Witajcie Kochani! Wasze wizyty sprawiają mi wielką radość
Wiosna
prawdziwa 
coraz bliżej, a ja
zakręcona wierceniem jaj, decoupagem, wielkanocnymi stroikami i oczywiście przygotowywaniem do nowego sezonu ogrodu.
Wysiew nasionek do skrzynek u mnie
pełną parą, jak na razie z efektów cieszę się
Jurku! 
wyjątkowo tej zimy nie wchodziliśmy na staw, gdyż lód był cienki. Minimalna temp.jaka była to
-5* i to przez 2-3 dni i znowu dodatnia. Nie było u mnie zimy , ani solidnego mrozu , ani śniegu . Dzisiaj jeszcze cienki lód był , bo w nocy przez kilka dni było -2 . Jestem zaniepokojona rozsiewającą się
mgiełką pałek wodnych . Amury słabo działają , a całkowity ich brak przez trzy lata sprawił,ze rośliny wodne opanowały sporą część stawu.
Kosa w swoim ogrodzie widziałam po raz pierwszy , za to sikorek multum .
Pozdrawiam!
Ewuniu!nasion mam "
zatrzęsienie"
Wysiewam sukcesywnie , ale siewki muszę przepikowywać- czeka mnie sporo roboty. Najmniej
zachodu z nasionkami wysiewanymi wprost do gruntu albo w tunelu foliowym.
Dorotko!

przed chwilą na Twoje życzenia zrobiłam fotkę swoim pelargoniom/ na 20 nasionek/ 16 sadzonek/
i wysiane w ubiegły piątek cleome i wieczornik . Resztę wysiewów mam w drugiej, remontowanej części domu. Musiałabym wyjść na zewnątrz / wejście z drugiej strony domu/. Obiecuję ,ze jutro rano obfocę wysiewy / tam siewki już spore, hartują się/
Dorotko! wstawiam pozostałe moje dotychczasowe wysiewy
[URL=
www.fotosik.pl]

[/URL
Marysiu! 
cieszę się już teraz ,ze zapowiadają optymistyczne

prognozy na jutro. Zaplanowałam przygotowanie tunelu foliowego pod wysiew warzyw/ sałata, rzodkiewka , buraczki/.
U mnie od kilku dni

i zdecydowanie czuć wiosnę

Pozdrawiam cieplutko!