Dziki zakątek
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dziki zakątek
Anioły pięknie wygladają też przy paprociach 

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Martuś. No zima nie chce jak widać odpuścić.
Betusia - ja też czekam na moje zamówione przesyłki a jest ich trochę i żadna jeszcze do mnie nie dotarła.
Betusia - ja też czekam na moje zamówione przesyłki a jest ich trochę i żadna jeszcze do mnie nie dotarła.

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Beatko, ja tyle nie zamawiałam,. ale jak jestem w sklepie ogrodniczym to zawsze coś tam kupię, a to cebulkę, a to jakieś narzędzie do pracy
. A mam jeszcze do kupienia drewniany płotek , jedno przęsło, bo mam na niego pomysł. Donice wiszące zakupiłam i będą wisieć miedzy drzwiami wejściowymi. Muszę dokupić jakieś ładne wieszaki ozdobne. A co do płotku to na początku mają być na nim doniczki z bratkami, a potem inne kwiaty, tak po kolei sezonowo. Pomysłów mam dużo , tylko za mało funduszy. :)Są też inne wydatki domowe, a w tym roku chcemy dzielić pokój na pół , żeby dzieciaki miały osobne, bo teraz córka ma pokój ze mną i mężem. Mamy 2 pokoje mój ma ok. 16-17 m . Taki duży, a ja takiego nie potrzebuję, wolę żeby dzieci miały swoje 2 mniejsze. 
Dorcia, będę eksperymentować. Posadziłam paprocie, ale z tyły za domem i Aniołek pasuje mi postawić na widocznym miejscu. Zobaczymy gdzie mu będzie najlepiej.

Dorcia, będę eksperymentować. Posadziłam paprocie, ale z tyły za domem i Aniołek pasuje mi postawić na widocznym miejscu. Zobaczymy gdzie mu będzie najlepiej.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Marto !
Już drugi raz podchodzę do wpisania się u Ciebie, ale dzisiaj już walczę ze znikającym internetem i muszę zostawić ślad. Przejrzałam Twój wątek i zwiedziłam wiejski ogród, bliski memu sercu, bo takie lubię. Trochę lubię bo muszę w sensie tym gorszym
też mam stosiki wstydu i wiecznej z nimi walki, ale i mam śliczne zakątki i takie same widoki i przestrzeń. Ogród to również moja działka i sama tu wszystko robię. Kopię, sadzę, przycinam i walczę z milionem chwastów, ale sprawia mi to ogromną radość i jest sposobem na życie na emeryturze. Będę Ci towarzyszyć w zmaganiach ogrodowych i jakoś się cieszę, że wróciłaś z tej Anglii do ojczyzny 
Już drugi raz podchodzę do wpisania się u Ciebie, ale dzisiaj już walczę ze znikającym internetem i muszę zostawić ślad. Przejrzałam Twój wątek i zwiedziłam wiejski ogród, bliski memu sercu, bo takie lubię. Trochę lubię bo muszę w sensie tym gorszym

- Rozana
- 1000p
Witam w moich skromnych progach. Właściwie nie da się urządzić ogrodu w jeden rok i żeby efekt od razu powalał. Chyba ważniejsza jest przyjemnośc z uprawiania go, zmieniania niż opini innych. Ja wolę mieć przestrzeń do zmian niż wszystko od razu gotowe. Pomalutku będę sobie działać. Przynajmniej będzie zawsze coś do zrobienia . w tamtym sezonie miałam raczej pusto, ale dużo się zmieniło na pozytywnie, w tym roku będzie już więcej roślin . Też lubię wiejskie ogrody, mam do nich sentyment największy, ale kążdy tworzy to co lubi i to jest fajne.. Gdyby wszyscy mieli tak samo byłoby nudno. Pozdrawiam. 

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Martuś, takie aniołki pięknie prezentują się w ogrodzie w stylu angielskim, jakieś różyczki, funkie, paprocie, czy bluszcz....
- Rozana
- 1000p
U mnie raczej wiejsko, ale aniołków nie może braknąć . 

- acia1065
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Kontakt:
Jeszcze krasnoludki, zwierzątka, dziadki na ławeczce... no, ale co się komu podoba to ma 

Beata
- Rozana
- 1000p
Miałam przed chwilą dziwną wizytę. Przyjechał facet i pytał o moje stare deski na stodole. Chciał je wymienić na nowe, bo potrzebne mu stare
. Ja mówię, żę to wydaje się dziwne. A on twierdził, że potrzebne mu stare do wykończenia dachu. W zamian za te stare dałby mi nowe , taka wymiana po prostu. Słyszeliście o czymś takim ? Dla mnie to bardzo dziwne. Nie wiem o co chodzi.
-- 3 mar 2015, o 13:08 --
I tu też chwalę się kobełką

-- 3 mar 2015, o 13:08 --
I tu też chwalę się kobełką

Ładna
ja miałam dziś po pikować siewki i posiać nowe, ale nie mam siły 

- Rozana
- 1000p
Ja nie wiem kiedy roślinki pikować a mam trochę wysianych, boję się że zapsuję.
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Nie no Beatko-acia1065 poleciałaś po bandzie haha jakieś stylowe dekoracje, aniołki pokryte zębem czasu mchem czy porostami stylowe poidełka czy latarenki to w moim guście ale sztuczna zagroda ze zwierzami albo pstrokate krasnale haha to inna bajka nie dla mnie 

Marta - generalnie przyjmuje się zasadę, ze pikujemy kiedy pokażą się własciwe listki. Czasem to są bardzo małe sadzoneczki.
- Rozana
- 1000p
Boję się trochę żeby nie uszkodzić