Muszę powiedzieć że dziś zacząłem dłubanie w ziemi. Nie darowałem tym razem migdałkowi. Co roku mówiłem że go przesadzę i nigdy nie mogłem się za niego zabrać. Sporo się rozrósł a wyglądał niewinnie. Podzieliłem go na dwa krzaczory i nawet sadzonka się znalazła. Będzie na wymiankę lub na sprzedaż. Pomału zaczynam myśleć o wątku sprzedażowym .Wydatki w tym roku zapowiadają się kosmiczne . Czas żeby ogród zarabiał na swoje potrzeby. Ale na razie głośno myślę. Jedno co mi nie leży to pakowanie paczek
Na początek się przywitam, Przemku
A w dalszej części posyłam słoneczko, którego Ci trzeba U mnie niestety pogodę zapowiadają deszczową przez kilka najbliższych dni, więc nici z prac ogrodowych
Lecę obejrzeć Twoje fotki
Aniu jak wyjdzie z kolejnym wątkiem zobaczymy. Musze się wdrożyć i zastanowić .Pomyślimy dzięki za wsparcie
Monia witam Cię serdecznie w moim skromnym ogrodzie. Mój do twojego się chowa. Dzięki za słoneczko troszkę dziś wyjrzało ale za raz się schowało. Oglądałem prognozę pogody i u mnie tez zapowiadają kilka dni deszczowych także nic tez nie zrobię. Jeszcze jest czas wszystko pomału zdążymy zrobić.
Przemku
Moje lilie nic nie wypuściły,dostałam je jesienią,ale ziemia już była zmarznięta i nie dało się sadzić.
Wsadziłam do doniczki bo bałam się żeby nie wyschły.
Zgodnie z Twoją radą wsadzę je jak tylko się da.
Na razie zaczyna u mnie padać,więc parę dni może być z głowy.
Mariolcia w gruncie będzie im najlepiej. Jak będziesz wsadzała to lekko wymacaj palcami czy wypuszczają kły. Będziesz miała pewność że nic im przez zimę się nie stało. Ja dziś pół dnia siedziałem w jednej z najstarszej części ogrodu. Przekopywałem trochę roślin bo muszę wymienić trawę przy okazji reperuję tam rabaty. Jutro ciąg dalszy o ile pogoda dopisze.
Witam
Przecudny jest Twój ogród, bardzo mi się podoba ta ilość kwiatów na rabatach i w donicach.
Najbardziej mi się spodobały moje ulubione dalie, ale lilie też masz bardzo dorodne
Niech już się zaczyna ten sezon
Gabriel nawet bym nie pomyślał że mnie odwiedzisz. Cieszę się że ci się podoba. Twoje dalie tez są niesamowite. Ogólnie cały ogród masz czadowy. Wpadaj częściej.
Przemku, dziś znów zerknęłam na Twój ogród i domek, dla mnie idealne wszystko. Czy sam dbasz o ten ogródeczek, czy ktoś razem z Tobą? Bo troszkę roślin jest .
Martuś ogródek w 100% pielęgnowany przeze mnie cały rok. Daleko mu jeszcze do perfekcji może dlatego ze miejsca brak. Pracy przy nim bardzo dużo. Może dlatego że jest sporo kwiatów i każdy potrzebuje innej pielęgnacji. Na razie daję radę ze wszystkim. Ja nie usiedzę w jednym miejscu bo mnie nosi. . Zeszły sezon dał mi popalić przez tą suszę. Zdałem sobie sprawę że nie jestem w stanie wszystkiego podlewać co dzień. Dlatego częściej podlewałem doniczkowe żeby mi nie padły. Miłego dnia dla ciebie. U mnie w końcu wyszło słoneczko będę dziś dalej działał .