Park krajobrazowy - minismok
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
zalezy czym palisz? Lisko
jak bukiem, brzoza, grabem i innymi lisciastymi to mozesz wszedzie!
jak bukiem, brzoza, grabem i innymi lisciastymi to mozesz wszedzie!

nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
-
- Kontakt:
Lisko! szpilkowe to lepiej do lasu albo pod iglaki....hmmm w suchej masie po spaleniu zywicy jest troche zbyt duzo niepozadanych pierwiastków......ale niech sie wypowiedza chemicy
lisciaste sa ok! fosfor potas tylko "diabli wiedza" jakie proporcje
.......w zasadzie bz bo róze z naturaliów biora tyle ile im potrzeba a nadwyzki im nie szkodza ......ze sztucznymi nawozami jest inaczej.... .przyswajaja wszystko czesto w nadmiarze

lisciaste sa ok! fosfor potas tylko "diabli wiedza" jakie proporcje

-
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Smoczyco, czy dobrze zrozumiałam, okładasz krzewy róż obornikiem ze słomą ponad miejsce szczepienia, a potem w listopadzie robisz na to kopczyk z trocin
.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Ty się nie pozbywaj, tylko składaj na pustej działce, Kochanie.liska pisze:Dziękuję Ci bardzo... mam 4 iglaki to podsypięa reszty jako się pozbędę
Przemieszany z liśćmi, odpadkami z kuchni, będzie na wiosnę wpsniałym papu
dla różyczek

"Większe znaczenie w ogrodach ma popiół drzewny, z racji dostępności i bogactwa składników pokarmowych (popiół z drzew iglastych posiada mniej składników niż popiół z drzew liściastych).
Jeżeli posiadamy kominek czy kocioł na drewno możemy wykorzystać powstały w nich popiół dodając go do kompostu czy też bezpośrednio na zagony.
Działa powoli i w przeciwieństwie do pozostałych nawozów mineralnych ma w miarę zrównoważony skład (nie zawiera tylko azotu)."
http://pl.wikibooks.org/wiki/Ekoogrodni ... nie/Nawozy
Dzień doberek-bo od rana słoneczko w pełni
U mnie dzisiaj zmroziło,było bielutko dobrze że termometr wysiadł zawsze lepiej żyć w nieświadomości ile tych kresek by naciągnęło.
Popiół dobry dla wszystkich,tylko kwaśnolubne go nie lubią, ja obsypuje wszystko jak leci -teraz jestem w truskawkach,w przeciągu 25 lat nie zauważyłam szkodliwego działania ...a dodany do kompastu to rarytas
.
Agatka, zmaluję od ciebie to obkładanie krzaczków róż obornikiem,zastanawiam się tylko- jak to ująć- obornik jest "ostry" czy ich nie" popali" ? , ale skoro robisz to już któryś raz widać nic im będzie
. Teraz tylko ze skrzyneczką do sąsiada i jutro zabezpieczę i dokarmię moje ulubienice
, a co im żalować.
Tę "bladolicę"i ja sobie posadziłam, młode to było ale jak zakwitło to od razu na pokaz - 48 kwiatów, normalnie mnie rozłożyła
Pozdrawiam cieplutko i słonecznie

U mnie dzisiaj zmroziło,było bielutko dobrze że termometr wysiadł zawsze lepiej żyć w nieświadomości ile tych kresek by naciągnęło.
Popiół dobry dla wszystkich,tylko kwaśnolubne go nie lubią, ja obsypuje wszystko jak leci -teraz jestem w truskawkach,w przeciągu 25 lat nie zauważyłam szkodliwego działania ...a dodany do kompastu to rarytas

Agatka, zmaluję od ciebie to obkładanie krzaczków róż obornikiem,zastanawiam się tylko- jak to ująć- obornik jest "ostry" czy ich nie" popali" ? , ale skoro robisz to już któryś raz widać nic im będzie

Tę "bladolicę"i ja sobie posadziłam, młode to było ale jak zakwitło to od razu na pokaz - 48 kwiatów, normalnie mnie rozłożyła

Pozdrawiam cieplutko i słonecznie

-
- Kontakt:
Witajcie w "piądziele"
[w krajach muzułmanskich piątek to niedziela]......ałuuuuuuu!zawyłam bo mam wolne dzisaj
Bogusiu dokładnie tak robie
......powiem wiecej; "zimny"obornik [ taki zlezały troche przefermentowany] i nie tylko pod róze ale i pod winogrona......to dobra "kołderka"......sadze róze nieco wyzej[miejsce szczepienia wystaje z ziemi]wbrew sztuce
.....ale ziemie mam ciezka gliniasta i trudno sie napowietrza
jak dotad kopczyk ,kołderka, trociny i snieg sie sprawdzaja
........
Tijka dobrego dzionka zycze a popioły to diamenty
Hanuś przyjrzałam sie dzisaj tej "bladej".......moze blizej jej do Iceberg?.....hmmm z pewnoscia Ice
[rany!! jak ja nie lubie tych niemieckich nazw].......zrobiłam foto bedzie wieczorem
a teraz zadzieram kiecę i lecę!

[w krajach muzułmanskich piątek to niedziela]......ałuuuuuuu!zawyłam bo mam wolne dzisaj

Bogusiu dokładnie tak robie

jak dotad kopczyk ,kołderka, trociny i snieg sie sprawdzaja

Tijka dobrego dzionka zycze a popioły to diamenty

Hanuś przyjrzałam sie dzisaj tej "bladej".......moze blizej jej do Iceberg?.....hmmm z pewnoscia Ice

a teraz zadzieram kiecę i lecę!

- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Jak to jak?coma95 pisze:Oj jakbym ją zobaczyła w górach to z samej ciekawości jak jej się udało tam wejść poszłabym za nią i śledziła
Za pomocą BMW

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz