W ogródku u Ewy
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W ogródku u Ewy
No wlaśnie - ogród nie jest gumowy. Wielka szkoda, bo chciejstw jest dokładnie tak dużo, jak mało miejsca na nie. 

- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No niestety tak to jest zamiast dawkować sobie przyjemności ,ale chciałoby się już mieć wszystko 

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo pięknie u Ciebie, tyle pięknych lilii, róż nie widziałam dawno 

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
U Violi byłyście??Anuleczka pisze:No i ja tak myślę Ewuniu że czekasz na mnie bo tych serduszek to ja widzę że znów jest masa odmian a my ich nie posiadamy. Tak nie może być.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=714
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ewciu,ładną kolekcję lilii uzbierałaś,a w ogrodzie pewnie pięknie pachnie ,bo tam nawet najmocniejsze zapachy w niczym nie przeszkadzają i znajdujemy się w takiej zmysłowej krainie zapachów,ależ to piękne jak ogród potrafi pobudzić wszystkie zmysły,pozdrawiam 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
dorcia7 pisze:U Violi byłyście??Anuleczka pisze:No i ja tak myślę Ewuniu że czekasz na mnie bo tych serduszek to ja widzę że znów jest masa odmian a my ich nie posiadamy. Tak nie może być.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=714
Ja u Wioli już byłam, choć nie serduszka zamówiłam. Nie mniej też nie mogę się doczekać dostawy.

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Dziewczynki moje kochane ja to nie tylko u Wioli byłam:) zapisuję w notesie bo pogubić się można, a w marcu jak zaczną paczuszki spływać do mnie to mam nadzieję, ze mój ukochany w delegacji będzie bo ciśnienie mógłby mieć wysokie 

- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Ewo ja mam podobnie i zawsze jak listonosz przychodzi to Mój Andrzejek jest w pracy
na rabacie już nie poznaje czy coś doszło. 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Witam:)
Piękny ogród,wszystko to co lubię
Zainteresował mnie kielisznik
Mam jednego od zeszłego lata,ale marnie kwitł.
Ciekawe jak w tym roku się spisze,u Ciebie piękny
Gdzieś wyczytałam,że on rozrasta się rozłogami,możesz to potwierdzić?
Pozdrawiam
Ania
Piękny ogród,wszystko to co lubię

Ciekawe jak w tym roku się spisze,u Ciebie piękny

Pozdrawiam
Ania
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu Ewa pewnie potwierdzi z tym kielisznikiem, a ja Ci powiem, że wiosną trzeba uważać, bo wyrasta w rożnych miejscach i niekoniecznie tam gdzie został posadzony 

- garden11
- 1000p
Kasiu, nasi mężowie koniecznie muszą pracować kiedy listonosz roznosi przesyłki haha:) A gdy mój mężuś o coś pyta na rabacie to ja zawsze mówię, że od dawna to mamy tylko przesadzałam i może dlatego dopiero teraz zauważył
Aniu, kielisznik faktycznie rozrasta się rozłogami trzeba pamiętać gdzie został posadzony bo późno wyłazi z ziemi i czasem można go z chwastem pomylić. Na zimę nie potrzebuje zabezpieczania a na wiosnę odbija z ziemi jak dla mnie roślina bezobsługowa:) Ale takie rozrastanie to sama przyjemność, dodatkowe sadzonki a że pięknie kwitnie to ja go mam w ogrodzie w kilku miejscach. W ubiegłym roku wspinał mi się po kijkach bambusowych i fajnie to wyglądało w tym też mu takie podpory przygotuję
Iwonko, u mnie co roku ogołocony jest ten kielisznik z sadzonek bo co kto przyjdzie to go chce, więc nie mogę narzekać:) A na wiosnę koniecznie trzeba uważać

Aniu, kielisznik faktycznie rozrasta się rozłogami trzeba pamiętać gdzie został posadzony bo późno wyłazi z ziemi i czasem można go z chwastem pomylić. Na zimę nie potrzebuje zabezpieczania a na wiosnę odbija z ziemi jak dla mnie roślina bezobsługowa:) Ale takie rozrastanie to sama przyjemność, dodatkowe sadzonki a że pięknie kwitnie to ja go mam w ogrodzie w kilku miejscach. W ubiegłym roku wspinał mi się po kijkach bambusowych i fajnie to wyglądało w tym też mu takie podpory przygotuję

Iwonko, u mnie co roku ogołocony jest ten kielisznik z sadzonek bo co kto przyjdzie to go chce, więc nie mogę narzekać:) A na wiosnę koniecznie trzeba uważać

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Oj Ewuniu ja mojego w tym roku też na kijki bambusowe puszczę. Bo po grubych kijach nie chce się wić.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Od kiedy zaczęły przychodzić paczki od forumowiczów ,nie tylko zakupione rośliny ale też na wymianę,czego mój M jest świadkiem jak wysyłam rośliny w ramach wymiany,bo na pocztę mi wozi to nawet jak kupię w szkółkach to pyta " paczuszka z forum?nie potwierdzam i nie zaprzeczam
ale szczerze mówiąc tak jak jeszcze niedawno gdy potrafiłam odebrać paczki po 2 dziennie i to nie raz w tygodniu
to jak miał gorszy dzień to nieraz rzucił w atmosferę-czy nie przesadzasz ?? ( a przecież ja cały czas przesadzam-na działce
) to od jakiegoś czasu nie komentuje a nawet sam mi rosliny pokazuje w sklepach i zaczyna kojarzyć z nazwy

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Dorcia7 - hahahahaha ale sie uśmiałam dobre z tym przesadzaniem hahahahha 

- garden11
- 1000p
Dorotko, dobre! ja też cały czas przesadzam
Muszę z paczką na wymianę męża na pocztę wysłać i odbierać tylko z wymiany będę
haha!!!
Aniu, koniecznie daj bambusa dla kielisznika całkiem inaczej tak wygląda:)

Aniu, koniecznie daj bambusa dla kielisznika całkiem inaczej tak wygląda:)