Ogród Biedronki 641 cz.2
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
No pięknie u Ciebie , pięknie
a ten różowy śliczny to co to ?

- wisia7
- Od: 8 lut 2012, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Alu, u Ciebie chyba jest cieplej , bo moje ranniki dopiero wychylają łebki , iryski jeszcze nie mają wybarwionych pączków.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miło mi Biedroneczko Alu, więc i ja weszłam do Twego ogrodu popatrzeć i co widzę, już piękną wiosnę, po za tym ciekawe rośliny i morze kwiatów
a teraz idę popatrzeć jeszcze 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Ewciu. Myślę ,że z każdym dniem będzie ich coraz więcej.Jak na razie żółte kolorki przeważają.
Karolciu to różowe to przylaszczka .Zakwitła jako pierwsza z innych. Bo niektórych nawet nie widzę.
Wiesiu może i u mnie cieplej,ale wszystko też zależy od miejsca posadzenia. Niektóre krokusy dopiero zaczynają się pokazywać. Podobnie z innymi cebulowymi.
Iwonko i ja Cię witam.
Dziękuję. Może już nie trać czasu na stare fotki, bo już niedługo nowy sezon i nowe kwitnienia. Zapraszam. 

Karolciu to różowe to przylaszczka .Zakwitła jako pierwsza z innych. Bo niektórych nawet nie widzę.

Wiesiu może i u mnie cieplej,ale wszystko też zależy od miejsca posadzenia. Niektóre krokusy dopiero zaczynają się pokazywać. Podobnie z innymi cebulowymi.

Iwonko i ja Cię witam.

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Oglądać zdjęcia takich roślin Alu, to nie strata czasu, nie czytałam, ale oglądałam, pięknie masz, a rośliny na prawdę urocze, wiele takich o których istnieniu nie wiedziałam 

-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Ładne kępki krokusów 

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
To rozowa przylaszczka czy tak wyszła na zdjęciu?
- Biedronka641
Iwonko jest mi niezmiernie miło. Tyle pochwał
.Dziękuję. Lubiłam zbierać kwiaty i to trwało całymi latami.
Marzenko następne krokusiki też już wychodzą.
Małgosiu to różowa przylaszczka.Mam wrażenie ,że nie czytasz, bo już pisałam wcześniej odpowiedz.
Niebieskie i inne lada dzień też zakwitną.

Marzenko następne krokusiki też już wychodzą.

Małgosiu to różowa przylaszczka.Mam wrażenie ,że nie czytasz, bo już pisałam wcześniej odpowiedz.

Niebieskie i inne lada dzień też zakwitną.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Brawo,ALA
Sporo Ci kwitnie,ja dzisiaj sprawdzałem przylaszczki ale nic nie widać
Ładnie pokazałas przebisniega

Sporo Ci kwitnie,ja dzisiaj sprawdzałem przylaszczki ale nic nie widać

Ładnie pokazałas przebisniega

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Ala no piękne wiosenne kwiatuszki pokazałaś. Prześliczna kępa krokusów. Pozdrawiam Cię gorąco. 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
No nie... w moim regionie i już przylaszczka Ci kwitnie ????
Mojej jeszcze nie widać , mam nadzieję zobaczyć bo to będzie pierwszy rok u mnie! A niebieskich też jeszcze nie widać! Pierwsze wystartowały u mnie przebiśniegi i ranniki..i to mnie cieszy bardzo!

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aluś witaj
ach jak te twoje maluszki cieszą oko
aż chcę śpiewać wiosna, wiosna, wiosna ach to ty....

- Biedronka641
Sławku dzięki. A wiesz, ile musiałam się schylać,żeby mu fotkę strzelić? Prawie do samej ziemi, bo taka lichota.
Z przylaszczek jeszcze ładnie wystartowała biała. No i niebieska zwykła też. Inne też jeszcze śpią. A czy obudzą się z zimowego snu to zobaczymy.
Anuleczko dziękuję . Takie pierwsze maluchy a jak bardzo cieszą. Już by się chciało mieć ich coraz więcej, ale nie jest źle, bo z każdym dniem coś wychodzi,ale do kwitnienie pewnie jeszcze chwila. Też Cię pozdrawiam.
Maryniu pociesz się kochana,że u mnie nie wszystkie tak szybko wystartowały. Mam nadzieję,że przetrwały zimę, bo w zeszłym roku różnie z nimi było.Nie wszystkie mi kwitły, bo im poprzykrywałam serduszka.
W tym roku przy nich nic nie grzebałam. A fotki są z dnia dzisiejszego. Jak pokazuje stare to piszę ,że to wspomnienia.
Zauważyłam też ,że pewne osoby zdjęcia z zeszłego roku wstawiają jako aktualne kwitnące rośliny i jeszcze piszą,że właśnie kwitnie to.
A najeżdżając na zdjęcie wyświetla się kiedy zrobione i wysłane. Ja tak nie praktykuje. To tak na marginesie. I nie dotyczy osób wchodzących do mnie.
Maryniu tylko nie grzeb przy nich a na pewno się pokażą.
Aniu tak te maluchy cieszą i co dziennie robię obchód czy coś nowego nie kwitnie.
Ty wiesz,że to moja ulubiona pora roku i czuję,że żyję. Tego mi trzeba było. Właśnie wiosny.

Z przylaszczek jeszcze ładnie wystartowała biała. No i niebieska zwykła też. Inne też jeszcze śpią. A czy obudzą się z zimowego snu to zobaczymy.

Anuleczko dziękuję . Takie pierwsze maluchy a jak bardzo cieszą. Już by się chciało mieć ich coraz więcej, ale nie jest źle, bo z każdym dniem coś wychodzi,ale do kwitnienie pewnie jeszcze chwila. Też Cię pozdrawiam.

Maryniu pociesz się kochana,że u mnie nie wszystkie tak szybko wystartowały. Mam nadzieję,że przetrwały zimę, bo w zeszłym roku różnie z nimi było.Nie wszystkie mi kwitły, bo im poprzykrywałam serduszka.

Zauważyłam też ,że pewne osoby zdjęcia z zeszłego roku wstawiają jako aktualne kwitnące rośliny i jeszcze piszą,że właśnie kwitnie to.

Maryniu tylko nie grzeb przy nich a na pewno się pokażą.

Aniu tak te maluchy cieszą i co dziennie robię obchód czy coś nowego nie kwitnie.
Ty wiesz,że to moja ulubiona pora roku i czuję,że żyję. Tego mi trzeba było. Właśnie wiosny.

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Alu, kochana, jak miło oglądnąć te wszystkie kwiatuchy w twoim podgrzewanym ogrodzie.. Dzisiaj mieliśmy piękną pogodę i jutro też ma być słonecznie (przynajmniej do południa), więc jeszcze więcej piękności zacznie wyskakiwać z ziemi.
- Biedronka641
Sabinko już ktoś nie raz mi pisał,że chyba podgrzewam ogród. Niestety nie. Szklarni też nie mam a marzy mi się. To wszystko już kwitnie, bo ma naturalnie ciepełko od
W cieniu inne krokusy dopiero wychodzą z ziemi i będą dużo później kwitły,. A teraz lecę do Ciebie zobaczyć wiosnę.