Ból gardła:-(( Jak się pozbyć?
Ból gardła:-(( Jak się pozbyć?
Kochani muszę szybciutko pozbyć się potwornego bólu gardła.Macie jakieś sprawdzone, szybkie sposoby?
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Najprostszy i najtańszy sposób, to płukanie letnią wodą z solą . 1 łyżka soli kuchennej, na pół szklanki wody - co 1-2 godziny.
Kiedyś też szybko pozbyłam się bólu gardła, pijąc kilka razy dziennie pół szklanki ciepłego mleka z 2 tabletkami Soli Emskiej
(ale nie wiem, czy jeszcze obecnie jest w aptekach?
)
Szybkiej poprawy stanu gardła, życzę
Kiedyś też szybko pozbyłam się bólu gardła, pijąc kilka razy dziennie pół szklanki ciepłego mleka z 2 tabletkami Soli Emskiej
(ale nie wiem, czy jeszcze obecnie jest w aptekach?

Szybkiej poprawy stanu gardła, życzę

- Danio
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo dobrze robi zawinięcie szyi na noc szalikiem z prawdziwej wełny. To sposób mojej babci.
A teraz uzasadnienie naukowe - wełna powoduje przekrwienie tej okolicy, a razem z krwią napływają krwinki białe odpowiedzialne za niszczenie mikrobów.
Życzę zdrowia Dorota
A teraz uzasadnienie naukowe - wełna powoduje przekrwienie tej okolicy, a razem z krwią napływają krwinki białe odpowiedzialne za niszczenie mikrobów.
Życzę zdrowia Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- babeczka03
- 100p
- Od: 3 mar 2008, o 16:41
-
Teraz Wam napiszę jak u mojego M w dzieciństwie , leczono silny ból gardła, łącznie z zanikiem głosu.
Tylko się nie śmiejcie , bo to najprawdziwsza prawda !
Babcia przykładała mu na szyję plaster słoniny (ok. 1-2 cm grubości) posypanej obficie pieprzem. Owijała bandażem na całą noc, po której wstawał zdrów jak ryba
.
Był to w tamtych czasach najbardziej radykalny sposób na szybki powrót do zdrowia.
Do dziś wykrzywia się na wspomnienie dyskomfortu tej terapii, ale twierdzi, że nigdy potem, żadne farmaceutyki
lepiej mu nie pomogły .
Coś w tym musi być ...
Tylko się nie śmiejcie , bo to najprawdziwsza prawda !

Babcia przykładała mu na szyję plaster słoniny (ok. 1-2 cm grubości) posypanej obficie pieprzem. Owijała bandażem na całą noc, po której wstawał zdrów jak ryba

Był to w tamtych czasach najbardziej radykalny sposób na szybki powrót do zdrowia.
Do dziś wykrzywia się na wspomnienie dyskomfortu tej terapii, ale twierdzi, że nigdy potem, żadne farmaceutyki
lepiej mu nie pomogły .
Coś w tym musi być ...

dziękuję
Wybieram się do lekarza, bo mam podejrzenia, że to angina, boli i spuchło potwornie, dwie noce nieprzespane..
A ja durna, opiłam się herbaty z miodem
I własnie było jeszcze gorzej
Wasze sposoby na pewno wypróbuję, jestem ostatnia po antybiotyki!
Naprawdę jesteście kochane!

A ja durna, opiłam się herbaty z miodem

Wasze sposoby na pewno wypróbuję, jestem ostatnia po antybiotyki!
Naprawdę jesteście kochane!
-
- 50p
- Od: 2 cze 2008, o 23:09
- Haniafrania
- 50p
- Od: 1 paź 2008, o 18:05
-
Dziękuję, Caro , Ania (Raczek) też przesłała mi info. Życzę powrotu do zdrowiaCaro pisze:Te tabletki nazywają się Sal Ems, teraz jestem chora i też to biorę.Amlos pisze: Kiedyś też szybko pozbyłam się bólu gardła, pijąc kilka razy dziennie pół szklanki ciepłego mleka z 2 tabletkami Soli Emskiej
(ale nie wiem, czy jeszcze obecnie jest w aptekach?)

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... start=1536
- Haniafrania
- 50p
- Od: 1 paź 2008, o 18:05
- agape
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O kurcze, te słoninę to pamiętam z dzieciństwa. Miałam za granicą podejrzenie o zapalenie płuc, o też dostałam na całą klatke piersiową taki połać słoniny, zawinięty folią, ręcznikami, chyba z dwa dni, goraczka ze 40C. Pomogło, ale ja byłam wtedy mała, nie mogłam się otrząsnąć z tej połaci na mnie. To było wtedy straszne, a zapachu nie kmogłam zmyć z siebie wiele kąpieli. Straszne. Ale moze uratowało mi zdrowie.
A na gardło psikami tantum verde z aerozolem, znieczula miejscowo - jeśli MUSZĘ iść do pracy.
Jak nie muszę to syrop z cebuli, milczenie, leżenie i spanie.Czasem tabletki na gardło, ale nie pamiętam.
A na gardło psikami tantum verde z aerozolem, znieczula miejscowo - jeśli MUSZĘ iść do pracy.
Jak nie muszę to syrop z cebuli, milczenie, leżenie i spanie.Czasem tabletki na gardło, ale nie pamiętam.
Jśli o mnie chodzi, milczenie to klapa! Wiecznie gadam
Nawet przez sen...To może tę słoninę w gębę powinnam sobie wsadzić, a nie okładać szyi???bleeee.....