Wiosna już niedługo... cz. 23

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna już niedługo... cz. 23

Post »

Maska pisze: Maryniu przy tulu doniczkach ;:oj rzeczywiście wiosna Cię w piwnicy zastanie! a czytałaś nasze prośby po poprzednim wpisie? ;:168
Marysiu, czytałam, ale... Ja nie mam laptopa, tylko komputer stacjonarny. On stoi na piętrze, a ja siedzę w piwnicy.
W tej sytuacji pisanie jest trochę uciążliwe. :;230
Moja komelina zazieleniła czubki i musiałam dać do donicy, żeby nie zmarniała. Potem zakopię w całości na rabacie i już.
Wszystkie wytryszki też już przesadziłam, bo startują, zatem nie wiem w co ręce wsadzić. :wink:

Ładne listki ma ta babka. Rdest u mnie niestety nie chce zimować, chociaż lubię te kolorowe listeczki.
Dobrego dnia. ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Renatko od dwóch lat zakładam ze zdjęciami foldery latami, miesiącami, dniami. Czasem robię tematyczne i dopiero po zimie wyrzucam gorsze zdjęcia, a te tzw ładne zachowuję. Oprócz moich kury mają w dużej liczbie sąsiedzi po prawej, a po lewej przychodzą w odwiedzimy kogucik i kurka liliputka od dalszych sąsiadów. Ci chyba nic nie dają biedakom do jedzenia tylko żyją tym co znajdą :wink: więc czasem jak patrzą na pełny gar idący do moich ;:65 coś im rzucę, ale widać że nie wiedzą o co chodzi ;:oj Moje kury jak widzą, że idę do nich to biegną że chcą nogi połamać ;:306

Mireczko od paru lat sadzę więcej odmian. W jednym roku zakupiłam w necie nasiona i wszystkie pomidory posadzone na zewnątrz poszły na różne zarazy, te w tunelu tylko przetrwały :) W następnym miałam nasiona z akcji i oryginalne z torebek, ale wszystkie pomidory rosły w tunelu. Miała pyszne wielokolorowe zbiory i mnóstwo przetworów, a rok temu mimo że w tunelu i mimo że z akcji to zbiory były marne, coś zjadłam, coś przetworzyłam ale to już nie to. W tym roku postanowiłam podejść racjonalnie będę obserwować co jak rośnie i plonuje i to co mi nie pasuje zapiszę na czarną listę ;:306
Delospermy zimują pod okryciem z plastikowych opakowań, bo im nie straszny mróz tylko śnieg czy cokolwiek co leży na nich. Tak straciłam jedną latem, na której położył się miskant pod wpływem ciągle padających u nas deszczy.

