W ogródku u Ewy
- Dyskrecja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lis 2010, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W ogródku u Ewy
Ewuniu witaj, przybiegłam do Ciebie z rewizytą, bardzo spodobał mi się Twój ogród, dojrzały, przemyślany. Podziwiam klony palmowe, nie sądziłam, że na podkarpaciu wytrzymają mroźne zimy. Podoba mi się Twoja przedsiębiorczość w rozmnażaniu lilii. Pisałaś, że róż też masz sporo, będę u Ciebie częstym gościem w sezonie różanym i liliowym.
- sweetdaisy
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
Ewka,
dobrze, że masz dużo miejsca w ogrodzie na to Twoje liliowe przedszkole
Ja to bym takiego przychówku nie miała gdzie posadzić
dobrze, że masz dużo miejsca w ogrodzie na to Twoje liliowe przedszkole

Ja to bym takiego przychówku nie miała gdzie posadzić

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Witajcie mili goście:)
Ilonko, dzięki za miłe słowa ale do Twojego ogrodu mojemu jeszcze dużo brakuje
Soniu, ale smaka robisz:)
Basiu, takie widoki mam na co dzień póki gęstej zabudowy nie mam wokół mnie to nawet na obrzeżach miasta sarenki można spotkać:)
Heniu, zapraszam postaram się nie zawieść i sprostać waszym oczekiwaniom w zbliżającym się sezonie:) Na Podkarpaciu i na dodatek wygwizdów u mnie klony palmowe zimują bez problemu więc zamówiłam kolejne dwa Dissectum i Garnet będą u mnie już w marcu:)
Zuza, z tym miejscem u mnie to raczej pomyłka brak:) ale już ja coś wykombinuje najwyżej przedszkole lili dyskretnie między tuje upchnę a jak podrosną trafią w honorowe miejsca:) Co tam uszczupli się trawnika mężulkowi nie powinien narzekać a dzieciaki w piłkę będą grały na łące sąsiada naprzeciwko naszego domu haha
Ilonko, dzięki za miłe słowa ale do Twojego ogrodu mojemu jeszcze dużo brakuje
Soniu, ale smaka robisz:)
Basiu, takie widoki mam na co dzień póki gęstej zabudowy nie mam wokół mnie to nawet na obrzeżach miasta sarenki można spotkać:)
Heniu, zapraszam postaram się nie zawieść i sprostać waszym oczekiwaniom w zbliżającym się sezonie:) Na Podkarpaciu i na dodatek wygwizdów u mnie klony palmowe zimują bez problemu więc zamówiłam kolejne dwa Dissectum i Garnet będą u mnie już w marcu:)
Zuza, z tym miejscem u mnie to raczej pomyłka brak:) ale już ja coś wykombinuje najwyżej przedszkole lili dyskretnie między tuje upchnę a jak podrosną trafią w honorowe miejsca:) Co tam uszczupli się trawnika mężulkowi nie powinien narzekać a dzieciaki w piłkę będą grały na łące sąsiada naprzeciwko naszego domu haha
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewciu do mnie też podchodzą sarenki. Lubią mi objeść liście buraków czerwonych. Nie raz chciałam im zrobić zdjęcie,ale jakby czuły i susa dawały.
- garden11
- 1000p
Alu ja fotki z okna w sypialni robię bo jakbym chciała podejść bliżej to też uciekają:) U mnie podwórko ogrodzone więc szkód mi nie robią ale u sąsiada po siatce wije się bluszcz i jego mu objadają:)
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
No widok cudny u mnie za to w zeszłym roku dziki podchodziły dobrze że mam solidne ogrodzenie. 

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O matko
jakie piękne widoki
nie wiem jak można tak mieć
supe r sprawa 

- Anuleczka
- 500p
Ewusia ja czekam na zdjęcia wiosny w Twoim ogródku. 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Wrócę jeszcze do Twojego czerwonego klona,często go tniesz ?wycinasz czy skracasz gałązki?
- garden11
- 1000p
Idzie wiosna, moje roślinki nieśmiało noski wychylają, ostrokrzewy ładnie przezimowały:

Dorotko, klona palmowego tego czerwonego NN tnę końce jak coś przymrozi, dziś patrzyłam cięcie niepotrzebne wszystko piękne żywe, pąki nabrzmiewają, jutro zrobię fotki. Cięłam tylko gałęzie, które mi chodnik zawalały:)

Dorotko, klona palmowego tego czerwonego NN tnę końce jak coś przymrozi, dziś patrzyłam cięcie niepotrzebne wszystko piękne żywe, pąki nabrzmiewają, jutro zrobię fotki. Cięłam tylko gałęzie, które mi chodnik zawalały:)
-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Rzekłabym ze idealnie przezimowały. Dzisiaj wszyscy wiosnę poczuli. Ja się jakoś boję że jeszcze zima i mróz wrócą. Nie chcę się nastawiać. Już się nakręciłam w zeszłym tygodniu. A potem przyszedł mróz..
- garden11
- 1000p
Obawiam się Madziu, że masz rację i zima nie powiedziała ostatniego słowa to zbyt piękne zęby mogło być prawdziwe:)
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Konkretne oznaki wiosny już widać tu i tam. Tak by się chciało wziąć do roboty!
Jednak ja też trochę się boję, żeby nie zaczynać zbyt wcześnie.
Ale jutro na działkę polecę, trochę uprzątnę zimowy bałagan. Trochę się tam zbędnych rzeczy uzbierało...

Jednak ja też trochę się boję, żeby nie zaczynać zbyt wcześnie.

Ale jutro na działkę polecę, trochę uprzątnę zimowy bałagan. Trochę się tam zbędnych rzeczy uzbierało...

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewa widzę,że na wariegatki Cię wzięło. Zbierasz? Co jeszcze masz z kolorowymi liśćmi?
Ostrokrzewy śliczne.
Ostrokrzewy śliczne.
- Anuleczka
- 500p
Ktoś tu kracze o powrocie zimy? Ja się nie zgadzam.

-- 20 lut 2015, o 21:08 --
Ewuś
u Ciebie przecież też wiosnę już widać.

-- 20 lut 2015, o 21:08 --
Ewuś