Canna - Paciorecznik cz.7
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.7
Ja na razie nie miałam canny, ale cudnie wygląda , gdy jest ich więcej w ogrodzie, widziałam u mnie na wsi u kogoś w ogórdku. Cudny widok.
Bartek to masz więcej szczęścia niż ja.
- bartosz les
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kupiłem kiedyś w obi canne 'jara' była zdrowa i pięknie kwitła 

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
PRzypomniałam sobie o sklepie , w którym kupowałam inne roślinki mają tanio canny, okolo 4 zł za sztukę. Wcześniej u nich zamawiałam tawułkę, lilię zdrowe były i dostałam gratis. U nich zamówię. 

Niestety jeśli chodzi o "wirusa" na kanach to nie za bardzo wiemy jak z nim walczyć- przecież nie sztuka wyrzucić piękne odmiany, gorzej je później zdobyć. Trzeba znaleźć złoty środek, a to jest najtrudniejsze.
Odmianowe kany znajdziemy też na naszym forum, na wątku sprzedażowym.
Odmianowe kany znajdziemy też na naszym forum, na wątku sprzedażowym.
-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
W gliwickim LM są canny po 8,95 - Pink President, Cleopatra, Black Night, Pretoria, Evening Star , Picasso. Ładne duze kłącza z dwoma kłami (przynajmniej takie udało mi sie kupić)
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Witajcie "cannomaniacy"
Witam Cię Iwonko. Miło mi,że dalej ciągniesz temat Cann.
W nowym sezonie życzę wszystkim miłośnikom tej wspaniałej rośliny sukcesów w uprawie no i omijania wirusów.
Dzisiaj właśnie zacząłem dzielić swoje i od razu przyszło mi na myśl zobaczyć co się dzieje w tym temacie.
Gratuluję Bodkowi za ładną kolekcję jak i Krenconemu 100 i Tomeks-owi 118 za zdrowe pełne witalności egzemplarze.
Swoją gromadkę zmniejszyłem do ok 25 szt. Szkoda, bo od wielu wielu lat były na pierwszym planie w naszym ogrodzie ale niestety kręgosłup powiedział "stop" ciężkiej pracy i muszę się dostosować.
Będę zaglądał tu częściej i podziwiał Wasze nowości.
Pozdrawiam
Janusz
Witam Cię Iwonko. Miło mi,że dalej ciągniesz temat Cann.
W nowym sezonie życzę wszystkim miłośnikom tej wspaniałej rośliny sukcesów w uprawie no i omijania wirusów.
Dzisiaj właśnie zacząłem dzielić swoje i od razu przyszło mi na myśl zobaczyć co się dzieje w tym temacie.
Gratuluję Bodkowi za ładną kolekcję jak i Krenconemu 100 i Tomeks-owi 118 za zdrowe pełne witalności egzemplarze.
Swoją gromadkę zmniejszyłem do ok 25 szt. Szkoda, bo od wielu wielu lat były na pierwszym planie w naszym ogrodzie ale niestety kręgosłup powiedział "stop" ciężkiej pracy i muszę się dostosować.
Będę zaglądał tu częściej i podziwiał Wasze nowości.
Pozdrawiam

Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Kochani niedługo będę miała 5 pięknych cann
jak zakwitną to się pochwalę 

Pozdrawiam Alicja
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cieszę się, że zaglądacie. Czekam na Wasze fotki, teraz archiwalne a niebawem aktualne bo sezon coraz bliżej a ten parapetowy to już się zaczął. Zapraszam.
Cieszę się, że wątek żyje pomimo nie ciekawej pory roku i pięknie sobie sami doradzacie, cudownie.
Henryka, mkwawa, Rozana witajcie, pochwalcie się jak będą Wam rosły.
Thiago mnie się nie podobają opony zamiast donic, wolę już wiadra i to spore.
Januszku witam Cię serdecznie, jak miło, że zaglądasz. To Twój temat, dużo się od Ciebie nauczyłam. Dziękuję.
Teraz mamy tutaj dwóch liderów Bogusia i Tomka, to dzięki nim możemy podziwiać nowe odmiany w Polsce.
Życzę dużo zdrówka i czekam na Twoje fotki, wiosna coraz bliżej. Pozdrawiam.
Kochani kilka archiwalnych fotek, które niestety przeszły już do historii. To tak w oczekiwaniu na wiosnę.

