Daysy bardzo ładne kupiłaś odmiany kally ja dzisiaj zamówiłam
Picasso
Eleganza
Captain Rosette
mam zamiar posadzić je w jednej donicy ,myślę o takiej niskiej ,a szerokiej co o tym myślisz ?Czy lepsza będzie wysoka donica?
Czy one wolą słońce czy raczej cień?
Tolinko śliczności zamówiłaś, łatwiej będzie Ci utrzymać wilgoć w głębszej donicy, ale one nie rosną zbyt wysoko 50-70cm,/Liście z reguły są wyższe więc musisz dopasować sobie donicę, ale jeśli będziesz sadzić razem to do dość dużej donicy, bo bulwy mogą mocno przyrastać.. One wytwarzają dużo korzeni, więc zapewnij dobry drenaż. Najlepiej podlewać do spodka, ziemia ma być stale wilgotna. Dopiero jak zaczną żółknąć liście trzeba ograniczyć podlewanie.
Calla lubi słoneczko lub lekki półcień. jeśli będzie rosła w słonku ziemię możesz czymś wyściółkować, aby szybko nie wysychała.
Dorotka tnij tak poniżej kwiatostanów ze 2-3 cm, ale nie spiesz się jeszcze z cięciem. W zeszłym roku cięłam w połowie marca,ale zobaczysz jaka będzie pogoda. Najlepiej ciąć jak krzaczki zaczynają się zielenić.
Asiu to już mnie dobiłaś tymi fotkami, chyba będzie wielka przeprowadzka, zobaczę w tym roku jak to będzie wygladało. Widzę, że same potwory wsadziłam na wąskim kawałku. Na szczęście mam sporo miejsca w ogrodzie, więc miejsce dla nich się znajdzie. Szkoda tylko je znowu wykopywać. Syzyfowe prace w ogrodzie czas zacząć
[quote="daysy"]Zapraszam wszystkich do nowego wątku i mam nadzieję, że w tym sezonie będę mogła nadal dzielić się z Wami moimi różyczkami tymi które już znacie z poprzedniego wątku i nowymi, które dopiero zamieszkają w moim ogrodzie
Wszystkich witam różyczką z Avatarku czyli Marie Antoinette
W nocy zaczęło padać i pada nadal, dzień szary, ponury i mokry wcale nie lutowy. Na szczęście ciepły, brakuje tylko
To zaczerpnijmy troszkę słonka ze wspomnień
Wszystkich odwiedzających wątek zapraszam na letni spacer po moim ogrodzie. Jest on na pewno długi, ale starałam się pokazać tylko to, co może umknąć w innych miesiącach