Ogród Przemka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
acia1065
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 sty 2014, o 14:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Przemka

Post »

Przemekt23 pisze:Cześć dziewczyny. Dziś za bardzo nie miałem czasu na grzebanie w ziemi bo gości sporo nazjeżdżało . Nie dawno odjechali . Ciemno jest więc lipa na dziś. Wczoraj byłem po ziemię torfową bo znalazłem fajne źródło nie daleko. Nakopałem się jak wół. Będzie do doniczek i do podsypania innym roślinom w ogrodzie. Zakwitły przebiśniegi. Krokusy już kwiatki puszczają i się bardziej wybarwiają. Żeby powiedzieć że w ogrodzie zrobione to potrzebuję kilka dni jeszcze. Ale na razie się nie palę bo znowu ochłodzenie ma być.
Aniu przynajmniej będziesz miała spokój jak już porobiłaś w rabatkach. Nadrobiłaś trochę więc ruszysz teraz za powiększanie i przedłużanie rabatek pod zakupione roślinki. Ja już to widzę jak to wszystko ci zakwitnie. :uszy. W tygodniu nadejść ma paczuszka a w niej 20 cebul lili drzewiastych no i druga paczucha z agawami. Trzeba to gdzieś upchać ;:215
Dzisiaj grzebanie? Niedziela!
Beata
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

acia1065 pisze:
Przemekt23 pisze:Cześć dziewczyny. Dziś za bardzo nie miałem czasu na grzebanie w ziemi bo gości sporo nazjeżdżało . Nie dawno odjechali . Ciemno jest więc lipa na dziś. Wczoraj byłem po ziemię torfową bo znalazłem fajne źródło nie daleko. Nakopałem się jak wół. Będzie do doniczek i do podsypania innym roślinom w ogrodzie. Zakwitły przebiśniegi. Krokusy już kwiatki puszczają i się bardziej wybarwiają. Żeby powiedzieć że w ogrodzie zrobione to potrzebuję kilka dni jeszcze. Ale na razie się nie palę bo znowu ochłodzenie ma być.
Aniu przynajmniej będziesz miała spokój jak już porobiłaś w rabatkach. Nadrobiłaś trochę więc ruszysz teraz za powiększanie i przedłużanie rabatek pod zakupione roślinki. Ja już to widzę jak to wszystko ci zakwitnie. :uszy. W tygodniu nadejść ma paczuszka a w niej 20 cebul lili drzewiastych no i druga paczucha z agawami. Trzeba to gdzieś upchać ;:215
Dzisiaj grzebanie? Niedziela!
Niedziela to taki sam dzień jak każdy inny .To nasza osobista sprawa co w każdy dzień będziemy robić . :!:
Niektórzy, pracują inny świętują ,a jeszcze inni piją i biją ,i takie tam inne rzeczy robią ,których nie wymienię ...
a my ogród pielęgnujemy i się nim zachwycamy :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alicjo popieram. Jeśli zdarzy się że coś zrobię w niedzielę w ogródku to tylko po południu po mszach świętych. Ludzie robią inne gorsze rzeczy w niedzielę. Niedziela to nie tylko odpoczynek. Matka która ma małe dzieci przecież nie prześpi całego dnia bo ma wolny dzień. Takich sytuacji jest wiele ale to nie miejsce ani czas żeby o tym mówić. Pozdrawiam ;:113
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

I tego się trzymajmy. Buziaczki dla wszystkich pracujących w niedzielę. ;:196
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Dokładnie zgadzam się z wami, żeby wszyscy tylko tak grzeszyli robiąc porządki w ogrodzie w niedzielę to by pięknie było na tym świecie ;:333
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Gabriel
200p
200p
Od: 28 gru 2010, o 20:15

Post »

Ja w tygodniu nie mam czasu i głównie w weekendy zajmuję się ogrodem :) A wszystkim zdziwionym mówię, że traktuję to jak odpoczynek ;:224
Zazdroszczę jeży w ogrodzie, u mnie w okolicy nie ma, może ze dwa razy widziałem :?
Pozdrawiam, Gabriel
Awatar użytkownika
acia1065
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 sty 2014, o 14:19
Kontakt:

Post »

Ja też muszę czasami coś zrobić konkretnego w niedzielę czy święta, bo pracuję na zmiany, a pogoda nie wybiera :D
Beata
joe22
50p
50p
Od: 6 sty 2014, o 01:17

Post »

Witaj Przemku :wit
Bardzo ładny i zadbany ogród ;:63
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Hallo hallo, jak tam zakupy Przemku? Dotarło już wszystko?
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Rafał miło że zawitałeś i dziękuję za opinię. ;:304
Ewciu zawartość dwóch paczek już mam posadzone trzecia krąży po raz trzeci po Polsce. Poczta pomieszała bo maja nowych pracowników i źle wysyłają. Muszę czekać do poniedziałku. Mam nadzieję że moje cebule nie trafi szlak. ;:124
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A co Ty tam Przemku pozamawiałeś ładnego?

Lilie drzewiaste ;:oj agawy ;:224

U Ciebie to już nie ma miejsca na nowe rośliny, czyżbyś zaczynał obsadzać ogródek sąsiadów?
Jakby co, to ja mam jeszcze troszkę miejsca u siebie i mogę przygarnąć to co Tobie się nie zmieści :;230 :;230 :;230

;:196
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p

Post »

Ja też nie jestem zadowolona z jakości usług świadczonych przez pocztę, cóż pozostało Ci czekać oby tylko zawartość paczki nie ucierpiała na tej podróży :?
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko w końcu jesteś. Jak tam gościna? Udana? Jutro czekam na tę trzecią paczkę. Jak nie przyjdzie to wystrzelę się w powietrze.
Ewcia my nie mamy wpływu na pracę Urzędu Pocztowego. Takie rzeczy się zdarzają niestety bardzo często. My tylko płacimy priorytety a dostajemy ''po miesiącu''.

W związku z tym że jest dziś dzień kobiet pragnę złożyć wszystkim zaglądającym do mnie Paniom jak i tym którzy są na forum zawsze słonecznych i radosnych chwil nie tylko tego dnia ale przez cały rok. ;:80 .
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Popatrzyłam znów na Twój cudny ogród. A u mnie sterta ziemi. :roll:
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p