Na starych fundamentach
Re: Na starych fundamentach
A dzisiaj jak pięknie u nas.
słoneczko świeci i dogrzewa moje wysiane stokrotki afrykańskie. Szybko powschodziły i trochę się o nie bałem bo mało słoneczka, teraz ruszyły pięknie.

Moja plantacja stokrotek afrykańskich. Ładnie rosną im więcej jest słoneczka tym bardziej przybierają.
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O matko jakie wschody już
Muszę koniecznie jutro zacząć wysiewać, bo wszędzie widzę już podrostki, a ja jeszcze nie zaczęłam

Muszę koniecznie jutro zacząć wysiewać, bo wszędzie widzę już podrostki, a ja jeszcze nie zaczęłam

Znalazłem zdjęcie z wiosny 2005 roku. Piękna.

- sweetdaisy
Piękna, ja wczoraj szukałam swoich i nie widzę
Sadzone w zeszłym roku, mam nadzieję, że jeszcze się pokażą. Miejscówka troszkę wilgotna, mam nadzieję, że nie pogniły

Sadzone w zeszłym roku, mam nadzieję, że jeszcze się pokażą. Miejscówka troszkę wilgotna, mam nadzieję, że nie pogniły

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mam do Ciebie pytanie. Czym łączyłeś te listewki z boazerii w płotku. Mam starą boazerię i chcę zrobić kratkę do roślin pnących i te listewki to nie są za grube. Zastanawiam się czym to sklecić.
Wszystkie listewki były łączone na wkręty i gwoździk. Gwoździki trochę dłuższe żeby można było je zagiąć z drugiej strony. Warto przed wbijaniem i wkręcaniem nawiercać malutkim wiertłem żeby listewki nie pękały. Jeśli jest lakier to trzeba go usunąć bo od słońca się złuszcz.
- Rozana
- 1000p
Dzięki. Lakier jest bardzo stary, ta boazeria była robiona w latach 90-tych. Rodzice mi ją dali bo nie mieli na nią pomysłu, część została wykorzystana u mnie w kotłowni, a zostały takie długie listewki. A potrzebuję akurat kratki więc pomyślałam, że można coś z tego zrobić
.

Pewnie że stara boazeria jest dobra na taką kratkę. To co będzie wkopane radzę pomalować dysperbitem, jest to lepik masa używana do izolacji fundamentów. Można kupić małe wiaderko.
- Rozana
- 1000p
ojej muszę zapisać tę nazwę , dla mnie to trudne do zapamiętania. 

Wczoraj i dzisiaj była piękna pogoda w Toruniu. Pospałem troszkę rano bo mam nocki w pracy i od razu na działeczkę.
Kupiłem na próbę plotki wiklinowe, zainstalowałem je przy borówkach żeby kora się nie wysypywała na trawnik. Jestem ciekaw jak długo te płotki wytrzymają, nawet ładnie to wygląda.

Zrobiłem jeszcze dzisiaj miejsce na tawułkę. Zerwałem trawę i uzupełniłem dołki kompostem. Dziwie się ludziom, którzy nie mają kompostowników toć to sama wygoda, z jednego brałem już gotowa ładną ziemię a do drugiego wrzucałem zerwana darń.
Moja metoda na równe odcinanie trawnika to sznurek i odcinanie piłą.

Tak wygląda całość, już niedługo będzie tu wsadzona tawułka golden princess.

Kupiłem na próbę plotki wiklinowe, zainstalowałem je przy borówkach żeby kora się nie wysypywała na trawnik. Jestem ciekaw jak długo te płotki wytrzymają, nawet ładnie to wygląda.

Zrobiłem jeszcze dzisiaj miejsce na tawułkę. Zerwałem trawę i uzupełniłem dołki kompostem. Dziwie się ludziom, którzy nie mają kompostowników toć to sama wygoda, z jednego brałem już gotowa ładną ziemię a do drugiego wrzucałem zerwana darń.
Moja metoda na równe odcinanie trawnika to sznurek i odcinanie piłą.

Tak wygląda całość, już niedługo będzie tu wsadzona tawułka golden princess.

- sweetdaisy
O, fajny pomysł z tą piłą. Ja zawsze łopatą odcinałam trawnik i nigdy nie był taki równiutki jak u Ciebie
Tylko eM bardzo by się zdziwił jak bym my powiedziała, że kupujemy piłę do trawy

Tylko eM bardzo by się zdziwił jak bym my powiedziała, że kupujemy piłę do trawy

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55

Pozachwycałam się altanką i wędzarnią

Ładne kanciki rabaty. Ja robię je specjalnym nożem/ szpadelkiem do obrzeży - polecam.
-
- 200p
- Od: 24 lut 2015, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super pomysł z piłą, w tym roku wypróbuje go u siebie.
Pozdrawiam Paulina