Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój fuksjowy zawrót głowy i nie tylko........

Post »

Kirunia poszukaj odmian: Esperance,Joan Gilbert i Kaleidoskope...może któraś z nich jest tą której nazwy poszukujesz.

Belize piękna ,nie zauważyłam jej wcześniej.

Moje fuksje jeszcze smacznie śpią w piwnicy ;:306

Pozdrawiam.Teresa
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć kochani ;:196

MadziuB witaj nie jesteś spóźnionym gościem na moim wątku bo on jeszcze baaardzo jest młodziutki :;230
Cieszę się, że Przemek wybudził Cię z zimowego snu bo to czas najwyższy rozpocząć sezon wiosenny :tan
Swoje rośliny wyciągnęłam trzy tygodnie temu i wciąż mam dylemat podczas podlewania. Bardzo się boję nadmiaru wody więc podlewam przy pomocy strzykawki ;:14
Zupełna wariatka ze mnie ;:306

Po przesadzeniu podlałam dwa razy nawozem na rozwój korzeni 10-52-10 od Adriana. A teraz dostały nawóz helpMax Greentherapy firmy VALAGRO. Na razie te co ruszyły wyglądają nieźle :heja

Gosiu kiedyś na pewno uda mi się tę fuksję nazwać ale i bez tego bardzo ją lubię ;:167

Nie wiem jakie dokładnie Ci się fuksję podobają. Do sklepu zaglądałam przed chwilką i jest jeszcze dostępnych kilka fajnych

( oczywiście jak dla mnie) odmian. Może spróbujesz jednak coś wybrać ;:108

Teresko dziękuję ;:180 za kolejne wskazówki dotyczące mojej bezimiennej fuksji. Jutro poszukam odmian które wskazujesz ;:108
Twoje fuksje jeszcze w piwnicy a moje tymczasem postanowiły już zakwitnąć ;:202

Obrazek Obrazek

Muszę im koniecznie jutro wyskubać te kwiatkowe szaleństwa ;:124

Niespodziankę mi dziś zrobiło pierwsze nasionko datury i begonia :tan

Obrazek Obrazek

Zielonych snów wszystkim życzę ;:196
Awatar użytkownika
gosiiiaczek
500p
500p
Od: 11 sty 2011, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zamówiłam fuksje u Zjawki :) Mam nadzieję, że zakwitną mi choć w połowie tak jak Twoje.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=80675" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Moniś, piękne niespodzianki zastałąś :). Co do kwitnienia, to moja jedna z 3 zimowanych fuksji, kwitnie od listopada, latem nie zdążyła, a ja nie mam serca jej przerywać :).
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Fuksje rosną w oczach. Niedawno pokazywałaś patyczki a tu już nowe pędy i to jeszcze z pączkami. Szok. Masz rękę do fuksji ;:108 ;:333
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

Widzę Gosiu, że powoli zaczyna Cię ogarniać fuksjowe szaleństwo :tan

Mówiłam, że to baaardzo zaraźliwa choroba ;:108 i bardzo się cieszę ;:138 Będę mogła podziwiać te piękne rośliny u Ciebie ;:108

Izuniu ja prawie płakałam jak obcinałam pięknie kwitnące fuksje przed zimą. Dla fuksjomaniaka to prawdziwy dramat ;:145

Przemku dziękuję, ale te pączki to nie moja zasługa ;:185 tylko reakcja fuksji na szok związany ze zmianą warunków.

Pączki są bezwartościowe, a do tego osłabiają roślinę która teraz ma budować swoją masę liściową i zakwitnąć dopiero wtedy gdy

będzie jasno i ciepło. W związku z tym usunęłam dziś pączki ze wszystkich moich roślin ;:222

;:196
cez_92
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 30 sty 2015, o 20:08

Post »

Witam ponownie :wit
Dawno tu nie zaglądałem a tu tyle nowych zdjęć fuksji i nie tylko :)
Widzę że sezon wiosenny już ruszył,ja też wysiewałem w tamtym roku datury długo kiełkowały ale pózniej rosły jak szalone :D

Pozdrawiam
Pozdrawiam

Zapraszam do mnie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=84078" onclick="window.open(this.href);return false; :D
you1
50p
50p
Od: 10 sty 2015, o 18:03

Post »

30 40 tys odmian matko jedyna gdzie to wysadzić ale życzę ci jak najwięcej ja naradzie wysialam begonie i petunie :D
Kasia
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Fuksje są piękne tylko to zimowanie jest problemem jak się nie ma miejsca :)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
KwiAnna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2010, o 10:28

Post »

