Ogród Biedronki 641 cz.2
- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Te storczyki to obuwiki. Piękne są. Widać że masz rękę do nich kochana. 

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Alu pieknie Ci kwitły storczyki , u mnie zreszta też , mam nadzieję ze w tym roku tez tak będzie , już nie mogę doczekać się wiosny i ich kwitnienia .
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alu, z pewnością niełatwo takie rarytasy pielęgnować,
żeby tak pięknie kwitły jak Twoje.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu dziękuję za niebieską hortensje
Deinanthe podziwiałam już w zeszłym roku to prawdziwa piękność

Deinanthe podziwiałam już w zeszłym roku to prawdziwa piękność

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Janku jeszcze dużo mi brakuje do kolekcji.Marzy mi się miłek Dawidii. Masz go? Może parę odmianowych przylaszczek. Mogą być nawet japonki. Jak wiele osób też mam listę chciejstw. Zobaczę jak zeszłoroczne nabytki mi przezimowały to może coś na jesień dokupię. To mnie pocieszyłeś,że przesadzenie obuwikom nie służy.
W zeszłym roku przybyły mi jeszcze dwa. To przeniosłam stare do nowych,aby rosły w jednym miejscu.
Nawet im podłoże przygotowałam. Nie wiem czy dobrze?
Ewo tak lubią podłoże zasadowe . Ja im wymieszałam ziemię ogrodową z drobnym gruzem wapiennym ,piaskiem grubszym,dodałam liście bukowe, troszkę kompostu. A czy to dobrze zrobiłam.
Jolu okey. Stoplamek u mnie rośnie w normalnej glebie. To masz fajne krajobrazy w naturze. U mnie nic ciekawego nie można spotkać. No może łany mleczu.
Aniu jak będą rosły po przesadzeniu, czy zakwitną to się dopiero okaże Starałam się im dogodzić. Posadziłam w półcieniu.
Gieniu ja też nie mogę się doczekać wiosny, bo ciekawość mnie zżera czy zakwitną.
Soniu ja je mam od trzech lat. Jak je posadziłam tak sobie rosły. Na zimę je przykrywałam. Nawet ich niczym nie nawoziłam. Dopiero po przekwitnieniu im zmieniłam miejsce. Muszę poszukać gdzieś liści bukowych. Moj buk jeszcze malutki.
Aniu nie ma za co. Czym jak nie niebieskim kolorkiem mogę Cie zwabić.
Dziś może orliki. Mam je wszędzie. Sieją się niemiłosiernie. To jeszcze nie wszystkie kolory.

Nawet im podłoże przygotowałam. Nie wiem czy dobrze?
Ewo tak lubią podłoże zasadowe . Ja im wymieszałam ziemię ogrodową z drobnym gruzem wapiennym ,piaskiem grubszym,dodałam liście bukowe, troszkę kompostu. A czy to dobrze zrobiłam.
Jolu okey. Stoplamek u mnie rośnie w normalnej glebie. To masz fajne krajobrazy w naturze. U mnie nic ciekawego nie można spotkać. No może łany mleczu.

Aniu jak będą rosły po przesadzeniu, czy zakwitną to się dopiero okaże Starałam się im dogodzić. Posadziłam w półcieniu.
Gieniu ja też nie mogę się doczekać wiosny, bo ciekawość mnie zżera czy zakwitną.
Soniu ja je mam od trzech lat. Jak je posadziłam tak sobie rosły. Na zimę je przykrywałam. Nawet ich niczym nie nawoziłam. Dopiero po przekwitnieniu im zmieniłam miejsce. Muszę poszukać gdzieś liści bukowych. Moj buk jeszcze malutki.
Aniu nie ma za co. Czym jak nie niebieskim kolorkiem mogę Cie zwabić.

Dziś może orliki. Mam je wszędzie. Sieją się niemiłosiernie. To jeszcze nie wszystkie kolory.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,rarytasków to Ty masz pięknych sporo ,ale i orlików powalająca ilość,zrobiły cudna kwietną łąkę ,można się rozmarzyć,ja mam 2 takie same niebieskie pięknokwiaty ,pewnie zaszła pomyłka i nie mam białego,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Alu nie mów że w Twoich rejonach nic nie rośnie w naturze. W zeszłe wakacji u rodziny na Podkarpaciu widziałam wszędzie łany sadźca przy rowach.
- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Alu, orliki masz śliczne, od kiedy zobaczyłam u Anuleczki piękna kępę zachorowałam na nie:)
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
U mnie jest sporo kwiatów 'ogródkowych' z naturze.Tylko raczej w niewielkich ilościach rosną.No,chyba że przylaszczki i konwalie
Piękne łany orlików

