Aprilkowy las cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.6

Post »

:wit
To Cię przysypało ;:oj . Kilkadziesiąt kilometrów na południe tylko poprószyło, co prawda leciały ogromne płatki, ale zaraz się topiły.
Również skorzystałam z informacji co do werbeny, przycięłam i czekam. :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu ale u Ciebie zima ;:oj U mnie sucho,ale wietrznie ;:222
Kociaka masz przezabawnego ;:108 Chyba codziennie go wyczesujesz,bo futerko ma jak ta lala ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Old Port zawsze mile widziana do podziwiania :). Zima :shock: . Takiego widoku właśnie obawiam się u siebie. Długo śniegu nie było a teraz sobie kpiny robi. Kiedy ja już myślami przy sadzeniu jestem. Choć dzisiejsza auta skutecznie mnie zniechęca to chciałabym, żeby przyszedł w tym roku dzień w którym wszystkie zamówienia przedsezonowe będą posadzone.
Shelby cudowna. Powinnaś ją zgłosić na casting do filmu. Dostałaby główną rolę u twórców Shreka :lol: . Po tej serii jakieś tam Koty w Butach jeszcze produkowali. Poza tym są różne PadaShreki itd.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Dziewczyny,
Spokojnie, jeszcze będziecie rozdawać, jak ja.... ;:224
Po tamtej zimie i u mnie werbeny odbiły od korzeni, do tego doszły nowe siewki. Będzie dobrze, bo ta zima jest jeszcze łagodniejsza ;:215
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jagi dziękuję za życzenia ;:180 Słońce dalej w deficycie ale liczę na spełnienie życzeń w weekend ;:333
Ja w swojej kocicy uwielbiam jeszcze uszka, takie sterczące jak u rysia z pędzelkami na końcu. Zresztą czego w niej nie uwielbiam ;:306 Może tylko drapania po meblach. Mimo drapaka, zdarzy jej się pazurem zaczepić nie tam gdzie powinna. Ale jak się czasem rozpędzi, to nic jej nie zatrzyma w dzikim rajdzie po domu :;230
Róże pełne niestety w moim ogrodzie niezbyt dobrze wyglądają, są zbyt ozdobne jak na sosnowe tło. Za duży kontrast. Dlatego są zarezerwowane jedynie do donic na tarasie. Wczoraj dokupiłam jeszcze dwie duże donice bo moje rozpasanie zakupowe okazało się większe niż planowałam ;:182 I tak jedne zakupy pociągają za sobą kolejne :twisted: i gospodarka się kręci ;:209

Nena, na szczęście dość ciepło i śnieg w większości jest już historią. Zdążył mi jednak humor nieźle popsuć :twisted: Zresztą zimno jest bardzo, bardziej niż wskazuje termometr. Podmuchy wiatru zamiast ciepła przynoszą odczucia dość przejmującego mrozu.

Annes, zima się skończyła, przynajmniej ta biała ale wiatr nie odpuszcza :|
Kociak młody i do tej pory nie wymagał częstego czesania. Choć teraz się to zmienia bo zaczyna gubić trochę sierści. Ale czesanie to sama przyjemność i kolejny pretekst do świetnej zabawy ;:215

Pashmina, Madziu jeszcze trzeba z tydzień wytrzymać, zapowiadają ocieplenie ;:172
A Kota w Butach oglądałam dwa razy, bo bardzo mi się podobał ;:306

Justi, obyś była dobrym prorokiem ;:215

Już wszystkie fotki pokazałam i nie mam czym was zaciekawić ;:131

Obrazek

Obrazek Pomponella

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Shelby jest przesłodka...i te śliczne oczęta ;:167
U nas wczoraj też spadł śnieg, ale na szczęście długo się nie utrzymał. Zimnica okropna, a ja czekam na poprawę pogody, bo muszę posadzić róże, które kupiłam w A :wink: Donice już czekają i ziemia kupiona...tylko obawa przed nocnymi przymrozkami mnie powstrzymuje...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, widziałam jak poszalałaś ;:306 7 sztuk dodatkowo do tych 22 wcześniej zamówionych :;230 Ale nie dziwię się że dokupiłaś, jak miałaś takie pozytywne doświadczenia z tymi sadzonkami.
Szkoda że u mnie zabrakło już kolorów, bo taką różową to bym przygarnęła. A tak skończyło się na dwóch rugosach ;:224
Wczoraj dokupiłam jeszcze dwie duże, białe donice na taras, bo się zorientowałam że róż tarasowych więcej niż możliwości sadzenia ;:306
O to nasze hobby...staje się równie kosztowne jak żeglarstwo :;230
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu zrobiłam sobie spacer po początkach ogrodu. :wit Szacunek za ogrom pracy, żeby na takim piasku zrobić ogród. ;:180 Miejsce przepiękne. Rabata iglakowa przy wejściu wspaniała, cały rok interesująca. Róża The Fairy z białymi liliami cudna. Róże musisz kochać specjalnie, stworzyłaś im dobre warunki, żeby tak pięknie się prezentowały. ;:138 Też próbuję stworzyć ogród na piasku, mam długą lekturę, pozwolisz, że będę korzystać z Twoich doświadczeń. :)
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Zgadzam się, Jolu, że nasze hobby kosztowne, oj niestety...Ostatnio podliczałam wydatki w skali roku na nawóz, różne preparaty, rośliny, obrabianie trawnika... Aż się przeraziłam.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Tamaryszek pisze:Zgadzam się, Jolu, że nasze hobby kosztowne, oj niestety...Ostatnio podliczałam wydatki w skali roku na nawóz, różne preparaty, rośliny, obrabianie trawnika... Aż się przeraziłam.
lepiej nie liczyć - ja też zawsze się tym przerażam ;:202
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Jolu :wit czytam, że już wszystko pokazałaś, dla mnie możesz nawet powtórki zapodawać bo ja łasa na twój ogród :lol:
Rudą słodycz wygłaskaj ode mnie ;:167
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Jolu witaj :wit
Trafiłam do Ciebie dopiero przy 6 odsłonie, ale mam nadzieję, że będę mogła gościć w Twoim ogrodzie, a raczej ogrodowym lesie ;:oj To miejsce powinno nazywać się rajem, przyroda na wyciągnięcie ręki. Bajeczne miejsce na prawdę ;:180
Kotka i psy urocze. Ja kocham wszystkie zwierzaki, ale wiadomo wszystkiego mieć nie można. Mój zwierzyniec, to przybłędy z lasu, porzucone i niechciane...

