Wiosna już niedługo... cz. 23
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosna już niedługo... cz. 23
Wiem Marysiu, wiem, jeszcze jakoś się trzymam,ratuję się tym co na parapecie, Adaś się kuruje, no może na przyszły tydzień będzie lepiej 

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Pracowałaś dzisiaj w ogrodzie, szczęściara. U mnie stoi woda i jest takie błoto, że przejść nie można. Na najbliższe 12 dni prognoza pogody zapowiada duże zachmurzenie, opady deszczu i śniegu, zimne dnie i noce z przymrozkami do -5 stopni, masakra. Chyba rośliny na nowo pookrywam.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko na razie uprawy parapetowe, a na inne przyjdzie czas ! a jak się czujesz?
Lidziu właśnie wróciłam od Ciebie i trudno przejść suchą nogą. Prognozy u mnie widzę trochę inne, ale czas pokaże. Przymrozki dopiero koło połowy miesiące, a na najbliższe dni do 11 st ciepła, niestety deszczowo
ja już naprawdę wody nie potrzebuję
Okryj roślinki bo ja okryłam ciemiernika korsykańskiego i jeden kwiatostan mu spleśniał, no trzeba byłoby chodzić i stale okrywać i odkrywać
Lidziu właśnie wróciłam od Ciebie i trudno przejść suchą nogą. Prognozy u mnie widzę trochę inne, ale czas pokaże. Przymrozki dopiero koło połowy miesiące, a na najbliższe dni do 11 st ciepła, niestety deszczowo

Okryj roślinki bo ja okryłam ciemiernika korsykańskiego i jeden kwiatostan mu spleśniał, no trzeba byłoby chodzić i stale okrywać i odkrywać

- iwona0042
Maryś czuję się dość dobrze, ale niestety nie umiem spać na wznak i płasko, ciągle w nocy budzę się powyginana, na brzuchu, a tak nie powinnam spać, rano źle się przez to czuję 

- Maska
- Kontakt:
Iwonko O to ja też miałabym z tym problem, bo ja tylko na boczku albo na brzuchu. Chociaż ostatnio i serducho się buntuje przywalone niezłym ciężarem 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, Iwonko mój M też musi spać na plecach ,ale jak wyczytałam ,że już może na boku to mu trochę lepiej z tym .
Bądźcie zdrowe
Bądźcie zdrowe

Pozdrawiam Alicja
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu puk puk wiosna puka ,co za radość
jakie kwiatki u Ciebie najpierwsze

jakie kwiatki u Ciebie najpierwsze

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Widzisz Marysiu nie ma sprawiedliwości , ale jest równowaga
U Ciebie za dużo deszczu a ja czekam na deszcz.

U Ciebie za dużo deszczu a ja czekam na deszcz.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,czytam ,że w ogrodzie robiłaś ,ja nic ,tylko wyniosłam odpadki na kompost to zaglądłam do gunnery,ale chyba ma sie dobrze ,ściągnęłam z niej folię i zostawiłam 1 okrycie,ale 2 myszki też się do niej przytuliły bo miały ciepło,no i odkryłam ,że mam 3 ranniki,skulone od zimna ,ale są i nie pamiętam skąd ,śnieżyczki też się odsłoniły bo deszcz spłukał śnieg i są w pączusiach ,pozdrawiam i buziaczki na dobranoc 

- Maska
- Kontakt:
Alu dziękuję, tak to jest z przyzwyczajeniami
Grażynko zapraszam! kwitną już ciemierniki,ale i niektóre pierwiosnki. Jednak jak oglądam na FO to nie spieszą się moje rośliny
Danusiu nie ma
ja już w lecie chciałam przechylić nasz kraj w kierunku morza, żeby trochę wody do Was spłynęło
Martuniu Ty masz szczęście od nas myszki ranniki wynoszą a przynoszą do Ciebie, a może w roślinami przyniosłaś do ogrodu? Trzymam kciuki za gunerę
. Dzień dzisiaj ponury, ale do wiosny już coraz bliżej
Dobrego dnia i ściskam 

Grażynko zapraszam! kwitną już ciemierniki,ale i niektóre pierwiosnki. Jednak jak oglądam na FO to nie spieszą się moje rośliny

Danusiu nie ma

Martuniu Ty masz szczęście od nas myszki ranniki wynoszą a przynoszą do Ciebie, a może w roślinami przyniosłaś do ogrodu? Trzymam kciuki za gunerę

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Marysiu
Pochmurno dalej u mnie .Miłego zdrowego dnia

Pochmurno dalej u mnie .Miłego zdrowego dnia

Pozdrawiam Alicja
- iwona0042
Witaj Marysiu, Danusia czekała na deszcz no i go ma, dziś od rana mamy mżawkę, a ja liczyłam jednak po cichu że dziś wybierzemy się na spacer na działeczkę 

- Margita
- 500p
- Od: 21 kwie 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Byle nie za bardzo, bo spadniemy z górek.Maska pisze: Danusiu nie maja już w lecie chciałam przechylić nasz kraj w kierunku morza, żeby trochę wody do Was spłynęło
![]()
- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Ja doczekałam się mokrego. Troszkę śniegu było rano i +. Teraz wszystko się topi. Marysiu na przenosiny to ja się nie piszę. To już wolę wąż podłączać. Mi tu jest dobrze tak jak jest. Trochę lasu, trochę wody, trochę górek. Nawet wiatr mi nie przeszkadza, ważne że zimy są krótkie i łagodne i że latem nie ma koszmarnych upałów.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu ,a gdzie się podziałaś ,czy na kuchennej wyspie się tak rozsiadłaś? A może odpoczywasz,buziaczki