Ogród - hal1959 /r.2008/
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu u mnie pąków to jest sporo,ale tylko część zdąży rozkwitnąć,a część tak samo jak u ciebie nie zdąży
Ja na razie nie kupuję róz,bo nie bardzo wiedziałabym gdzie posadzić,chyba do wiosny sobie odpuszczę,w zimną porę nie mam weny do przygotowywania miejsc,tym bardziej ,że u mnie problem z gruzowatą i gliniastą ziemią
,pozdrawiam
Asieńko, u mnie też już nie za wiele kwitnie,po 1 lub 2,czasami 3 kwiatki na krzaczku,pąków za to więcej,ale nic po nich w tę zimną porę,chociaż w dzień nawet fajnie i słonecznie
.Jednego patyka udało mi się sobie ukorzenić,więc myślę,że uda mi się i Tobie to zrobić.Na zdjęciach mi pokaż o jaką ci chodzi,bo mam 2 pokazane na fotkach dzisiejszych.Myślę,że zacznę ukorzeniać sobie patyki róż,spodobało mi się to
.
_oleander_ u nas w nocy też było chłodno,a nad ranem biało,więc przymrozki już nadchodzą
,a teraz lazurkowe niebo
Chyba już pąki naszych pięknotek nie pokażą swego piękna
,pa.

Ja na razie nie kupuję róz,bo nie bardzo wiedziałabym gdzie posadzić,chyba do wiosny sobie odpuszczę,w zimną porę nie mam weny do przygotowywania miejsc,tym bardziej ,że u mnie problem z gruzowatą i gliniastą ziemią

Asieńko, u mnie też już nie za wiele kwitnie,po 1 lub 2,czasami 3 kwiatki na krzaczku,pąków za to więcej,ale nic po nich w tę zimną porę,chociaż w dzień nawet fajnie i słonecznie

_oleander_ u nas w nocy też było chłodno,a nad ranem biało,więc przymrozki już nadchodzą

- hal1959
Izuś patyki
.A tak poważnie to patyk róży(chyba niebieskiej),złamała mi się jej gałązka wsadziłam do butelki z wodą,później do doniczki z ziemia i miała korzonki,że ho,ho.Po za tym 3 patyki wierzby mandżurskiej,1 kaliny,2 ognika,2 krzewuszki,i więcej nie pamiętam,aha pęcherznicę,te obcięte jak ją splatałam,wystarczy

- hal1959
Asiu,kwiaty na 6,7,8 zdjęciu są kwiatami tej samej róży,wiem o jaką Ci chodzi.Właśnie tę muszę przesadzić,tylko nie bardzo wiem kiedy
,sobie też chciałabym ją ukorzenić,ona ma pięknie ciemno zielone,duże liście,ale rośnie schowana w kącie,więc koniecznie musi iść na super miejsce
.Może mi ktoś poradzi kiedy mogę ją wykopać

- Aska
- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Musisz poczekać na wiosnę. Teraz nie zdąży się już ukorzenić. Co prawda dwa tygodnie temu wetknęłam do ziemi gałązki irgi Dammera, ale nie robię sobie dużych nadziei. Ale gałązki irgi nie szkoda. Róża na 100% by się zmarnowała. Co do przesadzania - nie poradzę, bałabym się teraz eksperymentować. Zwłaszcza, że jak piszesz ma zielone liście - więc nie przeszła jeszcze w stan spoczynku.
właśnie! Dlatego ciemne liście trzeba kupić.hal1959 pisze:No widzisz,a moja nie kwitła,może dlatego,że ją przesadzałam wiosną ,zobaczę czy na drugi rok zakwitnie,może jej tu lepiej i pokaże kwiaty,bo ładne są![]()
.Mnie podoba się ona z liści,bo ładnie wygląda po przekwitnięciu także
Na jesieni będzie pięknie

Dzięki

z uśmiechami Iza
u liski
u liski