Zielony Zakątek !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielony Zakątek !!!

Post »

Zapomniałam dodać, że masz cudnie urządzony dom!

Tulipany i powojnik ;:167
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiecie,co ja kupiłam te Icy, ale nie pamietam ceny ? Staram się po promocjach chciejstwa wychwytywać, to pewnie za dużo nie kosztowal. Zobaczmy jak zakwitnie ?
Gosiukoneweczka cudowna, jakie Ty masz fajne klimaty w domu - zazdraszczam , serio ;:215
Ale powojnik to mnie zahipnotyzował ;:31 Taki ładny jest, że się zakochałam i już ;:167 ;:167
Przepiekny okaz. Ile już u Ciebie rośnie ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ach Gosiu co tu dużo pisać piękną miałaś wiosnę ;:167 Mam nadzieję, że tegoroczna będzie jeszcze piękniejsza, już się nie mogę doczekać.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Gosiu nie martw się niedługo będzie wiosna i będzie co pokazywać. A u Ciebie jest co.
Powojnik piękny. Co robisz że on tak pięknie Ci kwitnie? Stosujesz odżywki ?
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Tak róże cudowne, każda piękna ;:167 Bardzo, ale to bardzo podoba mi się klimat mieszkania, te lampiony są prze piękne ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Gosiu jak u Ciebie już wiosenka się pokazała? :wit
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Gosiu - Clematisy są śliczne tylko chorowite wcześniej nie chorowały ale od ubiegłego sezonu coś częściej je chwyta jakaś zaraza ;:223
Ale też mam ich o wiele więcej , a wiadomo im więcej tym szybciej chorują.

Aniu - Lubię nasze polskie morze , ale zakup tego clematisa w zasadzie kierowałam się wyglądem kwiatu. Przy zakupie większości kwiatów właśnie tym się kieruję.
Ale oba fakty się wcale nie wykluczają :D

Annes- Bardzo się cieszę że ci się podoba ;:196 różyczka fajna , ale kiepsko się miewa obecnie - mam nadzieje że przetrzyma do wiosny i ponownie zakwitnie w ogrodzie. Nie ma za co życzę udanego zakupu zdrowego okazu ;:215

Iwonko , Teresko - Bardzo dziękuję i serdecznie was również pozdrawiam ;:196

Madziu - Też liczę na to że będą piękne , i te które zawiodły w ubiegłym roku teraz po przerwie pokażą na co je stać.
Bałtyk już pomału rusza , w weekend zrobiłam powojnikom profilaktyczne cięcie nie wiem czy by nie za słabo ;:88

Izo - Dziękuję ;:168

Asiu - Ice Crem to jedne z droższych tulipanów , ale to fakt mi się udało kupić naprawdę okazyjnie chyba w sklepie pomylili cenę w ubiegłym sezonie mąż mi kupił 3 cebulki jedna po 6 zł w tym sezonie zapłaciłam 1,40 za cebulkę więc wzięłam 5.
Powojnik jest u mnie 3 sezony teraz będzie już 4 rok o ile dobrze pamiętam. Ale zdecydowanie warto go mieć :lol:

Aniu - Wiosna tegoroczna będzie piękna a jak tak dalej pójdzie to i bardzo wczesna ;:224

Sylwio - Wiosna nadciąga wielkimi krokami , już nawet poczyściłam troszkę rabatki.
Powojnik , więc pewnie będziesz zaskoczona ale oprócz wiosennego nawozu który rozsypuję naprawdę ostrożnie nie daję już potem zupełnie nic.
Ubiegłej wiosny rozlałam wszędzie biochumus papkę , ale już na jesień zapomniałam dać a też by było wskazane.
No ale cóż zadziałam wiosną.

Paulino - Róże no więc ja zaczynam dopiero przygodę z tymi kwiatami , ale potrafią pozytywnie zaskoczyć.
Mimo świeżych nasadzeń wiele już pokazało na co je stać , jednak liczę na więcej ha ha.
Klimat mieszkania sama bardzo ale to bardzo uwielbiam a dopełnieniem są oczywiście kwiaty , które uwielbiam w wazonach.
Doniczkowców już mam o wiele mniej niż na początku , musiałam z nich zrezygnować na rzecz schowków które pomieszczą różne drobiazgi i nie tylko drobiazgi.

