Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój domowy roślinny miszmasz...cz.5

Post »

Za letnimi kwiatami też mi się tęskni.... ;:173 ;:3

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ojjjjjjjjj.....a mnie jest szkoda lata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;:110

A te kwiaty są z ogrodu, gdzie uwielbiam spędzać lato....z Hermesem, on też uwielbia ten ogród i krzaczki, kwiatki i huśtawkę.
Noooo to sobie powspominałam.... :tan
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj tak, chciałoby się lato ;:145 ale już bliżej niż dalej ;:108 zdjęcia piękne ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Oj Kasiu, pomidory, co za widok ... Ja chcę LATO!!! Na 5 zdjęciu to chyba nie jest Carbon,ale może się mylę, nie jestem 100% znawcą. Ale ten następny,na 6 zdjęciu,ślicznotek. Masz jego nasionka? Również tej pysznej niespodzianki jestem ciekawa. Łakomie spoglądam Na podłużnego spłaszczonego, typ czarnego na zdjęciu poniżej dużej Zielonej Zebry. Na dwóch następnych zdjęciach też go widzę i ślinkę mi toczy. Jak on się nazywa? Może go mam.

W czarnych jestem zakochana a na ten sezon sięgnęłam jeszcze po pomarańczowe.Ja chcę LATO!!!
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu..mam wszystkie nasionka...z tego co widać, bo to też moje ulubione. a to faktycznie nie jest Carbon, skleroza mnie dopadła to Kumato wybaczcie :D , trochę czasu minęło od sezonu, a siałam ze 40 odmian ;:224 , nie wszystkie urosły ale mogło mi się pomieszać , pisałam z pamięci, powinnam spojrzeć do zapisków. A ten obok nie-Carbona, wyleciała mi nazwa, ale jak spojrzę w zapisy to sobie ją przypomnę. Zaś ten pod Zieloną Zebrą..to ja miałam go jako Czarna Zebra. Moja Zielona Zebra miała pierwsze owoce mniejsze i takie jest zdjęcie, duże były tylko dwa, już pod koniec sezonu.
Tez nie jestem pierwszorzędnym znawcą. Znam te charakterystyczne, a zapamiętuję tak jak wyrastają u mnie...możliwe,że czasem to nie ta nazwa? Czasem pod inną się dostanie po prostu. Swoje te co nie znam nazw, nazywam jak chcę i pisze o zawsze , że to moja nazwa...Przyjdziesz to sobie wybierzesz co zechcesz. :tan
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Kasiu-TY jesteś Pomidorowa Królowa ;:oj niesamowita ilość odmian....i same pychoty....
gdzie rosną ? w polu czy w szklarni ?...w sumie do Radomia nie tak daleko....hehehhe
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Kasiu kochana, mam przez Ciebie pomidorowego fijoła http://emoty.blox.pl/resource/zaba.gif
Ubiegłoroczne pomidoraski były wspaniale i już nie mogę doczekać się, kiedy będę koło nich biegać i wcinać te pychoty.
Już myślałam, że odmian mam dość ale nic z tego - znowu zobaczyłam u Ciebie coś nowego i już jestem stracona ;:202
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się kochana, że Ci smakowały pomidorasy z moich nasionek..mam nadzieję, że reszta też wyrosła jak należy... :tan
I strasznie fajnie Cię widzieć... ;:196
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Tak, Kasiu - papryczki były super, cyklantera też przypadła mi mi do gustu a dynia Hokkaido zaskoczyła smakiem wszystkich gości ;:215
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O tak...jak ktoś jeszcze nie jadł..to dostaje szoku, że Dynia tak smakować może... ;:306
Hokkaido Blue jest niebieskawe na skórce..to ja obieram, żeby koloru nie psuło bo zmiksowaniu...ale obieraczką, żeby jak najcieniej ;:306 , za to środek ma o wiele ciemniejszy niż to pomarańczowe, niesamowite jest... :tan
Sibley tak samo jest niebieskawo-zielone więc z żalem skórkę obieram...środek jest jaśniejszy, ale o ile to możliwe , a jednak możliwe ..to jest jeszcze delikatniejsze niż Hokkaido..masełko po prostu..istne cudo! ;:138
To znów zaskoczysz ludzi czymś... :tan
A papryk w tym roku nowych nie miałam nic...i naraz okazało się mam..tyle cudów ,że sama nie wiem co wysiewać....nawet nazw nie znam.. ;:306 . Będę eksperymentować zatem ponownie...nie ma lekko żadnego obijania się... :;230
Jak to czasem los wybiera za człowieka... :wit
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Labciu, zdecydowanie zgadzam się z oxalis, że w styczniu pokazywanie pomidorów... i to jeszcze włoskich... ;:202 to znęcanie się ;:222 Ja w pracy, głodna, marzę o obiadku, wchodze kwiatki pooglądać, coby myśli o żarciu pogonić i co??? ;:202
Ale... te hibki co je widziałam... uuuu.... ależ Ty masz okazy ;:202 nawet nie wiedziałam, że tam coś takiego kitrasz ;:183 i one sobie teraz kwitną? zazdraszczam ;:108 u mnie po kilkutygodniowej pausie namyśla się ze 3 na kwiaty, bo pąki już wypatrzyłam... czy dotrwają, to nie ręczę, jakoś się zagapiam ostatnio i podlewać zapominam ;:131
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
krakfix
50p
50p
Od: 19 mar 2011, o 14:35

Post »

:wit Jak tu pięknie :) Co za różnorodność roślin :shock:
Pozdrawiam, Monika:)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=76198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Taki właśnie miszmasz rośliny....witaj krakfix i zapraszam częściej..:)

Dziewczyny chyba posieję pierwsze papryki, nie które odmiany maja ponad 100 dni wegetacji..potem nie zdążają dojrzewać....może się uda? a mam takie dziwactwa na ten sezon, że sama o takich nie słyszałam.... ;:306
Tylko z siłami gorzej...ktoś wie gdzie się kupuje troche siły..i energii życiowej??? ;:224 albo jak sobie to wyhodować.... ;:173
to ja potrzebuję z tonę... :;230
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani... znalazłam Wiosnę!!!

Dwa malusieńkie Przebiśniegi, Krokusa ...i o cudzie!!! po trzech latach zakwitł mój Ciemiernik z B...nki, ależ emocje ;:138 ;:138 ;:138

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

a na parapecie rozwesela oczy ten oto osobnik....Aeschynanthus

Obrazek

Jak u Was wysiewy??? Ja tylko papryki wyłożyłam na mokry ręcznik papierowy.... ale po Niedzieli to już trzeba się bardziej zmobilizować... ;:224

:wit
Awatar użytkownika
Floro - Fob
200p
200p
Od: 5 sty 2015, o 21:08

Post »

U mnie papryki ostre mają dziesięć liści... ryjia pnie się do góry tak samo jak arbuz kiwano melony i buraczki ;:3
Pozdrawiam, Tomek :wit
,,Warzywnik Floro-Foba" czyli warzywa Tomka <--- kliknij :D
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu cudowne oznaki wiosny u ciebie w ogrodzie.

Mnie już korci aby wstawic na balkon mebelki i już kwiaty posadzić, ale jeszcze za zimnoooo. :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”