Anuleczka pisze:Śnieg jak widać nie przeszkadza kwiatuszkom. Widać że one już wiosnę czują.

Śnieg krótko się trzymał, bo jednak jest już bardziej wiosennie - w dzień dodatnie temperatury, ziemia rozmarznięta i nie trzyma chłodu od dołu, no to śnieg stopniał i dzisiaj w zasadzie niewiele go widać - tylko w cienistych miejscach widać biały nalot, bo trudno to nazwać śniegiem.
Reni4 pisze:Przepiękna wiosenka u Ciebie przebiśniegi czatują..

a te krokusy też mam kupowałam jako botaniczne..nazwy nie pamietam..u mnie też zimno i śnieg dzisiaj padał..więc prace odłożone..czekam na cieplejsze dni.
Cieplejsze dni zapowiadane są na weekend,
Reniu

Już nie mogę się doczekać - będę sadzić cebulkowe do donic. Kupiłam dzisiaj sporą ilość, chyba ok.30-40 doniczek
Margo2 pisze:U mnie śniegu całe szczęście nie było.
Natomiast jest zdecydowanie chłodniej
Przynajmniej mi nie żal, że nie moge popracować
U mnie też zimno - niby 7'C na plusie, ale wiatr tak przenikliwy, co chwilę sypie śnieg, który na bieżąco topnieje
aneczka 1979 pisze:I co tam w trawie piszczało? Jakiś krecik? Mam nadzieję, że nie.
Piękny wschód słońca. I krokusiki rozczulające. Wytrzymamy jeszcze troszkę tej pogody a potem już tylko ogrodowe szaleństwo!

Oj, lepiej już nie, bo krecików to u mnie nie brakuje - już nie nadążam ze zbieraniem kopców
Pashmina 2006 pisze:Szaleństwo to już jest. Zakupowe

.
Zachód faktycznie przepiękny. Szkoda, że nie zwiastował tej pięknej pogody. Coś ona do nas przyjść nie chce.
W trawie piszczą piękne kwitnące gwiazdeczki

.
To wschód

Tu mam piękne widoki na wschodzące i zachodzące słoneczko
A co do pogody - faktycznie, czekamy z utęsknieniem na prawdziwie ciepłą wiosenkę, ale to jeszcze czas - mamy dopiero początek marca, trzeba być cierpliwym

Ja to już nawet nie oczekuję temperatury 20'C, ale słoneczka - bardzo go brakuje