sweetdaisy garaż to dobre miejsce do przetrzymania roślinek, ja niestety go nie mam. Myślałam o wsadzeniu części do doniczek i przetrzymaniu w domku działkowym, ale wszystko poszło do gruntu.
koziorożec Marto ja pierwszy raz sadziłam coś pod koniec lutego! Ale u mnie od tygodnia nie było mrozu nawet w nocy. A wczoraj i dzisiaj 9 st. Większość roślinek była w dobrym stanie, kiełkować zaczęły liliowce ,floksy i serduszka, ale te co mam w ziemi też już kiełkują. Przysypałam wszystko grubiej ziemią i liśćmi. Mam nadzieję ,że mroźna zima już nie wróci
cyma2704 Soniu ja też dwa lata temu sadziłam do donic, ale one były strasznie chude i wyciągnięte, musiałam je podwiązywać.Wolę jak wszystko rośnie od razu w gruncie, zauważyłam ,że rośliny dużo lepiej to znoszą
Renatko dla mnie wszystkie lilie są cudowne!
Byłam na działce powsadzać nowe roślinki : lilie , liliowce, orliki, tawułkę , hosty, ostróżkę,serduszkę,jeżówkę,czosnki ozdobne i coś tam jeszcze.
U mnie ziemia już rozmarźnięta, wiele roślinek wychyla się z ziemi i rozgląda za słoneczkiem.
Nic prócz sadzenia nie robiłam, resztę zostawiam na prawdziwa wiosnę .
wszystko jeszcze pod kołderka z liści
róże jak na razie w super formie
pierwsze oczywiście przebiśniegi
krokusiki będą następne
floksy wychylają łepki
naparstnice,łatwo je wyrwać jako zielsko bo po zimie często mają brzydkie liście
pieris japoński cały czas w jesiennych barwach
i jeszcze trochę wiosny