Hacjenda Anego już ma 10 lat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Hacjenda Anego już ma 10 lat

Post »

Nasz ogród działkowy będzie Stowarzyszeniem, jednak nie ma zagrożenia likwidacji ogrodu ponieważ jest on w planach miasta a planów miasta nie można tak sobie po prostu zmienić. Głównym argumentem było aby samodzielnie gospodarować pieniędzmi w ramach ogrodu. zobaczymy co to będzie. dziś ma być spotkanie odnośnie zasad.

-- 19 lut 2015, o 12:59 --

U nas na prawie 600 działek dwie osoby były przeciw.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kolejny dzień przybliżający wiosnę za nami :)

Jadziu - bukszpan w ub.r. dorobił się kolejnego zwoju :wink:
Obrazek

Sprawa działalności ROD|jest ... dyskusyjna - czas pokaże Mariolu i Moniko - u nas jest tylko 220 ogrodów i ... zjadłby nas nawet mały inwestor, plany inwestycyjne miasto zmienia co chwilę, a nasz ogród jest otoczony terenami przemysłowymi - jesteśmy tam jak wrzód ... :wink:

Jak już Jadzia zauważyła, słonko prześwitywało z rana i nastał piękny dzień,
wziąłem więc kurczaki na spacer - pięknie się opalały, a ja dokładałem do ognia gałązki z poobcinanych drzewek i krzewów.
Pozbierałem trochę suchych badylków, zacząłem przycinanie krzewów ozdobnych (poprawię jak puszczą listki) dzień na ogrodzie od 9tej do 15tej z obiadkiem :) i kawusią
aha! powybierałem gniazda z domków - wyczytałem, że ptaki zawsze od nowa moszczą gniazdko, to dlatego ledwo mieściły się w domku - oczywiście trochę zostawiłem, by miały mniej roboty. :)
Obrazek
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Pachnące kurczaczki.... Ile porcji bedzię? chyba sporo gości się szykuje
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Andrzeju :wit ależ trafiłam, na tak apetyczne kurczaki ;:215 Zapach czuję aż pod Sulechowem :tan
Mam nadzieję,ze śnieg już stopniał...u mnie wiosennie, przyjemnie, dużo słońca, a w jego promieniach już ponad 9 *
Ach, uwielbiam ten czas! :tan Spiralny bukszpan ;:215 , kamienne ścieżki - to moja słabość , całość - urzeka bez reszty.
Tak sobie pomyślałam , jak można na małym areale wszystko "dopieścić ", wszystkiego doglądnąć. U mnie na hektarach wszystko "rozłazi się". W poniedziałek prace zaczynam spod domu , zanim dojdę do końca już...sobota. / i tak w kółko/Pozdrawiam niemal wiosennie! Dzisiaj planuję kolejne sianie! ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37

Post »

:wit Andrzeju witam Cię prawie wiosennie,bo niby +5 i słoneczko ,ale zimny wiatr od wschodu

no super wychodzi Ci ta zielona spirala ;:108

coś mi się przypomina jak kiedyś pisałeś,że sam robisz sadzonki bukszpanu,czy one tak ślamazarnie rosną ?

moje mają dwa lata i stoją jak zaklęte,ani nie rosną ,ani nie usychają -ale kilkanaście też się nie przyjęło ;:222

;:306 :;230 ;:7 ;:7 Andrzej wyprowadza kurczaki na spacer -a tak na poważnie czym wiążesz te kurczaki ,

czy ten sznurek się nie przepali,nigdy jeszcze nie wędziłam ,a przez Ciebie nabieram coraz większej ochoty ;:224

dużo ;:3 Wam przesyłam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łał ,ależ było żarełko ;:oj Szkoda ,że mnie tam nie było .Dzisiaj równie słonecznie ,ale nadal wieje mroźny wiatr i jakoś nie ciągnie mnie do siedzenia w ogródku .Byłam tylko sprawdzić czy Ranniki już sie pokazały szkoda zdrowia
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Ale cyprysik . ;:oj Pięknie wygląda . ;:215 Ja swoje cyprysiki i jałowce też tnę na bonsai na wiosnę . :D Ciekawe co mi z tego wyjdzie, na pewno będą ciekawiej niż teraz wyglądały . :lol: Bukszpany przepiękne . :)
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magdaleno - nie myślałem o gościach, często wędzę :)

Bogusiu! Chociaż coraz cieplej (drugi dzień z rzędu +6 w cieniu, a na słonku cieplej) to jednak nocne mrozy zamieniły ziemię w skorupę. Ale się uparłem, przekopałem pasek ziemi i posiałem sałatę (dziś dzień liściowy)
No i ten śnieg - drażni mnie, więc ... grabiłem go, a co! mój śnieg to robię co chcę - z cienia wygrabiam na słońce i ... pomaga :;230

Marysiu! Wsadzam gałązki bukszpanu do ziemi bez ukorzeniacza i przyjmuje mi się niemal 100%
W pierwszym roku jest tak jak napisałaś - stoją sobie gałązki, ale w drugim już ładnie rosną, w trzecim już jest ładny szpaler.
Kurczaki wiążę zwykłą szewską dratwą - nie przepala się, bo nauczony doświadczeniem :wink: nie wieszam na metalowym pręcie, ale na drewnianym patyku.

