Ogród Przemka
- Przemekt23
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Przemka
Aniu świetnie na 20 cebul wzeszło 18 to naprawdę dobry wynik. Życzę ci w następnym sezonie wschodów 100%. Kiedy wsadzasz je do doniczek?
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przemku, odmian z lili niewiele Muscadet, Beverly dream, pełna Double sensation, Lavon, Conca d'or i 20 szt Zefiranta różowego:) Łuski ściągnięte (jedna warstwa oczywiście żeby cebuli nie uszkodzić) może za 2 lata kwiatki z nich zobaczę 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Przemku widziałam kawałek Twojej szklarni .Ja też chcę zrobić podobną do Twojej czy możesz napisać w jaki sposób mocujesz i łączysz .
Pozdrawiam Alicja
- acia1065
- Od: 7 sty 2014, o 14:19
- Kontakt:
Podziwiam, czy Wy nie pracujecie zawodowo, że macie tyle czasu na ogród. Ja nie nadążam...Anuleczka pisze:Przemku nauczę i Ciebie trzymać kciuki u stóp nie ma sprawy. A co to takiego szyszki achimenesa 5 kolorów, muszę wygooglowac. ja frezje posadziłam i już mi wschodzą, begonie dzisiaj zakupiłam sobie też i je posadzę w donicy. Nic jeszcze nie robię. Jutro idę ciąć powojniki.
Beata
- alicjad31
Beatko w ogrodzie chodzi o przyjemność ,a nie o nadążanie
Przynajmniej tak jest w moim przypadku .Mój ogród często jest zarośnięty ,a jak go wypielę to wtedy na nowo się nim zachwycam

Przynajmniej tak jest w moim przypadku .Mój ogród często jest zarośnięty ,a jak go wypielę to wtedy na nowo się nim zachwycam

Pozdrawiam Alicja
-
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 15:51

Mam posadzone lilie w kubeczkach plastikowych i stoją w piwnicy.
Myślisz Przemku,że lepiej będzie wystawić je na zewnątrz,czy aby mi nie przemarzną?
Mariola
- Koleszko
- 500p
- Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Ale masz dużo różnych pięknych kwiatków .
A jakie piwonie
. 

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Przemek chyba nadal w ogrodzie siedzi. Dzisiaj tak wiosennie było. 

-
- 200p
To poczekamy jeszcze chwilę,może się zjawi
Przecież nie mógł o nas zapomnieć
Może był tak bardzo zmęczony i już smacznie
,a nas wystawił do wiatru 

Przecież nie mógł o nas zapomnieć

Może był tak bardzo zmęczony i już smacznie

Mariola
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Wszystko możliwe jak się zmęczył to teraz już może smacznie 

-
- 200p
Nie przyszedł...
To zgroza,żeby kobietki musiały czekać na faceta
Mam nadzieję,że jutro będzie będzie mu wstyd
Chociaż tyle naszego
Spokojnej nocki
To zgroza,żeby kobietki musiały czekać na faceta

Mam nadzieję,że jutro będzie będzie mu wstyd

Chociaż tyle naszego

Spokojnej nocki

Mariola
- Przemekt23
Ewcia widzę ostro wzięłaś się za rozmnażanie lili. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie wzbogacenie się o kolejne rośliny. Przy tym zdobywamy doświadczenie. Oby zakwitły jak najszybciej i zdobiły twój piękny azyl
Alicjoszklarnia zrobiona najszybszym sposobem a, że miałem sporo starych okien to jak znalazł na małą szklarnie. Do czterech głównych belek z każdej ze ścian przybite są dość stabilne po dwie mocne listwy do których poprzybijałem stare okna. Po między tymi listwami gdzieś na połowie jest dołożony cieńszy belek który dodatkowo stabilnie wszystko trzyma. Zrobiona była trzy lata temu i jeszcze długo postoi myślę.
Mariolciajeśli ziemia u Ciebie w ogrodzie odmarzła i dasz radę kopać to ja na twoim miejscu wsadziłbym je do gruntu. Chyba że cebulki w piwnicy już ci sporo podrosły(zielona część) to wtedy wystawiałbym je na dzień na zewnątrz w celu zahartowania. I tak codziennie. A na noc do pomieszczenia ale nie ciepłego tylko zbliżonego do temperatury na zewnątrz. I będzie dobrze.
Koleszko witam cię serdecznie. Wpadaj kiedy zechcesz
Dziewczyny ja dziś nic w ogrodzie nie robiłem bo pogoda była taka sobie. Ani to zimno ani to ciepło a co gorsza cały dzień po chmurno. Prawdopodobnie jutro ma być słoneczko zobaczymy. Za to miałem gości ful kuzynostwo się zjechało ciotki i wujaszki oj działo się
. Dziewczyny jak można o was zapomnieć o co gorsza wystawić do wiatru. To byłby grzech
. Dziękuję za miłe słowa i odwiedziny. Jesteście kochane. Teraz idę pobuszować po waszych wątkach a dla was na dobranoc sto

Alicjoszklarnia zrobiona najszybszym sposobem a, że miałem sporo starych okien to jak znalazł na małą szklarnie. Do czterech głównych belek z każdej ze ścian przybite są dość stabilne po dwie mocne listwy do których poprzybijałem stare okna. Po między tymi listwami gdzieś na połowie jest dołożony cieńszy belek który dodatkowo stabilnie wszystko trzyma. Zrobiona była trzy lata temu i jeszcze długo postoi myślę.

Mariolciajeśli ziemia u Ciebie w ogrodzie odmarzła i dasz radę kopać to ja na twoim miejscu wsadziłbym je do gruntu. Chyba że cebulki w piwnicy już ci sporo podrosły(zielona część) to wtedy wystawiałbym je na dzień na zewnątrz w celu zahartowania. I tak codziennie. A na noc do pomieszczenia ale nie ciepłego tylko zbliżonego do temperatury na zewnątrz. I będzie dobrze.
Koleszko witam cię serdecznie. Wpadaj kiedy zechcesz

Dziewczyny ja dziś nic w ogrodzie nie robiłem bo pogoda była taka sobie. Ani to zimno ani to ciepło a co gorsza cały dzień po chmurno. Prawdopodobnie jutro ma być słoneczko zobaczymy. Za to miałem gości ful kuzynostwo się zjechało ciotki i wujaszki oj działo się

- alicjad31
Przemku no właśnie ja też tych starych okien trochę mam .Tylko nie wiedziałam jak się za to zabrać .Dzięki będę z moimi chłopakami działać efekty pokażę 
Przemku ,a czy mógłbyś mi pokazać całą szklarnie na pw

Przemku ,a czy mógłbyś mi pokazać całą szklarnie na pw
Pozdrawiam Alicja
- Przemekt23
Aniu mi też

Alicjo nie ma sprawy jak tylko aparat pożyczę od siostry.
Dziewczyny dajcie mi troszkę słońca u mnie znowu po chmurno i szaro. Przypomniałem sobie o cebulkach calli. Trzeba sadzić. Miłego dnia

Alicjo nie ma sprawy jak tylko aparat pożyczę od siostry.
Dziewczyny dajcie mi troszkę słońca u mnie znowu po chmurno i szaro. Przypomniałem sobie o cebulkach calli. Trzeba sadzić. Miłego dnia