Dzisiaj grzebanie? Niedziela!Przemekt23 pisze:Cześć dziewczyny. Dziś za bardzo nie miałem czasu na grzebanie w ziemi bo gości sporo nazjeżdżało . Nie dawno odjechali . Ciemno jest więc lipa na dziś. Wczoraj byłem po ziemię torfową bo znalazłem fajne źródło nie daleko. Nakopałem się jak wół. Będzie do doniczek i do podsypania innym roślinom w ogrodzie. Zakwitły przebiśniegi. Krokusy już kwiatki puszczają i się bardziej wybarwiają. Żeby powiedzieć że w ogrodzie zrobione to potrzebuję kilka dni jeszcze. Ale na razie się nie palę bo znowu ochłodzenie ma być.
Aniu przynajmniej będziesz miała spokój jak już porobiłaś w rabatkach. Nadrobiłaś trochę więc ruszysz teraz za powiększanie i przedłużanie rabatek pod zakupione roślinki. Ja już to widzę jak to wszystko ci zakwitnie.. W tygodniu nadejść ma paczuszka a w niej 20 cebul lili drzewiastych no i druga paczucha z agawami. Trzeba to gdzieś upchać
Ogród Przemka
- acia1065
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Przemka
Beata
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Niedziela to taki sam dzień jak każdy inny .To nasza osobista sprawa co w każdy dzień będziemy robić .acia1065 pisze:Dzisiaj grzebanie? Niedziela!Przemekt23 pisze:Cześć dziewczyny. Dziś za bardzo nie miałem czasu na grzebanie w ziemi bo gości sporo nazjeżdżało . Nie dawno odjechali . Ciemno jest więc lipa na dziś. Wczoraj byłem po ziemię torfową bo znalazłem fajne źródło nie daleko. Nakopałem się jak wół. Będzie do doniczek i do podsypania innym roślinom w ogrodzie. Zakwitły przebiśniegi. Krokusy już kwiatki puszczają i się bardziej wybarwiają. Żeby powiedzieć że w ogrodzie zrobione to potrzebuję kilka dni jeszcze. Ale na razie się nie palę bo znowu ochłodzenie ma być.
Aniu przynajmniej będziesz miała spokój jak już porobiłaś w rabatkach. Nadrobiłaś trochę więc ruszysz teraz za powiększanie i przedłużanie rabatek pod zakupione roślinki. Ja już to widzę jak to wszystko ci zakwitnie.. W tygodniu nadejść ma paczuszka a w niej 20 cebul lili drzewiastych no i druga paczucha z agawami. Trzeba to gdzieś upchać

Niektórzy, pracują inny świętują ,a jeszcze inni piją i biją ,i takie tam inne rzeczy robią ,których nie wymienię ...
a my ogród pielęgnujemy i się nim zachwycamy

Pozdrawiam Alicja
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alicjo popieram. Jeśli zdarzy się że coś zrobię w niedzielę w ogródku to tylko po południu po mszach świętych. Ludzie robią inne gorsze rzeczy w niedzielę. Niedziela to nie tylko odpoczynek. Matka która ma małe dzieci przecież nie prześpi całego dnia bo ma wolny dzień. Takich sytuacji jest wiele ale to nie miejsce ani czas żeby o tym mówić. Pozdrawiam 

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
I tego się trzymajmy. Buziaczki dla wszystkich pracujących w niedzielę. 

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Dokładnie zgadzam się z wami, żeby wszyscy tylko tak grzeszyli robiąc porządki w ogrodzie w niedzielę to by pięknie było na tym świecie 

- Gabriel
- 200p
- Od: 28 gru 2010, o 20:15
Ja w tygodniu nie mam czasu i głównie w weekendy zajmuję się ogrodem
A wszystkim zdziwionym mówię, że traktuję to jak odpoczynek
Zazdroszczę jeży w ogrodzie, u mnie w okolicy nie ma, może ze dwa razy widziałem

Zazdroszczę jeży w ogrodzie, u mnie w okolicy nie ma, może ze dwa razy widziałem

Pozdrawiam, Gabriel
- acia1065
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Kontakt:
Ja też muszę czasami coś zrobić konkretnego w niedzielę czy święta, bo pracuję na zmiany, a pogoda nie wybiera 

Beata
Witaj Przemku
Bardzo ładny i zadbany ogród

Bardzo ładny i zadbany ogród

- garden11
- 1000p
Hallo hallo, jak tam zakupy Przemku? Dotarło już wszystko?
- Przemekt23
Cześć Rafał miło że zawitałeś i dziękuję za opinię.
Ewciu zawartość dwóch paczek już mam posadzone trzecia krąży po raz trzeci po Polsce. Poczta pomieszała bo maja nowych pracowników i źle wysyłają. Muszę czekać do poniedziałku. Mam nadzieję że moje cebule nie trafi szlak.

Ewciu zawartość dwóch paczek już mam posadzone trzecia krąży po raz trzeci po Polsce. Poczta pomieszała bo maja nowych pracowników i źle wysyłają. Muszę czekać do poniedziałku. Mam nadzieję że moje cebule nie trafi szlak.

- Kirunia
- 200p
- Od: 25 sie 2013, o 14:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A co Ty tam Przemku pozamawiałeś ładnego?
Lilie drzewiaste
agawy
U Ciebie to już nie ma miejsca na nowe rośliny, czyżbyś zaczynał obsadzać ogródek sąsiadów?
Jakby co, to ja mam jeszcze troszkę miejsca u siebie i mogę przygarnąć to co Tobie się nie zmieści

Lilie drzewiaste

U Ciebie to już nie ma miejsca na nowe rośliny, czyżbyś zaczynał obsadzać ogródek sąsiadów?
Jakby co, to ja mam jeszcze troszkę miejsca u siebie i mogę przygarnąć to co Tobie się nie zmieści

- garden11
- 1000p
Ja też nie jestem zadowolona z jakości usług świadczonych przez pocztę, cóż pozostało Ci czekać oby tylko zawartość paczki nie ucierpiała na tej podróży 

- Przemekt23
Moniczko w końcu jesteś. Jak tam gościna? Udana? Jutro czekam na tę trzecią paczkę. Jak nie przyjdzie to wystrzelę się w powietrze.
Ewcia my nie mamy wpływu na pracę Urzędu Pocztowego. Takie rzeczy się zdarzają niestety bardzo często. My tylko płacimy priorytety a dostajemy ''po miesiącu''.
W związku z tym że jest dziś dzień kobiet pragnę złożyć wszystkim zaglądającym do mnie Paniom jak i tym którzy są na forum zawsze słonecznych i radosnych chwil nie tylko tego dnia ale przez cały rok.
.
Ewcia my nie mamy wpływu na pracę Urzędu Pocztowego. Takie rzeczy się zdarzają niestety bardzo często. My tylko płacimy priorytety a dostajemy ''po miesiącu''.
W związku z tym że jest dziś dzień kobiet pragnę złożyć wszystkim zaglądającym do mnie Paniom jak i tym którzy są na forum zawsze słonecznych i radosnych chwil nie tylko tego dnia ale przez cały rok.

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Popatrzyłam znów na Twój cudny ogród. A u mnie sterta ziemi. 

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
Dokładnie Przemku, ogród masz bajeczny