Grażynko,Marysiu,Lucynko, Dorciu,Aniu,Ewciu dziękuję za miłe odwiedziny , w ramach walki z nudą przeglądam zdjęcia i po kilka wklejam żeby wiosnę przybliżyć sobie , moim miłym Gościom i zaglądającym do mnie. anym Aniu rozwar wysoki ale długo u mnie nie zabawił dostałam taką ładną podzielona kępę i szybko / chyba/ nornice go załatwiły bo po zimie się nie pokazał a był kilkuletni, zahartowany .Inne kupione ładne sadzonki też znikły szybciutko. Ewciu pierwiosnki zapewne też masz w ogrodzie !U mnie nie wszystkie odmiany jednakowo przeżywają zimy,wiele straciłam przez lata ale jestem im wierna i jak coś mi w ręce wpadnie to kupuję.
Trochę też siałam ...Kupić na szczęście mam gdzie i co...bo nowości w każdym sezonie mam dostępne oby tak więcej miejsca i sił jeszcze przybywało...
Gosiu , Iwonko dziękuję serdecznie za odwiedziny .Mam nadzieję na kolejną wiosnę
ale jeszcze nie ma powodu do zmian póki co wiosna ubiegłoroczna króluje w wątkach bo na tę w realu jeszcze czekamy ....
Ciągle widzę Twoje piękne trawy. Wreszcie zrobię się zazdrosna .
Patrzę na te zdjęcia i się zastanawiam, w ilu odsłonach można pokazać jeden ogród; muszę to przemyśleć .
Ciekawe, jak przeżyją moje trawki i jak się zmienią widoczki . A jeszcze tyle do sadznia i przesadzania, ech!.
Witam Drogą Koleżankę Annę no to już niedługo się przekonamy jakie zmiany zaplanowałaś u siebie. Trawki raczej przeżywają zimę na lekko i pewnikiem je zobaczysz wiosną ale licz się z tym,że niektóre dość późno wychodzą i trzeba na nie cierpliwie poczekać.
A co do ilości odsłon ... to jak wiesz trening czyni mistrza ja trenuję cały sezon !
Witaj Maryniu,chylę czoła przed Twoim ogrodem ,taka ilość różnorodnych roślin (,jest prawie wszystko) robi wielkie wrażenie i jeszcze tak pięknie pokazane,to jest to co lubię,pozdrawiam i miłego dnia życzę
Marto serdeczności za napisanie tak miłych słów dla mnie! Margaret2014 jarzmianki to ostatnio hity ogrodowe . Pierwsza znalazła się u mnie dawno,dawno temu i wówczas prawie nikt nie zwracał na nie uwagi no cóż...czasy i gusty się zmieniają... Lucynko dziękuję za uznanie , miłe słowa i systematyczne odwiedziny ewamaj66 Żurawki u mnie wcale tak obficie nie kwitną jak widzę czasem w innych ogrodach.
Wiem,że zamówiłaś trochę rutewek mam nadzieję,że otworzysz swoje podwoje i tutaj i fotek z Twojego bogato wyposażonego roślinnie ogrodu nie zabraknie! .Swoją leciwą rutewkę orlikolistną przesadziłam jesienią i mam nadzieję,że mnie wiosną nie zawiedzie
Dopóki chcecie oglądać te sloganowe odgrzewane kotlety to odgrzewam ...zapraszam póki jeszcze ciepłe...
Och Maryniu, ale zapachniało wiosną z Twoich foteczek i te cudowne kolory całej plejady pierwiosnków, malownicze brateczki , kwitnące poduszkowce skalne , maki ostróżki, orliki, irysy w kilku wydaniach, nieodłączne trawy i puchate rutewki.
Można by bez końca wymieniać, gromadzone latami wszelakie dobra ogrodowe jak hosty, żurawki, paprocie czy róże.
Dziękujemy Ci za to, że za pośrednictwem artystycznych fotek, możemy oglądać te cuda natury.
PIĄTE ZDJĘCIE OD GÓRY - CO TO???
Naturalnie wszystko, co pokazałaś jest piękne, ale pytam o jedną roślinkę - nie znam jej lub nie rozpoznałam. A wydaje się być ciekawa.