Jolu róże i lilie the best ! ;:215
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Jolu, jak dla mnie możesz do znudzenia wstawiać lilie... Mogę je oglądać godzinami.. A może coś nowego wskoczy na listę ;:224
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Jolka, super te drastyczne zdjęcia jak je nazwałaś ;:306, bardzo lubię oglądać takie porównania, czasami aż się wierzyć nie chce, że w ciągu jednego sezonu widok tej samej rabaty tego samego miejsca może się tak zmienić, Shelby słodziutka, super ma ten "drapak" ;:108, Ty już przesadzasz ;:oj, ja czekam na ocieplenie, bo choć śniegu u nas nie ma i nawet czasami słonko przygrzewa, to wiatr hula niemiłosiernie, mam nadzieję, że zapowiadana prognoza pogody sprawdzi się i już niebawem poszalejemy
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu, witam cię bardzo serdecznie i dziękuję za sympatyczny wpis. Bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś, dzięki temu poznałam nowy, niezwykle interesujący i uporządkowany w swoich założeniach, ogród ;:167 To ja mogę się wiele od ciebie nauczyć, po pierwsze konsekwencji. Mój bałagan jest raczej mało inspirujący, a marzeniem był właśnie ogród jaki u siebie tworzysz. Tobie się to udaje ;:63
Będzie mi miło cię gościć i wymieniać się opiniami.

Tamaryszku, Izo witaj :wit piszesz że liczysz ;:306 A po co? Chcesz być zdrowa? Nie rozdrapuj ran :;230 Ja liczyłam przez pierwsze dwa lata zakładania ogrodu i pożytku z tego żadnego, tylko rozterki. Ile ciekawych wyjazdów można by zorganizować albo kupić niezłe autko :lol:
Trzeba podejść do tematu z innej strony. Wydajemy dla swojej przyjemności bo przecież to nas leczy, odstresowuje, zastępuje siłownię, pozwala zawierać wspaniałe przyjaźnie, odrywa od trosk....no lista długa i dystyngowana ;:4

Alania, tak jak pisałam Izie, jest to bezcelowe i stresujące. Skupmy się na przyjemnych stronach zagadnienia ;:196

Anym, Aniu Futro głaskane na maxa. Jak mało ma to się upomina ;:306 Dzięki za miłe słowa ;:196

Iwwa/Asiu, miło gościć nowego członka naszej forumowej rodzinki, zwłaszcza że z Mazowsza. A z jakiej części jesteś? Jeszcze nie zdążyłam zapoznać się z twoim ogródkiem ale obiecuję zaraz to zrobić. Zobaczyłam tylko że już pierwsze zakupy masz do sadzenia. Czyli sezon rozpoczęty ;:172 Zapraszam jak najczęściej.
A moje psiaki też przygarnięte, więc już mamy ze sobą sporo wspólnego ;:333

Nifredil, Sabinko ty wiesz że lilie to mój konik ;:306 Niedługo przyjdą zamówienia i rozpocznie się sadzenie. Muszę kupić ziemię kwaśną i sprawdzić czy mam wystarczającą ilość doniczek. Nie dam ich zeżreć nornicom :twisted:
Twoje lilie też bajeczne, oglądam i dopisuję do listy ;:224 Na szczęście o miejsce nie muszę się martwić. First Lady czytałam że polecasz...no chyba w końcu kupię...

Ilona, ja też lubię oglądać zdjęcia porównawcze i złapałam się na tym że u siebie tylko raz takie pokazałam ;:306 Dowartościowują prawda?
Humor już lepszy? Z tą pracą to kłopot, też pytałam ale póki co, brak niestety odzewu. Syn też się zaczął rozglądać za czymś bo ma trochę czasu studiując.
Shelby dziękuje ;:180
Musiałam zacząć przesadzać bo późną jesienią kupiłam okazyjnie cisy i zostały zadołowane w piachu. Muszę im zapewnić dobre miejsca zanim zaczną startować. Część zadołowałam w miejscu planowanej różanki ;:223 bo tam była ziemia mniej zmarznięta a teraz na gwałt muszę je usunąć żeby posadzić róże. I w koło Macieju...
Prognozy dają nadzieję...życzę słonka i szybkiego wyjścia w pole ;:196

Może już zapomniane ... bo inaczej zanudzę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek