Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Zaglądam do Ciebie codziennie, bo ciągle coś nowego zakwita. Z wielką przyjemnością oglądam miłki amurskie, bo mój kupiony w zeszłym roku jeszcze się nie pokazał. Moje niebieskie przylaszczki mają małe pączuszki przy samej ziemi, a różowej jeszcze wcale nie widać. Na działce dalej nic nie robię, bo jeszcze woda i błoto nie wyschły, a dzisiaj znów zaczęło padać. Oj, gdybyś wybudowała szklarnię, to rarytasików roślinnych znów by przybyło.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No ale przylaszczki to już takie ładne ;:215 , u mnie jeszcze nawet pączków nie widać ;:108
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Ala, u Ciebie już prawdziwie wiosennie. ;:138
U mnie ledwo parę przebiśniegów na krzyż. A i na skalniaku pierwszy kwiatek cyklamena.
Krokusy daleko w tyle. Ale ja mam co robić w domu, to się nie przejmuję. ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu chyba na jakimś biegunie ciepła mieszkasz, tyle kwitnących.;:215 U mnie tylko irysy w garażu pokazały kolor.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Dziś u mnie zimno i pada deszcz. Włączyłam ogrzewanie, bo zimno.
Roślinki skulone i nic nowego nie zakwitło.

Lidziu jak to miło,że codziennie zaglądasz. Na razie nic nowego nie kwitnie.Może jutro pokaże się bulbocodium, bo już rozwija się. Długo stało w miejscu. Miłki w tym roku nie mam za ładnych. Dużo kwiatów na zwykłych jakieś po uszkodzone.

Iwonko nie wszystkie tak wystartowały. Zapewniam,że zdjęcie aktualne.

Marysiu powolutku i u Ciebie szybko rośliny ruszą. Oj masz co robić w domu. Przy takiej ilości doniczkowych to pracy sporo.Szczerze podziwiam.Kiedy znajdujesz czas na to wszystko- skoro w ogrodzie też masz co robić. ;:108

Zosiu mieszkam niedaleko od Ciebie. ;:173

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Alu,wiosna tak cieszy ,ja mam mało wiosennych ,bo ciagle w jesieni wyjeżdżam na grzyby i nic nie dokupiłam ani tulipanów,ani krokusów,ale w tamtym roku posadziłam ranniki i zakwitły pierwszy raz w moim ogrodzie,u Ciebie takie kępy krokusików śliczne no i moje ulubione przylaszczki też już u Ciebie kwitną,jak byłyśmy w Krakowie to kupiłam sobie jakieś inne przylaszczki ,,są listeczki od tamtego roku,ale kwiatuszków jeszcze nie ma,zobaczymy jak sie zaprezentują ,a na miłki mówisz czekać cierpliwie ,też je kupiłam w Krakowie jak byłyśmy i to nawet za Twoją doradą,bo w wiosennych jesteś rewelacyjna :tan ,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w deszczowy dzień z padającym śniegiem.Tak mam od wczoraj wieczora.
Zima wraca.Oj to nie dobrze. Liczyłam na szybka wiosnę.

Martuś te co kupiłyśmy to jedna kituje u mnie a druga może zakwitnie 1 kwiatuszkiem. ;:222
Już widziałam Twoja wiosnę .Nie jest taka zła. Ja mam dużo cebulowych, kwitnących wiosną, bo lubię jak te maluchy kwitną wcześnie.

Obrazek

Co raz więcej krokusów będzie kwitło. Może na to ma wpływ odmiana a może miejsce ich posadzenia.
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu faktycznie chyba się zapatrzyłam na Twoją różową przylaszczkę, bo nie doczytałam wcześniejszej odpowiedzi.
Mimo to podziwiam, jest bardzo ładna. Podobnie jak wszystkie Twoje wiosenne zwiastuny.

