Dziki zakątek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dziki zakątek

Post »

Zakochałam się w kuchni marokańskiej, a tam masę smacznych i zdrowych rzeczy, tylko H nie zadowolony bo przypraw dużo. :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zwykle mężczyzni lubią lepiej przyprawione, ja przynajmniej z takimi się spotkałam. Ja w ogóle wolę nietypowe jedzonka. Ostatnio jem dużo więcej warzyw owoców, zupy lubię zagęszczane zblendowanymi warzywami, bądz soczewicą itp. Od nadmiaru białej mąki mój żółądek zaczął strajkować, więc zmieniam sposób żywienia, poznaję nowe smaki. :D
Awatar użytkownika
acia1065
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 sty 2014, o 14:19
Kontakt:

Post »

Bez czarny o tej porze zbieram (korę) na herbatkę odchudzającą - także w marcu, potem baldachy kwiatów smażone (podobnie jak akacja), albo na pyszny syrop. a dojrzałe owoce na sok i wino - pyszności. Ciecierzycę poznałam we Włoszech - ostatnio zrobiłam z niej pyszny farsz do pieczonych pierogów, zupa też z niej pyszna!
Beata
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Ja muszę schudnąć w końcu :D . Kilka kg ubyło dzięi diecie, ale trzeba więcej zrzucić. Dołożę ruch i może zlecą te kg :). Z jedzonka też polecam soczewicę, ma dużó białka. Czerwona mi najlepiej smakuje, robię z nią zupkę z duszona cebulką, papryką , w sumie według uznania. Soczewica taka sycąca jest, a cieciorka zresztą też.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Rozana ja też muszę schudnać, najlepiej z 10 kg, dlatego czekam z niecierpliwością na własne warzywka i owoce... ;:65

Lojka nie bój się robić przetworów z czarnego bzu.. ja robię od kilku lat: syrop z kwiatów, sok na zimę z liśćmi wiśni, plus inne np. miód z mniszka, syrop z sosny i odpukać nie chorujemy w ogóle ;:173
Na działce też specjalnie nie wycinałam krzewów czarnego bzu, więc będę miała ekologiczne soczki, z daleka od ulic i spalin
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś, jak masz dużo wody, to rów zdecydowanie poprawi Ci sytuację. ;:215 Ja też eksperymentuję w kuchni, również od dwu lat piekę chleb na zakwasie, nie kupuję żadnego pieczywa.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Soniu, ja kupuję teraz nową kuchenkę, w starej niewiele mi wychodzi. A stary gazowy piekarnik albo pali , albo w nim nic nie wyrasta. Biszkopt opanowałam a resztę nie bardzo Planuję piec sobie chlebki, bo prawie teraz nie jem pieczywa. W Anglii miałam piekarnik z termoobiegiem i super mi wszystkie wypieki wychodziły. A ja lubię piec. :D
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Szczęściara z Marty, ja z babki piaskowej nawet z paczki potrafię zrobić zakalec ;:306 za to drożdżowe, kruche i inne takie nie ma najmniejszego problemu. Też piekłam chleb Soniu, jak miałam więcej czasu, ale bez zakwasu, dostałam przepis na drożdżowy, ale smakował jak ten na zakwasie , piekłam żytnie i półpszenne i bułeczki faszerowane kapustą z grzybami :D
A ze wspomnianego czarnego bzu co roku robię nalewki (konsumenci twierdzą że pyszne :lol: ), wina nie próbowałam robić, bo wydawało mi się, że to za dużo uwagi potrzebuje a ja warunki miałam marne do przechowywania butli. może w następnych latach? :wink:

Od kasia100780 chętnie dowiedziałabym się jak zrobić dobry syrop z sosny ;:131
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Ale biszkopty to raczej wychodzą :D. Ja muszę chyba robić już powoli zakwas :D . We wtorek będzie kuchenka, i trzeba tylko zadzwonić do faceta , który podepnie. I voila. :D
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Życzę udanych wypieków Marto ;:215 będę musiała zadowolić się marzeniem o biszkopcie jaki piekła moja Babcia w prodiżu (innych dobrych biszkoptów nie miałam okazji próbować :wink: ) Twojego nie próbowałam, ale pewnie też jest świetny ;:333
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

:D Ja mam fioła nad ciastami o smaku orzechowy, kawowym, tiramisu itp. Ale lepiej jakbym nie za często piekła. Ale czasem trzeba.
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p

Post »

Uwielbiam kawowe ciasta, choć tiramisu i cytrynowym nie odmówię :lol: a piec trzeba, to o wiele zdrowsze niż kupne (gdzie nawet w najlepszych cukierniach nie wiadomo co wkładają), a jak zdrowsze, no to można częściej ;:215
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Ja piekę na niedzielę torcika. Upiekłam właśnie jeden biszkopt kakaowy , a drugi o smaku cappuchino. Jutro będę robić masę i ozdabiać, Oby wyszedł. Trzymaj kciuki. :) I jutro do fryzjera idę, w końcu się zebrałam .
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Nie wiem czemu ale uwielbiam te kawowe, karmelowe ,orzechowe ciasta ;:167 i teraz będę ciagle o tym myslał :;230 ;:14 Ja też jutro do fryzjera :D (dzisiaj)
barjed5251
200p
200p
Od: 12 lut 2013, o 08:13

Re: Dziki zakąteky.

Post »

:wit Byłam,obejrzałam ,czekam na więcej zdjęc.Masz fajny domek,uwielbiam domki ze starej,czerwonej cegły.
Kwiat zyje,kocha i przemawia cudownym językiem.
(Peter Rosegger )
Z pozdrowieniami BARBARA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”