Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Anuleczko u mnie dopiero wiosenka w pięknym wydaniu się pojawi . Przynajmniej na to liczę, bo ją uwielbiam. A jak przyjdzie to na długo pozostanie i nic tego nie zmieni. :wit

Aniu -anym poczekaj jeszcze. Może wyjdą, bo może je głębiej posadziłaś. W najgorszym scenariuszu to może były przesuszone ? Czego wcale Ci nie życzę.Ranniki to drobne cebulki a czasami sprawiają zawód. ;:108
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu u Ciebie chyba jest cieplej bo wiosna na progu stoi .Zdróweczka Ci życzę ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu jeszcze nie jest to co bym już oczekiwała, ale wiosna się zbliża. Pierwsze maluchy już cieszą .
Zdróweczko ma się lepiej i idzie w lepszym kierunku . A jak będzie dalej to czas pokaże. Na razie żyję nadchodzącą wiosną i to moje najlepsze lekarstwo na zdrowie i życie. ;:108 :wit ;:196 ;:167
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu chyba najbardziej zbliżona wersja to że zaginęły a, w tym miejscu nie pieliłam ot tylko większe wyrostki powyrywałam.Tak jak proponujesz powsadzam do doniczki i tak będzie najlepiej. pozdrawiam ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu moim zdaniem tak będzie najlepiej. Ciesz się,że chociaż te parę Ci się utrzymało i zakwitło. Każdy pierwszy maluch cieszy. ;:108
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

ALA,rannik pełny :?:
To ja Cię chyba nie doceniam :wink:
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku to jest mi przykro,że mnie nie doceniasz. Mam a może miałam bzika na drogie kwiatuszki. W tym roku nic nowego mi oprócz zamówienia złożonego na jesieni za granicą kraju nie przybędzie. Brak kasy , bo wydaje je na lekarstwa. ;:7
Ale jeszcze czymś na co z kwitnieniem sama czekam to chyba Cię jednak zaskoczę. ;:108
Tylko zaglądaj do mnie częściej by czegoś nie przegapić. ;:108 :;230
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu ranniki w słońcu cieszą, :) są zapowiedzią wiosny, do której tak tęsknimy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu bardzo cieszą, bo już dawno ich nie miałam. Teraz mam trzy zwykłe i jednego pełnego.
No może jeszcze będzie kiedyś koloru białego.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Alu u Ciebie takie piękne wiosenne ranniki a u mnie śnieg leży w ogrodzie i wcale nie myśli stopnieć ,chociaż dzisiaj było ciepło,ale taka skorupa zlodowaciała sie zrobiła i ona trzyma śnieg, może i u mnie w końcu będzie jakaś wiosna pięknych snów życzę ;:196
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Piękne ranniki, teraz na pewno już kwitną w pełni :) szkoda ,że u mnie zginęły. Ale u mnie ziemia pod rabaty kurczy się , jest zaniedbana, b o stawiam na krzewy i drzewa, z tym, mniej roboty, mniej zginania, a ja już niestety nie mogą hakać, plewić...więc mam drzewa głównie :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Muszę się pochwalić, że ja dziś widziałam to zielone królestwo na żywo! Widok niezapomniany, ogród dojrzały, różnorodny, wielogatunkowy szkoda tylko, że nie zabrałam katalogu roślin ze sobą bo większości z nich nie skojarzyłam z nazwy:) A właścicielka??? Przemiła energiczna kobitka! Alu dziękuję za mile spędzony czas i za cuda, którymi mnie obdarowałaś ;:196
Alu teraz ;:304 u mnie :)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam.

Martuś wystarczy parę ciepłych dni i rośliny u Ciebie szybko wyskoczą. ;:108 Ty miałaś dużo więcej śniegu. U mnie było jego mało i szybko stopniał. Pomimo łagodnej zimy już mogę powiedzieć ,że mam pierwsze straty ;:222 ;:196 :wit

Karolciu ranniki giną, bo taka sytuacja u mnie też miała nie raz miejsce. Karolciu nie musisz mieć cebulowych, bylin, bo masz przepiękne krzewy, drzewa, róże na jabłoni. I taki ogród też ma swój urok. Przy Twoim stanie zdrowia powinnaś się oszczędzać. Ja też już dbam o siebie. :wit

Ewciu ja też dziękuje za przemiłe spotkanie. Miło było Ciebie poznać. Ogród taki sobie,ale miło,że doceniasz to co w nim rośnie. Czas szybko mijał, bo właścicielka to strasznie gaduła, ;:108 ale choć niewiele jeszcze kwitnie to musiała wszystko pokazać. Musisz przyjść w różnych okresach, bo ogród o każdej porze roku jest inny i zmienia się.
Dziękuję za przepiękny prezent. Przybył mi jeszcze jeden storczyk.Piękny. Tylko po co się wykosztowywałaś?
Pewnie,że Twój ogród też odwiedzę . Tylko niech się zrobi ciut cieplej. :wit

Wczoraj kwitły pojedyncze krokusy,
Dziś spacerując z Ewą zauważyłyśmy jak zakwitły kolejne,ale to jeszcze nie duże kępki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Przebiśnieg Elvesa.. Taki inny. Kwiat większe , liście szersze i jaśniejsze od pospolitego, No i wyższy,ale dopiero wyszedł.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

No Alu Ewa nie mogła wyjść z zachwytu, przez telefon gadała jak najęta nie chciała mnie w ogóle do słowa dopuścić. Coś Ty jej zrobiła albo inaczej pokazała. SZOK!!! ;:333
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ale ta Ewa to papla. :;230 Nie wiem co Ona ci naopowiadała ;:7 ;:7
Wiesz,że ja z tych gaduł . Pewnie Ewcię nie dopuszczałam do słowa, to musiała się do Ciebie wygadać. ;:108
Przy następnym spotkaniu obiecuję,że gospodyni dam szansę się wygadać, bo będę milczeć i tylko słuchać. ;:14
A co jej pokazałam . Troszkę bałaganu po zimie w ogrodzie . ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”