Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu cz.9

Post »

Hejka :wit pozdrawiam serdecznie.
U mnie dziś spadł śnieg ;:223 choć pewnie się długo nie utrzyma to jednak pokazuje że wszystkiego możemy się jeszcze spodziewać. Po wstępnych porządkach trzeba chyba przystopować.
Cięcie lawendy i róż odsuwa się na kolejny tydzień lub nawet dwa.
Zresztą to mnie nie martwi, wczoraj przyszło 50 sztuk grabów na żywopłot, które pilnie muszę posadzić :;230

Jak patrzę na twoje fotki Larissy czy Jamesa Galaway to stwierdzam że ciągle nie wyczerpałam listy różanych chciejstw ;:306
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Anuleczka pisze:Śnieg jak widać nie przeszkadza kwiatuszkom. Widać że one już wiosnę czują. ;:138
Śnieg krótko się trzymał, bo jednak jest już bardziej wiosennie - w dzień dodatnie temperatury, ziemia rozmarznięta i nie trzyma chłodu od dołu, no to śnieg stopniał i dzisiaj w zasadzie niewiele go widać - tylko w cienistych miejscach widać biały nalot, bo trudno to nazwać śniegiem.
Reni4 pisze:Przepiękna wiosenka u Ciebie przebiśniegi czatują.. ;:138 a te krokusy też mam kupowałam jako botaniczne..nazwy nie pamietam..u mnie też zimno i śnieg dzisiaj padał..więc prace odłożone..czekam na cieplejsze dni.
Cieplejsze dni zapowiadane są na weekend, Reniu ;:3 :tan Już nie mogę się doczekać - będę sadzić cebulkowe do donic. Kupiłam dzisiaj sporą ilość, chyba ok.30-40 doniczek ;:183
Margo2 pisze:U mnie śniegu całe szczęście nie było.
Natomiast jest zdecydowanie chłodniej
Przynajmniej mi nie żal, że nie moge popracować
U mnie też zimno - niby 7'C na plusie, ale wiatr tak przenikliwy, co chwilę sypie śnieg, który na bieżąco topnieje ;:222
aneczka 1979 pisze:I co tam w trawie piszczało? Jakiś krecik? Mam nadzieję, że nie. :wink:
Piękny wschód słońca. I krokusiki rozczulające. Wytrzymamy jeszcze troszkę tej pogody a potem już tylko ogrodowe szaleństwo! ;:65
Oj, lepiej już nie, bo krecików to u mnie nie brakuje - już nie nadążam ze zbieraniem kopców ;:161
Pashmina 2006 pisze:Szaleństwo to już jest. Zakupowe :lol: .

Zachód faktycznie przepiękny. Szkoda, że nie zwiastował tej pięknej pogody. Coś ona do nas przyjść nie chce.
W trawie piszczą piękne kwitnące gwiazdeczki :).
To wschód :D Tu mam piękne widoki na wschodzące i zachodzące słoneczko ;:3
A co do pogody - faktycznie, czekamy z utęsknieniem na prawdziwie ciepłą wiosenkę, ale to jeszcze czas - mamy dopiero początek marca, trzeba być cierpliwym ;:204 Ja to już nawet nie oczekuję temperatury 20'C, ale słoneczka - bardzo go brakuje ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes 77 pisze:Moni piękny zachód ;:108 Uwielbiam takie zdjęcia ;:167
Widzę,że piesio niucha tak jak moja wszystko co się rusza....moja uwielbia ganiać liście ;:306
Ja powoli wracam do żywych,grzecznie czekam na ocieplenie ;:65 Czeka mnie mnóstwo pracy.

Miłego dnia :wit
:wit Aniu, cieszę się, że wracasz do sił - ogródeczek czeka!
Alania jest bardzo ciekawa wszystkiego - sprawdza każdy ślad, obwąchuje kwiatki, nasłuchuje odgłosów z okolicy :D
April pisze:Hejka :wit pozdrawiam serdecznie.
U mnie dziś spadł śnieg ;:223 choć pewnie się długo nie utrzyma to jednak pokazuje że wszystkiego możemy się jeszcze spodziewać. Po wstępnych porządkach trzeba chyba przystopować.
Cięcie lawendy i róż odsuwa się na kolejny tydzień lub nawet dwa.
Zresztą to mnie nie martwi, wczoraj przyszło 50 sztuk grabów na żywopłot, które pilnie muszę posadzić :;230

Jak patrzę na twoje fotki Larissy czy Jamesa Galaway to stwierdzam że ciągle nie wyczerpałam listy różanych chciejstw ;:306
Ooo, tak, na róże i lawendę jeszcze za wcześnie. Lawendę to może ciachnę za tydzień ;:224
Żywopłot z grabów? Piękny będzie na pewno - zdradź, jeśli możesz jak duże sadzonki, czy warte zakupu i po ile? Kupowałaś przez Internet?
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Dobry wieczór :wit
Jak dobrze, że ten tydzień już się kończy - był jakiś taki ciężki ;:55
Dzisiaj kupiłam sporo cebulowych i prymulki o pełnych kwiatach - cudeńka ;:167 ;:109
Już nie mogę się doczekać aż zakwitną, choć jeszcze wymagają posadzenia. Będą rosły w donicach, a po kwitnieniu pójdą do gruntu. Będą białe i niebieskie szafirki, białe mini narcyze i tulipany (nie znam odmiany :? ), a planuję dokupić jeszcze miniaturowe żonkile i białe hiacynty ;:124
Czeka mnie pracowity weekend - c.d. porządków na rabatach, sadzenie cebul, ciemierników i wytyczenia miejsca na nową rabatę, jeśli zdążę. Trzeba też wyrównać kanciki na obrzeżach rabat, a tymczasem dni wciąż takie krótkie - jak tu rozciągnąć sobotę ;:24
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Oj szalona Ty!!! ;:oj
Rozumiem, że to wszystko do donic przed drzwi i na taras?
Ależ będzie pięknie! ;:167
Mogę przyjechać z walizką.... upss... tzn na kawę? ;:31 )
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

O matko czy to zakupy takie cudowne? Ależ będzie pięknie na rabatach. ;:oj
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monia się wkurzyła i wszystko ze sklepu wykupiła :;230 . Zakupy superowe a te prymulki boskie. Nie sadź ich do gruntu bo przyjdę w nocy z łopatą ;:306 ;:71
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

No to zaszalałaś cebulkowo :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Dlaczego u mnie takich rzeczy nie ma?
Na jakimś zadupiu mieszkam :roll:
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Gosiu ja też chyba na końcu świata mieszkam bo nic dziady nie zamawiają w tych centrach. ;:124
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, Monika wykupiła całą dostawę :;230 Za rok będą zamawiali tradycyjnie, powiedzmy 50 szt cebul i jeszcze z 30 dla tej szalonej, co to paletami kupuje ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Ewa7
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 09:31
Kontakt:

Post »

Przywitanie wiosny idzie pełną parą :-)
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Zakupy superowe! U mnie też kicha z zaopatrzeniem w ogrodniczych sklepach, sklepikach raczej. Czekamy na fotki w fazie kwitnienia ;:333
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Dorfi
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 13:13

Post »

Monia na wszelki wypadek dawaj znać, w których sklepach już wszystko wykupiłaś, żeby na darmo nie jechać i na benzynę nie tracić ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Monia jesteś wielka. Ja mam dookoła siebie szkółki ale takich cudów nie widziałam. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”