Piękne łany orlików

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Moje orliki, jak miło nacieszyć nimi oko. Piękne są.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Miło obejrzeć tak pięknie kwitnące obuwiki. Ja mam trzy storczyki ogrodowe s.krwisty, s.plamisty i listerę jajowatą. Nie wiem jak przetrwały zimę, bo liści bukowych nie udało mi się znaleźć i okryłam tylko gałązkami świerkowymi. W szkółce, gdzie kupiłam te trzy wymienione, w tym roku pojawił się w ofercie podkolan zielonawy i planuje go sobie kupić na imieniny.
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Ala- Takiego miłka nie mam.Z przylaszczek japońskich mam tylko Red Forrest. Kilka lat wstecz miałem kilka pełnych ale nie przetrwały nawet pierwszej
zimy i skutecznie mnie odstręczyły od siebie.Za dużo mam okrywania,budowania daszków itp.a szklarni nie mam.Z obuwikami jest różnie.Kiedyś przesadzałem
kwitnącego i nic mu nie było.Podłoże dobrze przygotowałaś.
zimy i skutecznie mnie odstręczyły od siebie.Za dużo mam okrywania,budowania daszków itp.a szklarni nie mam.Z obuwikami jest różnie.Kiedyś przesadzałem
kwitnącego i nic mu nie było.Podłoże dobrze przygotowałaś.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A kto nie ma chciejstw??znacie takiego ogrodnika ?? bo ja nie...
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Dziś było pięknie. Nawet godzinkę spędziłam w ogrodzie .Tak do słoneczka. Rośliny ruszają. Cebulowe na wierzchu.
Martuś nigdy nie będę mieć wszystkiego.
Orliki ładne jak kwitną. Potem to ścinanie ich ,żeby się nie wysiały.
A i tak cięgle znajduje nowe siewki. Nie wiem jak to się stało,że masz dwa pięknokwiaty niebieskie. Przecież Pan Z. białe miał w białych doniczkach a niebieskie w czarnych.Jak teraz będziesz się z nim widziała to reklamuj.
Małgosiu nie wiem gdzie byłaś,ale ja nic ciekawego u siebie w naturze nie widziałam. No może jeszcze nawłoć.
Nawet już pokrzyw na łąkach nie można spotkać.
Ewuś moje orliki nie są tak piękne jakie ma Anuleczka,ale jeśli Ci się podobają to mam ich sporo.
Jolu to jesteś szczęściarą . Mieć takie widoki.
Anuleczko Twoje ładnie rosną w kępie i mają tyle kwiatów,że moje to przy Twoich lichutkie.
Lidziu tak kwitły . Miło by mi było,gdyby zakwitły znów w tym roku. Jak skończę pisać to poczytam o Twoich storczykach. Prezent imieninowy jak najbardziej sobie spraw.Nie ma nic milszego jak nowe zakupy.Nawet te bez okazji..
Janku miłek ten był do kupienia,ale go przegapiłam. I tylko za 20 zł. Ma koleżanka to może i ja kiedyś będę go mieć.
Za to mam już inne kwitnące . Red Forest przezimowała i ma się dobrze. Martwię się o pełną Rubla Plena bo dziś ją dostrzegłam podniesioną i prawie na wierzchu. Może już być po niej. Szkoda by było , bo to drogie było i dwa razy do niej podchodziłam.
Dzięki za wiadomość,że podłoże im dobre stworzyłam. Jest nadzieja ,że nie tylko nie zaginą,ale może jeszcze zakwitną.
Dorciu pewnie takich ogrodników bez listy chciejstw to nie ma.
Dzisiejsze fotki.

Oczar kwitnie lub przekwitł, bo taki sam jest od jesieni.

Ranniki .W pąkach już pokazywałam. Dobre i trzy sztuki. Nigdy mi nie chciały się wysiewać.

Pierwszy krokus.

Miłek amurski.

Ciemierniki nadal przy ziemi.
Martuś nigdy nie będę mieć wszystkiego.

A i tak cięgle znajduje nowe siewki. Nie wiem jak to się stało,że masz dwa pięknokwiaty niebieskie. Przecież Pan Z. białe miał w białych doniczkach a niebieskie w czarnych.Jak teraz będziesz się z nim widziała to reklamuj.

Małgosiu nie wiem gdzie byłaś,ale ja nic ciekawego u siebie w naturze nie widziałam. No może jeszcze nawłoć.
Nawet już pokrzyw na łąkach nie można spotkać.
Ewuś moje orliki nie są tak piękne jakie ma Anuleczka,ale jeśli Ci się podobają to mam ich sporo.
Jolu to jesteś szczęściarą . Mieć takie widoki.

Anuleczko Twoje ładnie rosną w kępie i mają tyle kwiatów,że moje to przy Twoich lichutkie.
Lidziu tak kwitły . Miło by mi było,gdyby zakwitły znów w tym roku. Jak skończę pisać to poczytam o Twoich storczykach. Prezent imieninowy jak najbardziej sobie spraw.Nie ma nic milszego jak nowe zakupy.Nawet te bez okazji..
Janku miłek ten był do kupienia,ale go przegapiłam. I tylko za 20 zł. Ma koleżanka to może i ja kiedyś będę go mieć.

Dzięki za wiadomość,że podłoże im dobre stworzyłam. Jest nadzieja ,że nie tylko nie zaginą,ale może jeszcze zakwitną.
Dorciu pewnie takich ogrodników bez listy chciejstw to nie ma.
Dzisiejsze fotki.

Oczar kwitnie lub przekwitł, bo taki sam jest od jesieni.

Ranniki .W pąkach już pokazywałam. Dobre i trzy sztuki. Nigdy mi nie chciały się wysiewać.

Pierwszy krokus.

Miłek amurski.

Ciemierniki nadal przy ziemi.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu orlikowisko piękne, a wiosna u Ciebie już kwitnąca.
Też posadziłam kilkanaście orlików, ale z siewek, to maluchy jeszcze.