No tak, ogólnie używa się nazwy ,białe liliowce', ale tak właściwie to one nie są czysto białe. Najczęściej są w odcieniu kremowym, beżowym, liliowym. Chyba najbardziej czystym w kolorze, oczywiście wg mnie, jest stara odmiana , Gentle Shephard'. A najnowszą w biały kolorze i pełną jest ,Torino' P.Stamile zarejestrowany w 2007r. Ma jedną wadę jak dla mnie, jego kwiat jest stosunkowo mały.
Gentle Shephard
Serena Madonna Light The Away Joan Senior Giant Fling Snowy Apparition Elizabeth Yancey Alborado Agape Love
Gieniu, ale to nie Ty jedna masz taki problem. Każdy z miłośnikó liliowców, podobnie jak i inni roślinomaniacy, nie mogą się oprzeć, gdy widza coś nowego, czego nie mają i już ich kieszeń świerzbi, żeby to kupić, a problem braku miejsca zawsze występuję, ale jak coś się bardzo chce miec, to i miejsce się znajdzie, znam to z własnego doświadczenia
Wiem ,wiem ze to mały problem nas wszystkich. ale cóż bez tego nie powiększały by się nasze kolekcje. Już czekam do wiosny żeby zdobyć następne piękne okazy. Pozdrawiam Genia
To znaczy,że już każdy nie może doczekac się wiosny,zeby dosadzic
coś nowego.
Ja sam zostawiłem dużo miejsca.aby obsadzic nowościami na wiosnę.
bo na wiosnę będzie można dużo odmnian zakupic,lub pozyskac na wymnianę.
Trzeba tak długo czekac
Do tej pory nie zwracałem specjalnej uwagi na pająki, ale teraz zaczynają mi się coraz bardziej podobać
Grażynko czy Fizziwig ma rzeczywiście płatki pełne smug ?
Leszku zazdroszczę Ci że mogłeś zostawić jeszcze dużo miejsca na wiosnę do sadzenia nowych roślin bo u mnie działka nie chce się powiększyć i nie wiem gdzie sadzić nowości które pojawią się wiosną. Pozdrawiam Genia
Grażyno jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem Twojej kolekcji.
Należą Ci się słowa uznania za kolekcjonerską pasję i konsekwencję
Zapytam tak trochę wścibsko: czy masz największy prywatny zbiór w Polsce?
em pisze:Do tej pory nie zwracałem specjalnej uwagi na pająki, ale teraz zaczynają mi się coraz bardziej podobać
Grażynko czy Fizziwig ma rzeczywiście płatki pełne smug ?
Ma smugi, ale jak widać nie są one aż tak rzucające się w oczy, jest jeszcze jedna odmiana o takich cechach i w takim kolorze'Hair Brain' Weston 2008.
Gieniu, cieszę się, że podobają Ci się moje liliowce, ale te pokazywane to nie były różowe tylko raczej lawendowe, ale jak rzuciłaś hasło, to proszę, teraz kilka różowych
Sangre de Cristo Pink Debutante Palladian Pink Laurel Stevenson Kara Kum Denali Dancing Shiva Calypso Bay Attribution