Pod Jesionem cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 4

Post »

Marysiu! Jeszcze nie bardzo jest co pokazywać :;230

Magda! Ja w domu na parapety (i nie tylko, bo to cała konstrukcja) stawiam te trzypółkowe, a dwa większe mam w odwodzie na sadzonki.
Przyrzekłam sobie, że z wysiewami muszę się zmieścić w tych mniejszych, bo po pikowaniu nie było by szansy na pomieszczenie wszystkiego. Kiedyś wystawiałam na całej podłodze w salonie (mam płytki ;:224 ), ale moje koty robiły totalne spustoszenie.
Dodam, że ja też! ;:196

Paula! Te żółte, to byliny, a te które teraz wysiewam są jednoroczne. Choć do zeszłego roku miałam i kolorową bylinkę, ale zasuszyłam przypadkiem... ;:223 Po moich zdjęciach widać co ostatnio jadaliśmy. Ostatnio dlatego, że u mnie wszelkie pojemniczki wyjeżdżają do Torunia z prowiantem dla córci!

A tak wyglądają zrobione na szybko wg Marysi zamówienia zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tu zbieram pojemniczki na kolejne wysiewy...może jutro?
Obrazek

-- 17 lut 2015, o 23:16 --
Ruda2011 pisze:Wysiałam I partię nasion ;:215 w mojej szklarni (wersja oszczędnościowa) :lol:
ObrazekObrazek
Podgapiłam! ;:333
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O, jaaaa! Zupełnie jak bym oglądała swój pokój zapełniony działkowo do granic możliwości.
Fajnie, że nie tylko ja tak mam. ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nigdy nie wpadłam na to żeby zbierać te żółte pojemniki ;:223 Renato jesteś wielka! tyle wysiewów ;:185
A ta butelka jest przecięta ? też świetny pomysł ;:333
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko! Ja się dopiero rozkręcam! :;230

Marysiu! Tak! Myślę, że jest rozcięta! Ja co prawda używam do przykrycia innych nakładek (widać na zdjęciach), ale ten pomysł jest fajny dla osób, które mają te wąziutkie parapety! Tylko musiałabym przejść na Żywiec niegazowany! :;230
Co do żółtych pojemniczków, to jakiś czas temu celowo pojechałam na zakupy do B ;:333
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Makda
200p
200p
Od: 30 sty 2015, o 00:10

Post »

Chyba nic nie napiszę - zatkało mnie :shock:
Ładnie wschodzą Ci Renatko roślinki.
Ja też namiętnie kolekcjonuje pojemniczki po wszystkim w co potem mogę wysiać lub popikować roślinki. :;230 Moi domownicy pukali się w czoło teraz trochę mniej już się pukają ale czasami jak widzę ich miny to... niestety brak zrozumienia dla mojego ześwirowania. ;:306 Chociaż pomału zaczynają akceptować - nie mają wyjścia. :tan
Pozdrawiam serdecznie - Magda.
W cieniu wiekowej czereśni Zapraszam.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

OOoooo ;:154 Pomysł z butelką godny odgapienia ;:108 Moje wysiewy zwykle utykam w pojemnikach po lodach albo ciastkach a`la weselna szyszka.. Widać co u kogo w domu idzie :;230
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ja zbierałam rolki po papierze toaletowym - do każdej siejemy pomidorka i z rolka sadzimy na działce - można takie poustawiać w butelce - też podpatrzyłam.
Reniu u Ciebie zasiewy pełną parą. ;:215
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Ja też jestem pod wielkim wrażeniem, już tyle wysiewów. Szklarenkę też mam i w sobotę rozstawiam, bo będzie już brakować dobrego parapetu (od południa).
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Nooo, nieźle nakombinowałaś ;:215 A pomysł z butelką też super :)
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu! Mam tolerancyjnego męża. ;:333 Córcia też nie protestuje, raczej patrzy z rezygnacją. :;230

Sabinko! Mój H już wczoraj pytał, gdy podawałam mu pucharek z lodami ,,co? pojemniczki potrzebne?" ;:224

Aniu! Mam nadzieję, że i u Ciebie ruszą, choć dzisiejsza przesyłka jeszcze niewielka... ;:333

Asiu! U mnie rozłożenie szklarenki musiało nastąpić przed pierwszymi wysiewami, bo po pierwsze od razu zabrakłoby miejsca, a po drugie moja Kicia ma zapędy ogrodnicze... :twisted:

Basiu! Te wysiewy, to po zbieraniu nasion moje drugie uzależnienie! ;:223
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Decyzja zapadła - kupuję szklarenkę. Do jakiej temperatury można trzymać w niej wysiewy? Na przykład jak jest -10 stopni, to zasiewy wytrzymają na tarasie czy trzeba wtedy zabierać całe to ustrojstwo do domu?
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Ale piękne siewki. Podziwiam.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Cieszę się, bo na liście akcji się pojawiłam, moze po niedzieli będzie przesyłka. Ale Twoje posieję na 100%, bo masz sprawdzone odmiany. Chciałabym miec większe rozeznanie w pomidorach, tylko ciagle brakuje czasu na siedzenie i czytanie o pomidorach.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu! Nie testowałam w tak ekstremalnych temperaturach ;:131 U mnie stoją teraz nad grzejnikiem, bo ja ogólnie mam w domu 18-20 stopni najwyżej, a część nasion potrzebuje powyżej 20C. Jak wystawiałam do hartowania, to jednak zabierałam gdy były spadki temperatury. Musze popytać innych.

Aniu! Oby przeżyły! Ziemiórki, grzyby, zgorzel siewek...to tylko część zagrożeń, a trzeba pamiętać, że gospodyni też mało stabilna ;:223

Aniu! W przyszłym tygodniu doślę Ci jeszcze kolejne moje odmiany, bo teraz pakowałam na szybko kilka przesyłek, a okazuje się, że robienie kilku rzeczy na raz nie wychodzi mi tak sprawnie jak kiedyś :;230 Wczoraj w jednym czasie pakowałam, rozliczałam pity i rozmawiałam przez telefon - dziś pity sprawdziłam, ale co komu wysłałam ;:202 już nie mam jak. ;:124
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja chcę wiosny! ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”