Asiu powojniki są piękne i tak różnorodne, ale niestety nie są łatwe w uprawie. Mając wsparcie forumowych przyjaciół myślę, że sobie poradzę.
Jadziu byłam na ciachu, a tam wybór... Nie wiem od czego zacząć. Ja mam od tego roku syna studenta, więc kiedy przyjeżdża staram się go odkarmić za cały tydzień no i oczywiście zaopatrzyć w wałówkę. W tym tygodniu było zamówienie na szarlotkę. Bardzo przydał się mus z jabłek w słoikach zrobiony latem.
Tija witam u mnie i życzę powrotu do zdrowia.
Wczoraj zrobiłam sesję zdjęciową ostatnim już chyba kwiatom, bo zaczęły się już poranne przymrozki. Mój pies, kiedy widzi, że wyciągam aparat fotograficzny wykonuje taniec radości, bo kojarzy go z wyjazdem w teren.
Najpierw "dary jesieni". Mój "ptasi" żywopłot nareszcie zaczyna spełniać swoją rolę i ma po raz pierwszy owoce

Owoce róży pomarszczonej

Owoce irgi
Rośnie jeszcze śnieguliczka, aronia i głóg, ale nie widzę owoców, chociaż miały kwiaty /może już zjedzone?/
A teraz moje dalie - latem były niespecjalne poobgryzane przez skorki, a teraz pokazały swoją urodę

Kapusta ozdobna - w najblższym czasie zostanie przeniesiona na cmentarz, gdzie zdobi groby aż do Świąt Bożego Narodzenia

Inny kolor astra krzaczastego

Przebarwione winogrona

Do domu wracam dopiero, kiedy robi się ciemno. Dobrze, że pilnuje mnie moja sunia