Dziki zakątek
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Dziki zakątek
No właśnie próbuję sobie wyobrazić efekt i czytać co której roślince pasuje. Teraz zastanawiam się nad tawułą. Nie wiem dokładnie jaka ona urośnie i nie wiem czy sadzić ja w słońcu itp. 

- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To chyba zależy od tawuły, bo są krzaczaste o różnych pokrojach (sama mam dwa rodzaje takich) i takie co co roku zamierają na zimę.
- Rozana
- 1000p
No nic, będzie eksperyment. 

- Rozana
- 1000p
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Krokusy jak słoneczka.
Pewnie masz tawułę szarą, ma białe kwiaty i przewieszające się gałązki. Lubi słońce.

- Malvy
- 500p
- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Też mam szarą tawułkę, ale moja jest niższa i przewieszają jej się gałązki także, gdy nie ma kwiatów 

- Rozana
- 1000p
Okaże się latem jaka mam tawule. A ja dziś dostałam paczkę z ogrodniczego a mnie nie było.
- Rozana
- 1000p
Oj źle się wyraziłam. Jutro na pocztę musze jechać awizo mam. 2 hosty. ,liatra dużo ,pacioreczniki. Piszę z tel więc tak dziwnie.
- Rozana
- 1000p
Sonia ja wczoraj w Rzeszowie byłam. Męczące są takie miasta wolę moją wieś.
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Martuś ja też nie lubię jeździć po Rzeszowie ścisk straszny
. Co do tawuł polecam je bardzo, są takie co na wiosnę na biało kwitną duże krzaki z tego będą i takie które w lecie na różowo biało czy nawet dwa kolory kwiatów na jednym krzaczku. Super łatwe w pielęgnacji, bardzo je lubię i polecam każdemu:)

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Znalazłaś już różę pnącą czerwoną? Jeśli nie, to widziałam w A sadzonki Sympatie po ok.5 zł
Czytałam, że pieczesz chleb na zakwasie...Masz może jakiś sprawdzony przepis? Jadam tylko razowy, ale te ze sklepów rzadko są dobre, więc szukam jakiegoś sprawdzonego. Jak możesz to napisz mi na pw.

Czytałam, że pieczesz chleb na zakwasie...Masz może jakiś sprawdzony przepis? Jadam tylko razowy, ale te ze sklepów rzadko są dobre, więc szukam jakiegoś sprawdzonego. Jak możesz to napisz mi na pw.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Martuś to piękne kwiaty i będą cieszyć parę lat.
Mam nadzieję, że jechałaś busem, a nie autem, bo bym się obraziła.
Rzeszów to grajdoł w porównaniu z dużymi miastami. Żyłam w nim kilkadziesiąt lat, to czuję się w nim pewnie. Jednak wieś, to inny świat. 

- iwwa
- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Martuś będzie się działo na wiosnę u Ciebie w ogródku
Dziewczyny ale jak nazywają się te tawuły, o których piszecie ? Ja na przykład mam tawułkę japońską Goldmound i nawet jestem z niej zadowolona . Mam 2 krzewy i niestety różnią się kolorem i wzrostem, nie ukrywam , że mnie to denerwuje, bo kupowałam jako komplet... mam też taką zwyczajną z różowymi kwiatami i ta rośnie u mnie słabo, choruje i w sumie jest taka sobie... A wydawało mi się, że to twarde rośliny

Dziewczyny ale jak nazywają się te tawuły, o których piszecie ? Ja na przykład mam tawułkę japońską Goldmound i nawet jestem z niej zadowolona . Mam 2 krzewy i niestety różnią się kolorem i wzrostem, nie ukrywam , że mnie to denerwuje, bo kupowałam jako komplet... mam też taką zwyczajną z różowymi kwiatami i ta rośnie u mnie słabo, choruje i w sumie jest taka sobie... A wydawało mi się, że to twarde rośliny

wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3