:
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Podziwiam Twoje dalie , ale idę w zaparte nie skusisz mnie kochana na ich zakup :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko 06! Ależ Kochanie! Nie musisz niczego kupować, nawet o tym nie myśl! I kusić Cię nie będę, tylko podaj adres ! ;:306 ;:306 ;:306

Marzenko 77! Z raniuszkami to można dostać nerwicy! Strzelasz w sumie na oślep, bo one w ułamku sekundy zmieniają pozycję ;:306 Ale je słychać, można się przygotować i masz to ułatwione. W zasadzie nie mam problemu, żeby je obserwować, bo od czasu do czasu przelatują przez mój ogród, ale żeby zrobić zdjęcie?

Dziś piękny dzień, ale straszny ziąb! Nawet pomidorów w domu nie chce mi się wysiewać, ale muszę! ;:145
Kalle już puściły liście, może wreszcie w tym roku zakwitną! Mam jeszcze kilka bulwek, muszę wysadzić też!
No i papryczki posiać, aksamitki też. Może zanim urosną, już będzie ciepło i będę mogła w szklarni trzymać.

Pełno jakiś cebulek, roślinek, sadzonek mam do wysadzenia. Trzeba zadbać o pelargonie, a nie mam coś do nich serca ;:306
Chyba wezmę się za to w niedzielę ;:223 Chyba muszę kupić sobie taki kalendarz ogrodniczy, żeby wiedzieć, co kiedy robić, bo się gubię ;:306
Wiem tylko, kiedy sadzi się dalie i robi opryski drzew owocowych ;:306

I tęsknotka wiosenna na dziś (wolałabym podać jakieś kwiecie na bieżąco, ale nie ma).

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Miłeczko ;:168 spokojnie nie wszystko na raz ,już niedługo ciepełko jak wysiejesz to w oczach będzie rosło,bo na razie stoi na parapetach i jakie wyszło takie jest ;:219
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

A te krokusy to nie są "bieżące"? Ja tam już nie wiem, bo w niektórych watkach widzę korkusowe kwitnienia z tego roku, a na przykład u mnie ledwie wychodzą czubeczki z ziemi.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wanda! Przeca piszę, że tęsknoty to tylko! :roll: One były w zeszłym roku dwa tygodnie później więc spoko! Moje zaczynaja kwitnąć, ale tylko 2 odmiany (pokazałam wcześniej). Dosadziłam wielką ilość, ale na kwiaty cierpliwie jeszcze czekam. Ale zanim zrobi mi się dywanik, poczekam kilka lat ;:219

Marta! Ja też tak myślę! W weekend posieję troszkę w doniczkach i szklarence. Zdażą wszystkie wyrosnąć. Rzodkiewka może mi do świąt wyrośnie!

Byłam w Auchanie i kupiłam ziemię do wysiewu i pikowania. W zeszłym roku ją używałam i wszystko pięknie porosło! Muszę tylko pamiętać o papryczce! Tej ostrej! Jest rewelacyjna, już nie mogę się bez niej obejść. Jutro może jakiś zdjęć też porobię, jak będzie pogoda. Męczy mnie katar, a w takim stanie trudno wykazać jakikolwiek entuzjazm. Ale idzie ku dobremu! Za radą Krysi zrobiłam olejek oreganowo-majerankowy i przekonałam się już o jego skuteczności. ;:173
Miłka
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Miłeczko a co to za olejek rzuc przepisem ;:65
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miłko witaj ! Dalie to Ty masz cudne. Ja skończyłam z daliami, nie mam gdzie je przechowywać przez zimę. Z bólem serca pozbyłam się ich.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta! Krysia go napisała TU!
Ja dodałam od siebie jeszcze majeranek i zrobiłam tego mniej, bo mniej potrzebowałam, tylko ok 100ml. Pędzluję nosek pałeczkami do uszu 2x dziennie, działa jak pseudofedryna ;:224
Musiałam wziąć coś skutecznego, bo zaplanowałam wreszcie robotę w ogrodzie i głupio tak robić z gilem pod nosem ;:306

Mirabela! Przykro mi bardzo! To takie piękne kwiaty! Można zawsze spróbować mieć z 2-3 sztuki, a przechowywać poten w lodówce z marchewką. :wink:
Miłka
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

To prawda z tym zasmarkanym nosem. Jutro planujemy pojechać na działkę i co nie co uprzątnąć zeschłe roślinki. Ale boję się, że rano będzie jeszcze ziąb po nocy.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mireczko! Katar opanowany! Nieleczony tydzień trwa, leczony tylko 7 dni! ;:306
Nie wiem jak u Ciebie, ale dziś była dobra pogoda i zdrowie dopisało więc dzień był pracowity.

No i plan wykonałam! Posiałam pomidory i paprykę. Udało mi się rano, zanim wskoczyłam do ogrodu. Całe szczęście, bo potem nie miałabym siły. Tylko kilka odmian i 3 odmiany papryki. Po rozpikowaniu pójdą do pracy na parapety, bo w domu już nie mam miejsca.

Potem poszłam do ogrodu z aparatem, bo bałam się, że słońce mi ucieknie, a potem jak ubrudzę ręce, to już nie złapię za aparat. Coś tam pokwitło ;:173 Synek wyczyścił mi szklarnię i przekopał kawał warzywnika. Jutro tam posieję resztę, a w szklarence posiałam sałatę i rzodkiewkę, i koperek. Do gruntu pójdzie marchew i pietruszki.
Poprzycinałam derenia białego - tego największego i ligustra. Ręce mnie bolą od zaciskania teleskopowego sekatora ;:306 Po co mi fitness?
I trochę posprzątałam na grządkach, rozgarnęłam kopczyki róż. Ogłosiłam, że mrozu już nie będzie, bo i po co? :wink:
I w związku z tym jestem paskudnie zmączona, ale szczęśliwa!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jutro sieję:
Obrazek

Moje wysiewy:
Obrazek

Czyszczenie szklarenki (dereń przed cięciem):
Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Prześliczne krokusiki ;:oj
Ja się trochę boje jeszcze rozgarniac róże :( jak myślisz ?
Ten dereń rzucał się w oczy :D
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Te ostatnie zdjęcia krokusów, mam nadzieję, że aktualne? Fantastyczne!
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Jakie kępy,pięknusie ;:108
Dereń takie pędy ma ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”