Jadziu - też byłem krótko na ogrodzie, bo .... zamówiony byłem za kierowcę, ale już Bogusi odpowiedziałem - posiałem sałatę.
A kurczaki ... zjadłem wszystkie trzy jeszcze na ogrodzie :;230
Żartuję - odkroiłem nóżki, piersi i skrzydełka (to zaniosłem do domu) a zjadłem .... no trzy kurczaki, tylko gołe ;:306 kosteczki zostawiłem kotom.

Pawle! Jak zaczniesz strzyc iglaki to ... nie przestaniesz - mi żona zabrała sekator, bo wszystko chciałem ciąć :D
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andrzeju no co Ty jak idzie zjeść 3 kurczaki ;:oj Ja to chyba bym pękła z obżarstwa ,albo jeszcze gorzej :;230 .Może dzisiaj wysieję rzodkiewkę w mojej szklarence
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

Ale dałeś Any po podniebieniu tymi kurczakami, aż mi ślinka leci........
Jakby wypadało, to bym językiem po ekranie..........
Bukszpany świetnie Ci wyszły. Ja nie mam odwagi na spiralkę,
a i nie za bardzo mam, jakiś bukszpan do wykończenia.
Róże i powojniki boskie :)
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Witaj Andrzeju. Wpadłam do Ciebie i oddechu złapać nie mogę. Nie wierzę że można mieć takie róże z tyloma kwiatami na raz, takie ogromne i barwne. jestem w szoku i hortensje obficie kwitnące. Będę Twoim gościem jeśli pozwolisz. ;:333
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Andrzeju, ogród super wypielęgnowany ale nie dziwię się jak Ci trzech braci bliźniaków pomaga :wink: Wędzarni pozazdrościć tylko można:)
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Andrzejku jak ja zazdroszczę Twoim kurczaką takiej opalenizny :;230 .
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam miłych gości :wit
Cieszę się, że kurczaki się podobały - często zabieram je na spacer do ogrodu, a one zaraz hyc ... na grzędę i się opalają :;230

Coraz bliżej wiosna, ziemia już odmarzła, pozostała ostatnia nieduża zaspa śniegu, ale po dzisiejszym deszczu na pewno już zniknęła.
Tak jak Jadzia, też posiałem rzodkiewkę, a wcześniej siałem sałatę, Ewa (tuli) nie ma do "wykończenia" bukszpanów, a ja ... przyglądam się moim dwóm małym z myślą ... jak? :wink:
Rozgość się Anuleczko - spaceruj ile masz ochoty.
Ewo (garden) - trzeba sobie pomagać by praca była lżejsza, a wędzarnia ... to pierwsza budowla jaką zrobiłem na ogrodzie, bo najbardziej potrzebna :)
Doroto! Lada dzień i my złapiemy taką opaleniznę. Słońce już wysoko to pięknie grzeje - niech tylko wyjdzie zza chmur.

Dzisiaj pada, ale idę na ogród, tak jak codziennie :) Wczoraj w deszczyku podziwiałem jak pięknie wyłażą krokusy, sam się zdziwiłem, że ich tyle jest ;:oj
Wykopałem trzy korzenie po ściętych tujach i rozglądałem się, planując co jeszcze mam zrobić.
Pozamiatałem na werandzie i ustawiłem ławki oraz stół - sezon otwarty ;:306
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37

Post »

;:102 HURA- Andrzej otworzył już"sezon''trzeba się wprosić na kurczaki z opalenizną ;:7 ;:7

czy aby ,na ogródkach nie jesteś samotną zjawą ? cichutko ;:65 między roślinkami, czy reszta towarzystwa też już czuje wiosnę.

Moje krokusiki ciemno-żółte ,też już się uśmiechają ,fioletowych jeszcze nie widać,zawsze póżniej wychodzą.

Wychodzą tulipany i żonkile i już za "chwileczkę za momencik''i one zaczną kwitnąć,tylko żeby ;:3 wzięło się za robotę.

Andrzeju,czy bracia też są takie pracusie i roślinkowo uzdolnieni ;:187
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”