Marysiu ale mnie zbyłaś :cry: i mówisz że nie wpuszczą Cię na pokoje dopóki nie przesadzisz tych wszystkich roślin ;:202 To uważaj na siebie bo dopadnie Cię dolegliwość ponurych pomieszczeń ;:222
Rdesty rosną od dwóch lat i w tym roku nie pobrałam gałązek...zobaczymy czy przetrwa i tą zimę ;:131
Miłej soboty!
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiem o czym mówisz z tym karmieniem ... :evil:
Nasze też przybiegały i wprost z ręki potrafiły jeść, a Dziewczyna to już prawie jak zwierzątko domowe była traktowana i po działce potrafiła chodzić za mną.
Słoneczka życzę! Może wymknę się dziś do ogródka ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Renatko jak otwieram siatkę, żeby wstawić miskę to po rękawiczkach i takiej koralikowej bransoletce mnie dziobią ;:306
Ja też planuję małe co nieco w ogrodzie, po wczorajszym nabrałam ochoty. Pewnie będzie ciepło bo halny jest ;:130 I ja Ci życzę słoneczka i uważajmy na siebie ;:168
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Widzę, że juz wysiewasz.Chyba musze taka zaplanować wizyte u Ciebie coby trafić na pomidorową wyżerkę. :;230
Ja też mam ok.20 odmian tmatowych.Najbardziej jestem ciekaw Perły Małopolski.
Szkoda,że nikt nie wyhodował Perły Dolnego Ślaska.
Ja dopiero dzisiaj wybieram się do powiatu.Pewno nawiedzę LM.Kupię co trzeba i ruszam w tygodniu. ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Jureczku!
Ty w ogóle zaplanuj wizytę w Będkowicach ;:180
Perłę Dolnego Śląska Ty wyhodujesz krzyżując Małopolską z innym pyszny pomidorkiem :D
No to udanych zakupów! Według mnie bardzo podrożały nasiona, bo do tej pory ceny były niezmienione ale gramatura spadała, teraz cena tej mniejszej gramatury podniosła się odczuwalnie. Wczoraj za zwykłe odmiany dwóch torebek porów i jednej selera zapłaciłam ponad 10 zł . Muszę wrócić do zakupów w necie, bo sklepy naliczają duże marże ;:124
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu może ja na tą Cleome. ;:180
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! To jak planujesz może jakieś przycinanie, to chętnie załapię się na resztki :;230 Jeśli jest szansa, że coś się nada na ,,patyczki" - pakuj do koperty dla mnie. Odpadu się pozbędziesz, a i parę złoty zarobisz! :;230
Mnie ogarnęła mania ukorzeniania! Już planuję jak postawić dodatkowe półki na parapetach! ;:124
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Sucharki po werbenie zlokalizowałam ;:108
Piękny kolor nasturcji, takiego nie widziałam jeszcze :shock:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu u mnie miała być ładna pogoda ,a zimno i stalowo co jakiś czas słonko na chwilę się pokazało .
Rdesty ładne i chyba dostałam ,któryś od Ciebie . Miłego wieczoru ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Fajne lipcowe fotki, kwitnące rdesty i bordowa nasturcja ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zadowolona, bo popracowałam w ogrodzie witam wieczorkiem ;:4

Irenko wyślę pw!

Renatko dzisiaj cięłam maliny i wycinałam suche badyle bylin. Jak chcesz ukorzeniać to nie ma sprawy wyślę pw!

Basiu dzisiaj wycięłam badyle m.in. werbeny i widziałam na niektórych listeczki :D
Nasiona tej nasturcji jedna z koleżanek na FO zakupiła w Anglii i podzieliła się :D

Alu tak wysłałam Ci rdesty do ukorzenienia i ciekawa jestem czy wyjdą po zimie? moje zresztą też :wink:
Pogoda była sprzyjająca spacerom po ogrodzie :D
I Tobie miłego wieczory życzę ;:196

Reniu bardzo mi miło jak się udaje :D
To takie zwykłe kurki, ale moje pierwsze ;:218 rozglądam się coraz częściej za jakimiś rasowymi ;:173

Ewuniu nawet nie wiem czy jakieś nasiona tej nasturcji zebrałam ;:131 jak nie to trudno :wink: ale rdesty chciałabym żeby przeżyły :lol:

Słonko towarzyszyło mi do wieczora ;:3
Obrazek

Obrazek

Wypuściłam kurki dopóki jeszcze kwiaty nie wychodzą i pilnowaliśmy razem z kogutem :D

Obrazek

Żonkile sterczą już na jakieś 4 cm w ziemi, ale póki jeszcze wiosna u mnie nie atakuje to może coś ze wspomnień ;:173
Trochę liliowców ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu, kogut przystojniak, żeby tak chciał posiedzieć w wielkanocnym stroiku. ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja porobiłam odrobinkę w ogrodzie, bo po nakarmieniu rodzinki nabrałam ochoty na wyjście. Córcia jak usłyszała to natychmiast poparła mój pomysł, bo ja ostatnio mało wychodzę.
Więc sezon ogrodowy uważam za otwarty! :heja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Danusiu on musi kurek pilnować (no i jeszcze coś), a nie za aktora robić ;:306 mam nadzieje na kurczątka w tym roku :D

Renatko sezon pełną gębą w salonie szklarenki nasiona rosną aż furkocze, a Ty szalejesz po ogrodzie :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”