Beatko to ja już wolę z nimi walczyćanastazja B pisze:Podobno najskuteczniej jest założyć specjalną siatkę pod trawnik, przez nią się na pewno nie przekopie. Tylko najpierw trzeba przekopać cały ogród

Beatko to ja już wolę z nimi walczyćanastazja B pisze:Podobno najskuteczniej jest założyć specjalną siatkę pod trawnik, przez nią się na pewno nie przekopie. Tylko najpierw trzeba przekopać cały ogród
Beatko to mój krecik jest jakiś wyjątkowyanastazja B pisze:Marysiu u mojej cioci na działce też strasznie szkodził kret i nie było na niego rady mimo wielu zabiegów.
Dopiero jak kupili psa i jeździli tam z Kubusiem, który szalał po terenie kret się wyniósł na dobre i omijał działkę nawet jak nikogo tam nie było. Ale nie wiem czy z każdym psem i z każdym kretem to skutkuje
Soniu wiem że to bardzo pożyteczne stworzonka ale on włazi w kwiaty i je wykopuje jak by nie mógł łazić po ścieżkachcyma2704 pisze:Różyczki piękne.Ja to się cieszę, że kret trochę pobuszował u mnie, pędraki przywleczone ze szkółki powyjada, rośliny przeżyją.
HahahaPEPSI pisze:u mnie też dranie buszują. Co jakiś czas przepędzam. Czego ja im już nie włożyłam do ich nor....kiedyś sama tam wejdę i się z draniami rozprawię osobiście.Wokoło na łąkach mają tyle miejsca, dlaczego mnie muszą nawiedzać??
Masz śliczne róże
Iwonko oj lubią lubią żyć obok nasiwona0042 pisze:PEPSI pisze:u mnie też dranie buszują. Co jakiś czas przepędzam. Czego ja im już nie włożyłam do ich nor....kiedyś sama tam wejdę i się z draniami rozprawię osobiście.Wokoło na łąkach mają tyle miejsca, dlaczego mnie muszą nawiedzać??
![]()
![]()
ciekawie by to wyglądało, krety są wszędzie taka ich uroda
widocznie lubią żyć obok nas
Ha ha ha jakże ja pragnęłabym taki widok zobaczyć! Bezcenne!PEPSI pisze:u mnie też dranie buszują. Co jakiś czas przepędzam. Czego ja im już nie włożyłam do ich nor....kiedyś sama tam wejdę i się z draniami rozprawię osobiście.Wokoło na łąkach mają tyle miejsca, dlaczego mnie muszą nawiedzać??
Masz śliczne róże
Soniu a ja dziś podkarmiłam swoje kreciki nie zbyt pachnącymi śledzikami zobaczymy czy im taki poczęstunek się spodobał.cyma2704 pisze:Marysiu podrap psiaka za uchem.Właśnie dziś biegałam po ogrodzie i przydeptywałam ziemię wokół żurawek, kret pracował zbyt intensywnie.
Aniu a więc jest nas więcej.aneczka1979 pisze:Ha ha ha jakże ja pragnęłabym taki widok zobaczyć! Bezcenne!PEPSI pisze:u mnie też dranie buszują. Co jakiś czas przepędzam. Czego ja im już nie włożyłam do ich nor....kiedyś sama tam wejdę i się z draniami rozprawię osobiście.Wokoło na łąkach mają tyle miejsca, dlaczego mnie muszą nawiedzać??
Masz śliczne róże![]()
![]()
A ja swojemu dałam i odpukać na razie nie ma nowych kopców , ciekawe jak długo ????cyma2704 pisze:O ch...ka, a ja śledzie zjadłam,krecikowi pożałowałam.
Michasiu i ja myślę że zima odpuściła , właśnie wróciłam z działki i u mnie tak samo wszystko rwie się do rośnięcia.Michasia1 pisze:Marysiu
Piękne powojniki i róże. Myślę,że już zima nam odpuściła- to takie wiosenne życzenie
U nas dużo słońca, pączki na pędach coraz bardziej nabrzmiałe i coraz więcej tulipanów wychyla się z ziemi. Krokusy wglądają jakby lada chwila chciały zakwitnąć. Więc może już zimy nie bedzie