Nowe życie w starej chatce

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nowe życie w starej chatce

Post »

Też takich znam.. Jak wpadają do mnie, to jak szarańcza. Borówki, maliny, poziomki, truskawki ogołocone - bywało już tak, ze posadziłam sobie coś nowego i nawet tego nie spróbowałam, bo mnie ubiegli. Ale jak im chciałam dać krzaczki poziomek, bo rozrosły się u mnie jak głupie, to nosem zaczeli kręcić, ze to trzeba posadzić, a potem podlewać. I nawet nie pomogło tłumaczenie, że poziomki są praktycznie samoobsługowe... No i w sumie musieliby uprzątnąć te różne zalegające przed domem rzeczy...
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

No tak. Najlepiej na gotowca przyjść i się najeść.
Po co się przemęczac?
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

To sobie teraz wyobraźcie - ja mam mlode drzewka i krzaczki - po pare borówek czy jeżyn. Drzewka mi w ostatnim sezonie dwa po raz pierwszy zaowocowały - na jednym były 4 brzoskwinie, na drugim jedna śliwka. I dziciaka w sumie też mam jeszcze nie za dużego i po to ekologiczne uprawy robię, żeby go chemią nie faszerować. No i dochodzimy do tej scenki co macie sobie wyobrazić - jak się dowiaduję, ze tamci mają przyjechać to latam jak głupia po ogrodzie i zbieram co się da, zeby mi nie objedli :;230 Już nawet wymyśliłam, ze te inwazyjne poziomki przesadzę bliżej podwórka, żeby mieli się na czym zatrzymać. :idea:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu,widzę robota wre,ogródeczek pomalutku się tworzy ,a jak się zazieleni na wiosnę to będzie milusio posiedzieć ,mogę ci posłać kwiatuszków bylinowych na dobry początek,będą ode mnie zdobiły Twój ogród,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:168
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu powolutku ogród doprowadzisz do porządku i zrobisz po swojemu też miałam zaśmiecony ogród .
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

vimen pisze:To sobie teraz wyobraźcie - ja mam mlode drzewka i krzaczki - po pare borówek czy jeżyn. Drzewka mi w ostatnim sezonie dwa po raz pierwszy zaowocowały - na jednym były 4 brzoskwinie, na drugim jedna śliwka. I dziciaka w sumie też mam jeszcze nie za dużego i po to ekologiczne uprawy robię, żeby go chemią nie faszerować. No i dochodzimy do tej scenki co macie sobie wyobrazić - jak się dowiaduję, ze tamci mają przyjechać to latam jak głupia po ogrodzie i zbieram co się da, zeby mi nie objedli :;230 Już nawet wymyśliłam, ze te inwazyjne poziomki przesadzę bliżej podwórka, żeby mieli się na czym zatrzymać. :idea:
Hahaha vimen, następnym razem, jak będziesz wiedziała ,że przyjeżdżają pozbieraj jakieś robactwo w ogrodzie, np glisty jakieś albo dżdżownice, żeby duże to było, porób dziurki w paru owockach które na drzewach zostawisz i nawtykaj w te dziurki te robaczki. Może ostudzi to mocno zapał objadania twoich plonów, jak sobie przyjezdni z owocem robaczka nadgryzą :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweetdaisy pisze:
vimen pisze:To sobie teraz wyobraźcie - ja mam mlode drzewka i krzaczki - po pare borówek czy jeżyn. Drzewka mi w ostatnim sezonie dwa po raz pierwszy zaowocowały - na jednym były 4 brzoskwinie, na drugim jedna śliwka. I dziciaka w sumie też mam jeszcze nie za dużego i po to ekologiczne uprawy robię, żeby go chemią nie faszerować. No i dochodzimy do tej scenki co macie sobie wyobrazić - jak się dowiaduję, ze tamci mają przyjechać to latam jak głupia po ogrodzie i zbieram co się da, zeby mi nie objedli :;230 Już nawet wymyśliłam, ze te inwazyjne poziomki przesadzę bliżej podwórka, żeby mieli się na czym zatrzymać. :idea:
Hahaha vimen, następnym razem, jak będziesz wiedziała ,że przyjeżdżają pozbieraj jakieś robactwo w ogrodzie, np glisty jakieś albo dżdżownice, żeby duże to było, porób dziurki w paru owockach które na drzewach zostawisz i nawtykaj w te dziurki te robaczki. Może ostudzi to mocno zapał objadania twoich plonów, jak sobie przyjezdni z owocem robaczka nadgryzą :;230 :;230 :;230
Padlam :;230 :;230 :;230 robaki wtykac do owocow
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:;230 :;230 :;230
Oj oj dobre :;230 trzeba będzie kiedyś zastosować coby się pomysł nie zmarnował ;:306
Awatar użytkownika
ewa2019
1000p
1000p
Od: 6 sty 2012, o 21:42

Post »

Dobreee, ze śmiechu oplułam sobie monitor ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Kasiu jesteś torpeda, taaakie zmiany ;:138
Rewelacyjnie ogarniasz, będzie pięknie :)

Zazdroszczę przebiśniegów ale też sobie zorganizuję :)
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu dzisiaj znów oglądałam te liście które pokazywałaś u Tosi i myślę ,że może to być Kuklik http://www.ogrodowisko.pl/watek/1200-ku ... -coccineum
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W sobotę zrobię wyraźniejsze zdjęcia, może już trochę podrosła i wstawię.
Magda 55
50p
50p
Od: 9 sty 2012, o 00:19

Post »

Witaj, Kasiu. Mam takie podejrzenie, co do Twojej roślinki, że może to być bluszczyk kurdybanek, bardzo inwazyjna roślinka.
Pozdrawiam... :wit
Magda
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

U mnie na gruzie też robię skalniak :D . Ja mieszkam ponad 3 lata w moim domu, a nadal mam bajzel. Ale i tak się zmieniło. Na początku nie widać było jak duży jest ogród, bo tak było zarośnięte. Teraz się da chodzić po całym ogrodzie, oczywiście oprócz sadu jeszcze. Pomalutku się pozmienia. Nie wszystko da się zrobić na raz.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Dobre zakupy . ;:215 A ten szpadelek to się nadaje ... u mnie poległ jak kopałem dołek w normalnej ziemi . :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”