:wit
Śliczne masz fuksje ;:108
Chciałam się poradzić, ja moje zimuję pierwszy raz, jeśli też im przyjdzie do głowy produkować pączki, mam je poobrywać?
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Kiruniu przeczytałam o tragedii z zimowaniem pelargoni,ściskam Cię ,rozumiem ból ;:168 :wink:
Za to fuksje widzę w doskonalej kondycji,ale nie ma się czemu dziwić ,toż to Twój konik. ;:333
Coraz bliżej wiosny oj będzie się działo niebawem ;:65
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p

Post »

Miło mi powitać wszystkich zielonozakręconych :wit

Widok za oknem wskazuje na przedwiośnie ku ogromnej radości nas wszystkich. Sklepy ogrodnicze po zimowej zapaści wypełniają się ciekawymi roślinami. Zajrzałam wczoraj do kilku i wróciłam z bulwkami begonii :tan Coś dziwnie dużo o tych begoniach w tym roku myślę. Czyżby to były symptomy kolejnej choroby :;230

cez_92 zdjęcia z zeszłego sezonu pomału mi się kończą niestety, teraz czas na aktualne :roll:
A którą daturę wysiewałeś drzewiastą czy jednoroczną metel? U mnie wzeszło już pięć nasion, moczyłam je wcześniej przez 24 godziny w ciepłej wodzie. Bardzo jestem ciekawa co z nich wyrośnie. Za to rodochiton ani drgnie ;:223

you1 na szczęście nie zamierzam posiadać tak ogromnej ilości odmian ;:306 Co prawda ulegam często pokusie i przez to zdobywam kolejne odmiany fuksji :heja Zdaję sobie jednak sprawę, że nie mogę zapewnić odpowiednich warunków dużej ilości doniczek i to mnie skutecznie jak na razie powstrzymuje ;:306
Nigdy nie wysiewałam ani begonii , ani petunii i bardzo jestem ciekawa co Ci wyrośnie.

Zimowanie fuksji Ewuniu jest sporym wyzwaniem ;:134 ale przedwiośnie też jest trudne z powodu braku miejsca przy oknach. Wciąż wymyślam nowe patenty na których przystawiam doniczki do światła i tylko czekać jak to się wszystko zawali ;:202

Aniu witaj na moim skromnym wątku ;:168 Bardziej doświadczeni hodowcy fuksji ode mnie radzą, by wszystkie pączki które teraz wypuści roślina usuwać.

Te kwiaty teraz z braku światła nie będą ładnie ukształtowane i wybarwiane. Do tego osłabiają roślinę.
Bardzo jest też ważne przycinanie wierzchołków pędów żeby się ładnie rozkrzewiła. Wiadomo :tan każda nowa gałązka to kolejne kwiaty ;:215

Krysiu bardzo dziękuję za odwiedzinki :heja tak fuksje to mój konik, pasja, obłęd i szaleństwo w jednym :;230 :;230 :;230 Nie zamierzam się jednak leczyć ;:306 do pelargonii nie mam aż tak szaleńczych uczuć ale niepowodzenia w ukorzenianiu troszkę mnie wkurzają ;:223

Jiaogulan dostał podpórki

Obrazek Obrazek

Fuksja Helma

Obrazek

ogromne jesienne paki fuksji Belize

Obrazek

Urocza fuksja Rene Dahlen

Obrazek

;:196
cez_92
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 30 sty 2015, o 20:08

Post »

Wysiewałem drzewiastą białą w sierpniu teraz ma juz około metra wysokości ;:138 ,ja nie moczyłem i może dlatego schodziły tak długo.
Ale już duże to pnącze za niedługo zajmie całą tą podpórkę :D
A fuksja "Rene Dahlen" prześliczna ;:167
Pozdrawiam

Zapraszam do mnie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=84078" onclick="window.open(this.href);return false; :D
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36

Post »

Moni aż miło się patrzy jak to wszystko mknie ku górze. Fuksja Belize jako kolejna czaruje. ;:oj
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Witaj :wit
Wpadłem,bo myślę,gdzieś trzeba sobie gust na fuksje wyrobić ;:173
I pokomentuję w trakcie oglądania ;:173
Zobaczyłem azalię i kawałek parapetu z drewna.I jakiś przełom we mnie nastąpił,nie zrozumiesz.Jakoś zrobiło mi się przytulnie i domowo.
Potem widzę ogrom wszystkiego :shock:
I dalej-fuksji nie będę komentować,ale ta mała pelargonia z kwiatem na miarę hibiskusa ;:224
Trudno wschodzą z nasion?No i skąd dostałaś?
A te najnowsze zdjęcia to chyba nie z teraz? :shock:
I jak je zimujesz?Wypadają jakieś?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”