Henryka, mkwawa, Rozana witajcie, pochwalcie się jak będą Wam rosły.
Thiago mnie się nie podobają opony zamiast donic, wolę już wiadra i to spore.
Januszku witam Cię serdecznie, jak miło, że zaglądasz. To Twój temat, dużo się od Ciebie nauczyłam. Dziękuję.

Teraz mamy tutaj dwóch liderów Bogusia i Tomka, to dzięki nim możemy podziwiać nowe odmiany w Polsce.
Życzę dużo zdrówka i czekam na Twoje fotki, wiosna coraz bliżej. Pozdrawiam.
Kochani kilka archiwalnych fotek, które niestety przeszły już do historii. To tak w oczekiwaniu na wiosnę.

- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
Iwona cudne te kanny. Gdybyś tak mogła jeszcze podpisać te zdjęcia byłoby super.
W temacie odmian jestem niestety zielona, mam tylko takie zwykłe czerwone i dość wysokie.
Przeglądam namiętnie oferty i bardzo podobają mi się te w odcieniach żółtego i pomarańczowego.
W temacie odmian jestem niestety zielona, mam tylko takie zwykłe czerwone i dość wysokie.
Przeglądam namiętnie oferty i bardzo podobają mi się te w odcieniach żółtego i pomarańczowego.
Pozdrawiam, Marta.
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Kupiłam dziś w ogrodniczym
- cannę pfitzers primrose
- cannę louis cottin
ciekawe co mi tym razem wyrośnie
kupował ktoś te odmiany w sklepie???
nie ma oznaczenia producenta tylko adres www. hurtowni
- cannę louis cottin
ciekawe co mi tym razem wyrośnie

-
- Od: 21 lis 2012, o 18:13
Ja miałem 4 Louiscottin kupowane w sklepie, ale jedna mi padła (tzn . nie wyrosła ) a te trzy pozostał nie były tak efektowne jak na zdjęciach. Były chyba wypuszczone na rynek przez Wisniewskiego (?) ale juz nie pamietam dokładnie etykiety, choć to było w zeszłym rokuadamanna pisze:Kupiłam dziś w ogrodniczym
- cannę louis cottin
ciekawe co mi tym razem wyrośnie![]()
- adamanna
- Od: 24 kwie 2008, o 23:11
- Kontakt:
Na obrazku wszystko wygląda ładnie, no nic zobaczymy fajnie by było gdyby się zgadzały odmianowo i nie były zawirusowane
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ika nie ma co podpisywać bo to głównie siewki z 2011, których i tak już nie ma a zdjęcia odzyskałam ze starego kompa.
Pierwsza kupowana była w Lidlu jako czerwona, podejrzewam, że była to Tropical Red a na ósmej fotce Yellow King Humbert kupiona w Obi jako Durban, jak pisałam wcześniej. Zaznaczam, że nie zawsze tak się trafia, często są tylko zwykłe ale takie oczekiwanie to i tak wielka frajda.
Ciekawa jestem jakie się Wam trafią, pochwalcie się jak będą rosły.
Ciąg dalszy siewek(z nasion od Janusza), fotki archiwalne.

Kochani zamieszczajcie swoje fotki, zapraszam. To nam umili oczekiwanie na nowy sezon.
Pierwsza kupowana była w Lidlu jako czerwona, podejrzewam, że była to Tropical Red a na ósmej fotce Yellow King Humbert kupiona w Obi jako Durban, jak pisałam wcześniej. Zaznaczam, że nie zawsze tak się trafia, często są tylko zwykłe ale takie oczekiwanie to i tak wielka frajda.
Ciekawa jestem jakie się Wam trafią, pochwalcie się jak będą rosły.

Ciąg dalszy siewek(z nasion od Janusza), fotki archiwalne.

Kochani zamieszczajcie swoje fotki, zapraszam. To nam umili oczekiwanie na nowy sezon.