Aniu annes - Wiosna w tym roku jakaś taka stęskniona i wyrywa się na całego , ja już 2 weekendy troszkę pogrzebałam , pograbiłam powycinałam.
Ale zobaczymy co czas pokaże. Przebiśniegi kwitną , krokusy pną się w górę niesamowicie a hiacyntowe bomby wychodzą takie dorodne ;:215
Dzisiaj pójdę do ogrodu to uwiecznię pierwsze oznaki zbliżającej się wiosny ;:138

Dzisiaj przecudne słońce od rana oby tak było do końca dnia ;:3
Dziś powojniki na które trzeba poczekać troszkę dłużej. Miłego dnia życzę ;:7

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Prześliczne,a szczególnie ten ostatni.U mnie reż sporo zginęło. ;:196 ;:138
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Gosiu jak ferie minęły? Piszesz, że u Ciebie słoneczko. A u mnie takie chmury i deszczyk pada :(. Miałam już ochotę na małe odkrywanko roślin a tutaj każdego dnia minus w nocy rośnie. Wczoraj przepowiadali jeszcze -4 w przyszłym tygodniu, dzisiaj już -7 :(.
Clematisy masz bardzo ładne i pięknie Ci kwitną. Wiele osób mówi, że ostatni rok nie był dla nich dobry. Może teraz będzie lepiej?
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Gosiu - Ten ostatni to kupiłam w B......e za 7 zł powiem tak jest nie wymagający i mimo tego że ta sadzonka była naprawdę mini fantastycznie się rozrasta.
Mi też minionego roku wiele zmarniało ale liczę na to że odbiją od korzenia.

Madziu - Pashmino - Widzę maż nowy NIC ;:138 Ferie minęły zbyt szybko , bez śniegu a raczej przez te temperatury i słoneczko jak przerwa wielkanocna.
Ja przyznam się bez bicia nic tego roku nie okrywałam dosłownie nic , chyba że zaliczę do okrywania kopczyki na różach.
Za to nie grabiłam liści które spadły z owocowych i to one były fantastyczną kołderką. Więc jak tylko się pogoda poprawiała wyszłam te liście w końcu posprzątać.
U nas słońce na przemian z chmurami , ale muszę powiedzieć że jednak zdecydowanie chyba jednak więcej jest w tym roku słoneczka.
Ale ku mojemu zdziwieniu jak dzisiaj wstałam rano po 6 szykować dzieciaki na rekolekcje ;:202 biało może nie 15 cm śniegu lecz jednak się troszkę pobieliło a wczoraj takie przemiłe oznaki tego że wiosna pcha się na całego :D

Obrazki są niesamowite ale czy w tym roku zakwitną czy znów nie ???

Obrazek

Przebiśniegi niezbyt licznie miałam to w końcu zmienić ale i tak jesienią postawiłam na tulipany

Obrazek

Tulipanki wystrzeliły z kopyta ;:306

Obrazek

Obrazek

Krokus pokazuje żółte oczko ,jeszcze moment

Obrazek

Za oknem pogoda typowo marcowa deszczyk a za moment słoneczko które sprawia że krople deszczu wyglądają jak diamenty ;:167

Obrazek

Różyczka która była bardzo mizerna wręcz straszyła teraz się zazieleniła i ma już 3 pąki kwiatowe ;:138

Obrazek

I zajączek który wpadł mi w oko jak tylko uchyliłam drzwi kwiaciarni , musiał być Mój !!!! W realu jest jednak chyba ładniejszy ;:108

Obrazek

Pozdrawiam w Astronomicznej wiośnie :wit
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Gosiu nacieszyłam oczy kolorami i czuje się wspaniale ;:138 twoje zdjęcia jak zwykle mnie zachwycają ;:108
Przedwiośnie pełną gebą ;:215
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

U mnie też dzisiaj bieli ;:222 . Wczoraj pierwsza mini burza a dziś śnieg. W ogóle wczoraj to była pogoda jakby ktoś karuzelą kręcił. Chmury, ulewa, słońce. I tak w kółko po dosłownie 5-10 minut. Tulipany u Ciebie to faktycznie sprintem rosną ;:oj . Krokusy też dwa razy takie jak moje. Różyczka też za chwile będzie cieszyć kwiatem. Króliś fantastyczny. W moim kolorze :).
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu wiesz jak nazywa się ten drugi powojnik?
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Gosieńko jakie ślicznie wazoniki,co za kreatywność.Cudo ;:196
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Gosiu, wiosenka u Ciebie cudna ;:333
Ja też mam powojniki z B i nawet jestem zadowolona, nie mam z nimi żadnych kłopotów :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”