Na liście znalazły się Ritausma, Gipsy Boy, Angela, Artemis oraz wspomniane wcześniej mieszańce piżmowe: Bouquet Parfait, Lyda Rose, Dinky, Ballerina oraz Siberius. W innej części ogrodu znajdą jeszcze miejsce: Munstead Wood, Strawberry Hills oraz Rose de Resht.
A teraz odpowiedzi:
Ewo7, cieszę się, że podoba Ci się mój ogród. Ścieżki robiłam w ten sposób, że najpierw usuwałam wierzchnią warstwę ziemi, potem dawałam ok. 10 cm drobnego tłucznia a na to mieszaninę cementu z piaskiem. Na zdjęciu poniżej masz rów z podsypką z tłucznia. Na podsypkę kładliśmy z M połupane kamienie i szczeliny również były wypełniane mieszaniną cementu z piaskiem (lub gotową zaprawę cementową) - oczywiście wszystko na sucho. Na koniec polewa się to wodą

Elwi, oczywiście, że piwniczka ma spełniać rolę spiżarki. Jestem zbyt praktyczną osobą, żeby angażować się w takie przedsięwzięcie wyłącznie dla ozdoby

Aniu-Wielkakulko, życzę udanych zakupów

Wandziu, u mnie sąsiad nie zgodził się na to, żeby puścić na siatkę jakiekolwiek pnącza, ale cóż. Siatka jest jego, bo kiedy się wprowadzaliśmy od jednej strony ogrodzenie już było. Tak więc musimy się wspomagać podporami