U mnie też dziś śnieżnie było rano, ale tak delikatnie. Mam nadzieję że mrozy już nie wrócą. Czekam na ładną pogodę w weekend, bo tak by się pokopać chciało.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Alu, rano było już biało :shock: Nie mamy deszczu, za to śnieg sypał ogromniastymi płatkami. Poszłam za twoim przykładem i ponakrywałam część roślin, szczególnie tych w doniczkach (wyniosłam posadzone piwonie, bo w domu zaczynały wypuszczać wybiegnięte pędy). Ciekawa jestem czy powojniki nie ucierpią :roll: .
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.
Dziś śnieg z deszczem a nawet przez chwilę grad.Wyglądało to jakbym po ogrodzie drobny nawóz rozsypała. Zrobiło się też zimno.
Pewnie tak jeszcze parę dni będzie,ale nie ma się czego spodziewać po marcu.

Małgosiu ta przylaszczka to mój nowy nabytek. Może troszkę podpędzona. Miłe to co piszesz. ;:196 Starałam się do tej pory,by zwiastunów wiosny mi nie brakowało. ;:108

Sabinko widziałam Twój śnieg. U mnie szybko topniał i takich widoków nie miałam.
Powiedz mi czy powojnik sebioldii już Ci się opuszcza? Bo u mnie jeszcze nie i nie wiem czy żyje.
Ja ponakrywałam rośliny, bo niektóre były drogie a już wychodziły i nie chciałabym ich stracić.

Fotek nowych nie mam. ;:222 Nic dziś nie uchwyciłam, bo nic nowego nie zakwitło.

A może coś z wspomnień.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Super wspomnienia, a ciemiernik wprost cudowny.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Aluniu u mnie pogoda taka jak u Ciebie , wczoraj padał deszcz dzisiaj rano prószył śnieg, zrobiło się zimno :wink:wszelkie prace ogrodowe wstrzymane.
Patrząc na Twe wspomnienia odrazu robi się cieplej ;:215 Co to jest na pierwszej fotce czyżby to funkia była z żółtym kwiatem?
Oby do wiosny ;:196
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidziu dziękuję. Ten ciemiernik to jakiś dziwoląg , bo kwitł całe lato i zimę. Zobaczymy jakie teraz pokaże kwitnienie. A kwiatuszki ma przy samych liściach i nie idą tak jak inne ciemierniki do góry.

Helenko no to pogoda się popsuła chyba w całej Polsce. Oby już tylko mrozów nie było a wiosna przyszła szybko. ;:108
To o co pytasz to disporum flavum wieczorową porą.

Podobny do niego jest jagodowiec.
Obrazek

Obrazek

A to moje babcine piwonie. Przyznaje,że ich nie doceniałam i jakoś specjalnie ich nie rozpieszczałam.
W tym roku dzięki Marcie to się zmieni. Nawet dam im papu.
Obrazek
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Alu na stronie 70 za różową przylaszczką jest ta zielona główka z dużą ilością małych główek,a na stronie 71 jest kwiat z ciemną pałką podobną do rudbeki jak nazywa się też ten kwiat ?????? a ten pełny ciemiernik to ile sezonów jest u ciebie ??????? śliczny :wit :wit :wit

-- 3 mar 20150000001557k1509 --

Alu jeszcze pytanie czy masz żółtą piwonię ?????????
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu M to o co pytasz to lepiężnik japoński wariegata. W tej chwili tak wygląda. Poszukam zdjęcia bardziej rozwiniętego. Tylko nie wiem czy takowe robiłam.Ale to troszkę czasu zejdzie ,to może nie dzisiaj. ;:108
Ta pałka to była kupiona jako jeżówka.Niestety to kolejna pomyłka zakupowa. Jest to na pewno odmiana rudbekii,ale nie doszłam jeszcze jaka. :wit
Ciemiernik ten jest u mnie od lata zeszłego roku. Pierwszy raz zimował i ma się dobrze.

Marysiu piwonii żółtej nie mam. Raz kupiłam takową i okazała się brzydszą od tych miałam w ogrodzie. Czyli róż.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”